Mediakortti

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyön, haastattelun tai muuten lähestyä meitä blogiimme liittyen?

Tässä Rinkkaputki faktoina ja lukuina:

Rinkkaputki-blogin kirjoittajat Anne ja Heikki

Anne:

Minä olen meistä se kirjoittaja: olen erä- ja luonto-opas ja media-assistentti. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua!

Myyn tällä hetkellä Retkelle-messujen osastoja, joita voit ostaa myös Retkipaikan verkkokaupasta. Olen vastuussa myös tapahtuman ohjelmasta, jonka teen yhdessä muun Retkipaikan kirjoittajatiimin kanssa sekä perjantain 20.4.2018 koulutustapahtumasta ja iltaohjelmasta kutsuvieraille metsähotellissa Harjulla.

Ensi kesänä aion järjestää kulttuurin ja luonnon yhdistävän tapahtuman Keski-Suomessa. Suunnitelma on vasta idean tasolla, mutta haen parhaillaan yhteistyökumppaneita. Olisitko se sinä?

Anne rantakalliolla

Heikki:

Minä kuvaan ja kannan kaiken sekä teen käännökset rinnakkaisblogiin Likely Gone Hiking. Olen töissä toimistossa, mutta veri vetää kovasti valo- ja videokuvaushommiin. Koulutukseltani olen elektroniikka-asentaja (korjasimme kuvaputkitelkkareita) ja painotuotannon assistentti. Kaverit kiusasivat joskus, että seuraavaksi kai alan höyryveturin kuljettajaksi.

Metsässä ja tunturissa kuljen kamera edellä ja haluan teidänkin näkevän, kuinka paljon hienoja paikkoja Suomessa onkaan!

Opiskelen parhaillaan kuva-artesaaniksi ja olen kaksi vuotta opintovapaalla päivätyöstäni. Samalla suunnittelen omaa yritystoimintaa valokuvaajana.

Heikki soutaa

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on meidän yhteinen blogi, jossa kerrotaan retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista!

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitamme enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille. Ulkoilma parantaa kuntoa ja keskittymiskykyä, joten tule mukaan!

Asumme Jyväskylässä ja kaupungin lähikohteet ovat blogijutuissamme pääosassa. Kesän 2017 olimme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja se onkin toinen iso alue blogissamme, esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan muodossa. Anne valmistui erä- ja luonto-oppaan tutkinnon ohessa myös kansallispuisto-oppaaksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon lokakuussa 2017.

Meidät on valittu Luonnon päivien luontolähettiläiksi. Teimme toukokuussa lapsiperheille ulkoilupäivän Jyväskylän Ladun Majalla ja elokuussa Luonnon päivänä 26.8.2017 järjestimme avoimien ovien päivän Huhtalan torpalla, Isojärven kansallispuistossa.

Huhtalan torppa

 

Yhteystiedot

Sähköposti: moi@rinkkaputki.com

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

Blogi lukuina

Aloitimme bloggaamisen jouluna 2015 Keskisuomalaisen Stoori-portaalissa. Siirsimme blogin toukokuussa 2016 osoitteeseen rinkkaputki.com WordPress-alustalle saadaksemme kuvamme näyttävämmin esille.

Julkaisemme blogissa uuden postauksen tiistai- ja perjantaiaamuisin noin klo 7.00.

Käännämme lähes kaikki juttumme myös englanninkieliseen rinnakkaisblogiin Likely Gone Hiking.

Lukijamäärä

Lukijamäärämme on kasvanut kahden vuoden aikana. Meillä ei ole kävijälukuja vuoden 2016 alkupuolelta, koska olimme tuolloin osa Stoori-portaalia.

Vuosi 2016 touko-joulukuu: 14167 kävijää
Vuosi 2017: 45 923 vierailijaa, 112 524 näyttökertaa (22.12.2017)

Heinäkuu 2017 oli ennätyksellinen, silloin tavoitimme noin 13 000 lukijaa. Tuolloin kirjoitimme ajankohtaisista asioista poikkeuksellisen paljon. Vastaavia kausia on tulossa blogiimme lisää, mutta aivan ympäri vuoden emme toimi ”ulkoilun uutistoimistona” kertoen muiden tekemisistä, vaan jaamme kokemusperäistä kohdetietoa ja juttuja varusteista.

