Mediakortti

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyön, haastattelun tai muuten lähestyä meitä blogiimme liittyen?

Tarvitsetko hienoa videota tapahtumastasi tai yrityksestäsi?

Tässä Rinkkaputki faktoina ja lukuina:

Rinkkaputki-blogin kirjoittajat Anne ja Heikki

Anne:

Minä olen meistä se kirjoittaja: olen erä- ja luonto-opas ja media-assistentti. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Hyyppäänvuori-200118-94

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua!

Teen tällä hetkellä tapahtumakoordinaattorin työtä liittyen kahteenkin eri tapahtumakokonaisuuteen: Retkelle-messut oheisohjelmineen ja Culture goes WILD -tapahtuman ideointi ja järjestelyt.

Anne rantakalliolla

Heikki:

Minä kuvaan ja kannan kaiken sekä teen käännökset rinnakkaisblogiin Likely Gone Hiking. Olen töissä toimistossa, mutta veri vetää kovasti valo- ja videokuvaushommiin. Koulutukseltani olen elektroniikka-asentaja (korjasimme kuvaputkitelkkareita) ja painotuotannon assistentti. Kaverit kiusasivat joskus, että seuraavaksi kai alan höyryveturin kuljettajaksi.

Metsässä ja tunturissa kuljen kamera edellä ja haluan teidänkin näkevän, kuinka paljon hienoja paikkoja Suomessa onkaan!

Opiskelen parhaillaan kuva-artesaaniksi ja olen kaksi vuotta opintovapaalla päivätyöstäni. Samalla suunnittelen omaa yritystoimintaa valokuvaajana.

Heikki soutaa

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on meidän yhteinen blogi, jossa kerrotaan retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista!

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitamme enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille. Meitä kuitenkin lukee huikea määrä eräoppaita ja ulkoilun ammattilaisia!

Asumme Jyväskylässä ja kaupungin lähikohteet ovat blogijutuissamme pääosassa. Kesän 2017 olimme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja se onkin toinen iso alue blogissamme, esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan muodossa. Anne valmistui erä- ja luonto-oppaan tutkinnon ohessa myös kansallispuisto-oppaaksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon lokakuussa 2017.

Meidät on valittu Luonnon päivien luontolähettiläiksi.

Huhtalan torppa

Yhteystiedot

Sähköposti: moi@rinkkaputki.com

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

Blogi lukuina

Aloitimme bloggaamisen jouluna 2015. Julkaisemme blogissa uuden postauksen tiistai- ja perjantaiaamuisin.

Käännämme juttujamme myös englanninkieliseen rinnakkaisblogiin Likely Gone Hiking.

Lukijamäärä

Lukijamäärämme on kasvanut kahden vuoden aikana. Meillä ei ole kävijälukuja vuoden 2016 alkupuolelta, koska olimme tuolloin osa Keskisuomalaisen Stoori-portaalia.

Vuosi 2016 touko-joulukuu: 14 167 kävijää
Vuosi 2017: 46 926 kävijää, 114 975 näyttökertaa
Vuosi 2018 tammi-kesäkuu: 28 671 kävijää, 69 506 näyttökertaa

Heinäkuu 2017 oli ennätyksellinen, silloin tavoitimme noin 13 000 kävijää. Tuolloin kirjoitimme ajankohtaisista asioista poikkeuksellisen paljon. Vastaavia kausia on tulossa blogiimme lisää, mutta aivan ympäri vuoden emme toimi ”ulkoilun uutistoimistona” kertoen muiden tekemisistä, vaan jaamme kokemusperäistä kohdetietoa ja juttuja varusteista.

Some-kanavat ja niiden seuraajamäärät

Somejaot tapahtuvat samaan aikaan blogipostausten kanssa eli tiistaisin ja perjantaisin aamulla: Facebook, Twitter ja Google+.

Facebookissa osallistumme aktiivisesti keskusteluun, jota retkeilyryhmissä käydään niistä kohteista, joista olemme kirjoittaneet. Facebook on toistaiseksi eniten blogipostauksiin lukijoita tuova ja aktiivisin kanavamme.

