Mediakortti

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyön, haastattelun tai muuten lähestyä meitä blogiimme liittyen?

Tässä Rinkkaputki faktoina ja lukuina:

Rinkkaputki-blogin kirjoittajat Anne ja Heikki

Anne:

Minä olen meistä se kirjoittaja: olen erä- ja luonto-opas ja ulkoilen tällä hetkellä kokopäiväisesti. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua!

Anne rantakalliolla

Heikki:

Minä kuvaan ja kannan kaiken. Olen töissä toimistossa, mutta veri vetää kovasti valo- ja videokuvaushommiin. Koulutukseltani olen elektroniikka-asentaja (korjasimme kuvaputkitelkkareita) ja painotuotannon assistentti. Kaverit kiusasivat joskus, että seuraavaksi kai alan höyryveturin kuljettajaksi.

Metsässä ja tunturissa kuljen kamera edellä ja haluan teidänkin näkevän, kuinka paljon hienoja paikkoja Suomessa onkaan!

Heikki soutaa

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on meidän yhteinen blogi, jossa kerrotaan retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista!

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitamme enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille. Ulkoilma parantaa kuntoa ja keskittymiskykyä, joten tule mukaan!

Asumme Jyväskylässä ja kaupungin lähikohteet ovat usein blogijutuissamme pääosassa. Kesän 2017 olimme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja se onkin toinen iso alue blogissamme, esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan muodossa. Anne valmistui erä- ja luonto-oppaan tutkinnon ohessa myös kansallispuisto-oppaaksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon lokakuussa 2017. Olemme kansallispuiston vapaaehtoistyön myötä ehdolla Vuoden vapaaehtoisiksi.

Meidät on valittu Luonnon päivien luontolähettilääksi. Teimme toukokuussa lapsiperheille ulkoilupäivän Jyväskylän Ladun Majalla ja elokuussa Luonnon päivänä 26.8.2017 klo 12-15 järjestimme avoimien ovien päivän Huhtalan torpalla, Isojärven kansallispuistossa.

Huhtalan torppa

 

Yhteystiedot

Sähköposti: moi@rinkkaputki.com

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

Blogi lukuina

Aloitimme bloggaamisen jouluna 2015 Keskisuomalaisen Stoori-portaalissa. Siirsimme blogin kuitenkin toukokuussa 2016 osoitteeseen rinkkaputki.com WordPress-alustalle saadaksemme kuvamme näyttävämmin esille ja mainokset pois.

Julkaisemme uuden postauksen tiistai-, perjantai- ja sunnuntaiaamuisin noin klo 7.00.

Lukijamäärä

Lukijamäärämme on kasvanut tasaisesti ja näyttökertojen määrä on noin kaksinkertainen kävijälukuun suhteutettuna.

toukokuu 2016 – joulukuu 2016: keskimäärin 1 980 lukijaa kuukaudessa
tammikuu 2017 – heinäkuu 2017: keskimäärin 3931 lukijaa kuukaudessa

Heinäkuu 2017 oli ennätyksellinen, silloin blogissamme kävi noin 13 000 lukijaa. Tuolloin kirjoitimme ajankohtaisista asioista poikkeuksellisen paljon. Vastaavia kausia on tulossa blogiimme lisää, mutta aivan ympäri vuoden emme toimi ”ulkoilun uutistoimistona” vaan jaamme kokemusperäistä kohdetietoa ja juttuja varusteista.

Elokuu 2017: 5921 vierailijaa ja 15416 näyttökertaa!

Some-kanavat ja niiden seuraajamäärät

Somejaot tapahtuvat samaan aikaan blogipostausten kanssa eli tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin aamulla: Facebook, Twitter ja Google+.

Facebookissa osallistumme aktiivisesti keskusteluun, jota retkeilyryhmissä käydään niistä kohteista, joista olemme kirjoittaneet. Facebook on toistaiseksi eniten blogipostauksiin lukijoita tuova ja aktiivisin kanavamme.

Facebook: 1283 tykkääjää, 1325 seuraajaa

Instagramiin julkaisemme yhden kuvan tai videon joka päivä. Tykkäysmäärät vaihtelevat 160-260 per kuva ja huippujulkaisut ovat saaneet noin 500 tykkäystä.

Instagram: 2130 seuraajaa

Twitterissä osallistumme keskusteluun satunnaisesti.

Twitter: 539 seuraajaa.

Blogiyhteisöt ja yhteistyöt muiden organisaatioiden kanssa

Kirjoitamme Retkipaikka-sivustolle, joka on Suomen suosituin ulkoilusivusto ja olemme mukana RetkiRent-vuokrauspalvelun kehittämisessä ja sivuston somesisältöjen tuottamisessa.

Meillä on 10 vieraskynäkirjoittajaa, joiden artikkelit tuovat vaihtelua omiin juttuihimme. Pidämme heihin säännöllisesti yhteyttä sähköpostitse, järjestämme tiimi-iltoja nuotiolla ja kutsumme heidät mukaan tapahtumiin kanssamme. He voivat osallistua myös kaupallisiin yhteistöihin ja hankkia niitä itsenäisesti.

 

 

Olemme mukana tekemässä Metsämme&Retkelle 2018 -tapahtumaa Jyväskylässä.

retkelle-logo-02

Tuotekuvaukset

Teemme tuotekuvauksia luontoympäristössä, jolloin kuvat eivät välttämättä näy blogissamme, vaan ovat asiakkaan käytössä. Voimme tehdä myös muuta sisältöyhteistyötä. Esimerkkejä:

Kaupallinen yhteistyö, The Ten Essentials -verkkokauppa:

Juttu: Mitkä ovat sinun luottotavarasi retkellä? – käsite ”ten essentials”

Hurtta, tuotekuvaus kesällä 2017.

 

Korpimaan Kyynel, tuotekuvaus talvella 2017.

Leivonmäen Kansallispuisto_Ruhalahti-Soimalampi-Selänpohja-148

 

Parrots, tuotekuvaus kesällä 2017.

Summassaari-83.jpg

 

Metsähallitus, luontopalvelut: Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, maastotallennukset sosiaalisen median käyttöön sekä alueen esitteisiin kesällä 2017.

 

 

 

Kaupallinen yhteistyö ja tuotekuvaus, Kalastus ja Majoitus Vonkale, Äänekoski, kevät 2017.

 

Merkitsemme selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyöt blogikirjoituksiimme, vaikka ne olisivat arvoltaan vähäisiä.