Vapaaehtoistyö

Vuonna 2016 olin ensimmäisen kerran vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kaksi viikkoa. Kesällä 2017 ja vuonna 2018 vietinkin Lapissa jo kaksi kuukautta. Olen kansallispuiston vapaaehtoiskummi eli väärti.

Vapaaehtoistyö on mukava harrastus eikä vaadi erikoistaitoja – sen sijaan reipas mieli on tarpeen!

Jokainen tekee vapaaehtoistyötä jaksamisensa ja aikataulunsa puitteissa: tunnin, päivän tai viikon pätkissä. Minulla iso osa vapaaehtoistyöhön osallistumista on ollut kansallispuiston viestintään osallistuminen, ystävien kutsuminen mukaan ja koska vapaaehtoistyökohteisiin on ollut aina pitkä matka, olen halunnut olla siellä pidempiä aikoja kerrallaan.

Kaikki jutut Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vapaaehtoistyöstä löytyvät tunnisteella väärti. Klikkaa kuvasta ja lue lisää:

Väärti tarkoittaa pohjoisen murteessa ystävää.

Vastasin ilmoitukseen, jossa kansallispuistoon etsittiin sitoutumishaluisia vapaaehtoiskummeja, jotka ottaisivat sitten vuosittain mukaansa uusia vapaaehtoisia. Teemme vuosittain tällä porukalla ja lisävahvistuksilla jonkun pienen korjaus- tai rakennusprojektin ja pienempiä satunnaisia hommia.

Omalta osaltani myös vapaaehtoistyöstä kirjoittaminen ja puhuminen on osa vapaaehtoistyötä. Ns. digiväärtinä kaikenlainen viestinnän avustaminen on osa ominta osaamista.

Mukana talkoissa on väärtikasvukkaina ollut lukijamatkalaisen ominaisuudessa Johanna, ystävämme Ulla ja Retkipaikan kautta tuttu Joonas sekä veljeni.

Muita vapaaehtoistyön projekteja:

Olen roskaton vaelluskummi numero 20.

lammaspaimenviikko(1)

Vuonna 2016 kävin lammaspaimenessa Kolilla.

Rinkkaputki-blogi on myös Luonnon päivien lähettiläs ja järjestimme vuonna 2017 kaksi Luonnon päivien tapahtumaa.

Huhtalan torppa