Facebook: 1762 tykkääjää (72 % naisia, 27 % miehiä 22.7.2018)

Instagramiin julkaisemme muutaman kerran viikossa. Kerromme kuulumisiamme Instagram Storiesissa ja IGTV:ssä.

Instagram: 3016 seuraajaa (22.7.2018)

Twitterissä osallistumme retkeilykeskusteluun ja jaamme linkit kaikkiin blogikirjoituksiin.

Twitter: 675 seuraajaa (22.7.2018)

Blogiyhteisöt ja yhteistyöt muiden organisaatioiden kanssa

Kirjoitamme Retkipaikka-sivustolle, joka on Suomen suosituin ulkoilusivusto ja olemme mukana RetkiRent-vuokrauspalvelun kehittämisessä ja sivuston somesisältöjen tuottamisessa.

Meillä on 10 vieraskynäkirjoittajaa, joiden artikkelit tuovat vaihtelua omiin juttuihimme. Pidämme heihin säännöllisesti yhteyttä sähköpostitse, järjestämme tiimi-iltoja nuotiolla ja kutsumme heidät mukaan tapahtumiin kanssamme. He voivat osallistua myös kaupallisiin yhteistöihin ja hankkia niitä itsenäisesti.

Olemme mukana tekemässä Retkelle -tapahtumaa Jyväskylässä: Anne suunnittelee ohjelman ja oheistapahtuman VIP-vieraille sekä vastaa osastomyynnistä. Heikki on valokuvannut kaikki materiaalit tapahtuman esitteisiin ja markkinointiin sekä valokuvaa ja videoi tapahtuman tunnelmia FKS-tapahtumille ja Retkipaikalle. Retkelle-messut järjestettiin ensimmäistä kertaa 2018 ja ne järjestetään taas uudelleen 27.-28.4.2019 Jyväskylän Paviljongissa

retkelle-logo-02

Affiliate-mainonta

Käytämme sivustollamme affiliate-linkkejä retkeily-, ulkoilu- ja vapaa-ajan tuotteisiin. Linkit toimivat tulospohjaisesti: maksat meille vain toteutuneista kaupoista ja tekniikasta huolehtii Adtraction.

Jos haluat Rinkkaputki-blogin mukaan markkinointikampanjaasi Adtractionissa, ole yhteydessä meihin sähköpostitse moi@rinkkaputki.com ja liitymme kampanjaasi!

 

Tuotekuvaukset

Rinkkaputki on myös pienimuotoinen tuotantoyhtiö. Heikki kuvaa ja tekee videoita retkistämme ja toimii myös muuten valokuvaajana, erikoisuutena retkeilyyn liittyvä valokuvaustoiminta.

Heikki tekee tuote- ja henkilökuvauksia luontoympäristössä, jolloin teksti, kuvat tai videot eivät välttämättä näy blogissamme, vaan ovat asiakkaan käytössä. Voimme tehdä myös muuta sisältöyhteistyötä.

Aiempia yhteistyösopimuksiamme:

Tuoreimmat videot:

18.-19.5.2018 pidetyt Amazing Keski-Suomi-kisat Heikin näkökulmasta.

Huhtikuussa 2018 ensi-esityksensä saaneet Retkelle-messut.

Basecamp Oulanka, Karhunkierros valkoisin lakanoin, markkinointimateriaalin kuvaaminen ja videokertomus viikon reissulta. Viisi videota.

Lisää videoita löydät YouTube-kanavaltamme.

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, valokuvia talviretkeilystä ja käyntikohteista sosiaalisen median käyttöön joulukuussa 2017.

Fiilisvideo jouluiselta Kekkosen Saunalta Pallasjärven rannalta viime vuonna.

Facebook- ja Instagram, lyhyt video lumitöistä Pallaskodalla.

