Vapaaehtoistyö

Vuonna 2016 olimme ensimmäisen kerran vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kaksi viikkoa. Kesällä 2017 vietimmekin Lapissa jo kaksi kuukautta. Olemme kansallispuiston vapaaehtoiskummeja eli väärtejä.

Vapaaehtoistyö on mukava harrastus eikä vaadi erikoistaitoja – sen sijaan reipas mieli on tarpeen!

Jokainen tekee vapaaehtoistyötä jaksamisensa ja aikataulunsa puitteissa: tunnin, päivän tai viikon pätkissä. Meillä iso osa vapaaehtoisuutta on myös valokuvaaminen kansallispuistossa viestinnän käyttöön.

Kaikki juttumme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vapaaehtoistyöstä löytyvät tunnisteella väärti. Klikkaa kuvasta ja lue lisää:

väärtijutut.png

Väärti tarkoittaa pohjoisen murteessa ystävää.

Meidän kohdallamme kävi niin, että vastasimme ilmoitukseen, jossa kansallispuistoon etsittiin sitoutumishaluisia vapaaehtoiskummeja, jotka ottaisivat sitten vuosittain mukaansa uusia vapaaehtoisia. Teemme vuosittain tällä porukalla ja lisävahvistuksilla jonkun pienen korjaus- tai rakennusprojektin ja pienempiä satunnaisia hommia.

Omalta osaltani myös vapaaehtoistyöstä kirjoittaminen ja puhuminen on osa vapaaehtoistyötä. Ns. digiväärtinä kaikenlainen viestinnän avustaminen on osa ominta osaamista.

Meidän mukanamme talkoissa on väärtikasvukkaina ollut lukijamatkalaisen ominaisuudessa Johanna, ystävämme Ulla ja Retkipaikan kautta tuttu Joonas sekä veljeni.

Meillä on myös muita vapaaehtoistyön projekteja:

Olemme roskattomat vaelluskummit numerot 20 & 21.

Vuonna 2016 kävimme lammaspaimenessa Kolilla.

lammaspaimenviikko(1)

Olemme myös Luonnon päivien lähettiläitä ja järjestimme vuonna 2017 kaksi Luonnon päivien tapahtumaa.

Huhtalan torppa