Video talvesta Pallasjärven rannassa (vapaaehtoistyö ja hienot maisemat, revontulet, yökuvaus):

The Ten Essentials

Kaupallinen yhteistyö, The Ten Essentials -verkkokauppa:

Juttu: Mitkä ovat sinun luottotavarasi retkellä? – käsite ”ten essentials”

Hurtta Collection

Hurtta, tuotekuvaus kesällä 2017.

Videot

Arvosteluvideo kotimaisen Kuivalihakundin tuotteista Sinisen Repun Kirouksen, eli Mikko Lemmetin kanssa.

Minna Jakosuo

Erätaival, Kuukausi yksin erämaassa, Minna Jakosuo, markkinointivalokuvien suunnittelu ja kuvaus keväällä 2017 Nuuksiossa:

Korpimaan kyynel

Korpimaan Kyynel, tuotekuvaus talvella 2017.

Leivonmäen Kansallispuisto_Ruhalahti-Soimalampi-Selänpohja-148

Parrots

Parrots, tuotekuvaus kesällä 2017.

Summassaari-83.jpg

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, maastotallennukset sosiaalisen median käyttöön sekä alueen esitteisiin kesällä 2017.

Vonkale

Kaupallinen yhteistyö ja tuotekuvaus, Kalastus ja Majoitus Vonkale, Äänekoski, kevät 2017.

Juttu: Vuosikymmenen kalastusreissu Vonkaleessa

Reilun sisällön puolesta

Suurin osa blogissa näkyvistä tavaroista tai vaatteista on ostettu. Joistakin olemme saaneet alennusta, jotkut tavarat olemme saaneet veloituksetta ja joistakin sisällöistä olemme saaneet palkkaa. Meillä on käytössä myös pieni määrä affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että jos lukijamme klikkaa linkistä ja tekee ostoksia verkkokaupassa, saamme siitä pienen prosentin suosittelupalkkaa.

Merkitsemme selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyöt blogikirjoituksiimme, vaikka ne olisivat arvoltaan vähäisiä.

Tekstin alussa ja lopussa lukee teksti ”Kaupallinen yhteistyö / Yhteistyökumppanin nimi ja mahdolliset tuotteet”.

Sisältömme on aina lahjomatonta: meillä on mahdollisuus testata varusteita niin lähimetsän laavulla kuin viikon vaelluksellakin.

Varmistaaksemme oman turvallisuutemme emme lähde uusilla varusteilla koskaan ensimmäisenä pitkille reissuille.

Ensin varusteet otetaan mukaan lähiretkille ja tuolloin niistä saa yleensä myös valokuvia uutuudenkiiltävinä ja helpoissa olosuhteissa. Jos varusteet vaikuttavat kestäviltä ja hyviltä, ne pääsevät mukaan viikonlopun ja viikon mittaisille retkille ja jäävät pysyvästi käyttöömme.

Varusteista kertova juttu voi olla aiheeltaan jokin seuraavista: tutustuminen uuteen asiaan, kokemukset reissuilta tai vertailu muiden vastaavien tuotteiden kanssa. Myös lukijalle tehdään selväksi, jos tuote ei ole ollut vielä varsinaisessa käytössä ja juttua päivitetään myöhemmin käyttökokemuksilla.

Palvelujen testaaminen on monimutkaisempaa, emmekä voi täysin poissulkea sitä mahdollisuutta, että yrittäjä kohtelee meitä toisin kuin tavallista asiakasta. Teemme kuitenkin parhaamme varmistaaksemme, että voimme kertoa käyttämistämme palveluista laajasti ja rehellisesti, lukijoitamme kunnioittaen.

Sisältömarkkinointifestivaalien järjestäjä Ping Helsinki julkaisi vuonna 2016 sisältömarkkinoinnin eettisen koodin, jonka tavoitteena on edistää alan läpinäkyvyyttä ja reiluutta.

Sisällöntuottajille ja markkinointiammattilaisille tarkoitetut ohjeet käsittelevät sisältöyhteistyön luonnetta sekä läpinäkyvyttä yleisölle.

Olemme allekirjoittaneet tämän eettisen koodin. Allekirjoita sinäkin!
pingethics