Some-kanavat ja niiden seuraajamäärät

Somejaot tapahtuvat samaan aikaan blogipostausten kanssa eli tiistaisin ja perjantaisin aamulla: Facebook, Twitter ja Google+.

Facebookissa osallistumme aktiivisesti keskusteluun, jota retkeilyryhmissä käydään niistä kohteista, joista olemme kirjoittaneet. Facebook on toistaiseksi eniten blogipostauksiin lukijoita tuova ja aktiivisin kanavamme.

Facebook: 1408 tykkääjää (72 % naisia, 27 % miehiä 22.12.2017)

Instagramiin julkaisemme yhden kuvan tai videon joka päivä. Tykkäysmäärät vaihtelevat 160-260 per kuva ja huippujulkaisut ovat saaneet noin 500 tykkäystä.

Instagram: 2450 seuraajaa (8.1.2018)

Twitterissä osallistumme retkeilykeskusteluun ja jaamme linkit kaikkiin blogikirjoituksiin.

Twitter: 584 seuraajaa (22.12.2017)

Blogiyhteisöt ja yhteistyöt muiden organisaatioiden kanssa

Kirjoitamme Retkipaikka-sivustolle, joka on Suomen suosituin ulkoilusivusto ja olemme mukana RetkiRent-vuokrauspalvelun kehittämisessä ja sivuston somesisältöjen tuottamisessa.

Meillä on 10 vieraskynäkirjoittajaa, joiden artikkelit tuovat vaihtelua omiin juttuihimme. Pidämme heihin säännöllisesti yhteyttä sähköpostitse, järjestämme tiimi-iltoja nuotiolla ja kutsumme heidät mukaan tapahtumiin kanssamme. He voivat osallistua myös kaupallisiin yhteistöihin ja hankkia niitä itsenäisesti.

 

 

 

Olemme mukana tekemässä Retkelle 2018 -tapahtumaa Jyväskylässä: Anne suunnittelee ohjelman ja oheistapahtuman VIP-vieraille sekä vastaa osastomyynnistä.

retkelle-logo-02

Tuotekuvaukset

Rinkkaputki on myös pienimuotoinen tuotantoyhtiö. Meitä on kaksi: Anne kirjoittaa ja hoitaa kuvausjärjestelyt, Heikki kuvaa ja tekee videoita retkistämme ja toimii myös muuten valokuvaajana, erikoisuutena retkeilyyn liittyvä valokuvaustoiminta. Voimme valokuvata, videokuvata ja kirjoittaa sekä teidän sivustollenne että omaan blogiimme ja saatte materiaalin omaan käyttöönne tarvittaessa.

Teemme tuote- ja henkilökuvauksia luontoympäristössä, jolloin kuvat tai videot eivät välttämättä näy blogissamme, vaan ovat asiakkaan käytössä. Voimme tehdä myös muuta sisältöyhteistyötä.

 

Esimerkkejä:

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, valokuvia talviretkeilystä ja käyntikohteista sosiaalisen median käyttöön joulukuussa 2017.

Videot:

Facebook- ja Instagram, lyhyt video lumitöistä Pallaskodalla.

 

Video talvesta Pallasjärven rannassa (vapaaehtoistyö ja hienot maisemat, revontulet, yökuvaus):

 

 

The Ten Essentials

Kaupallinen yhteistyö, The Ten Essentials -verkkokauppa:

 

Juttu: Mitkä ovat sinun luottotavarasi retkellä? – käsite ”ten essentials”

Hurtta Collection

Hurtta, tuotekuvaus kesällä 2017.

 

Minna Jakosuo

Erätaival, Kuukausi yksin erämaassa, Minna Jakosuo, markkinointivalokuvien suunnittelu ja kuvaus keväällä 2017 Nuuksiossa:

 

Korpimaan kyynel

Korpimaan Kyynel, tuotekuvaus talvella 2017.

Leivonmäen Kansallispuisto_Ruhalahti-Soimalampi-Selänpohja-148

Parrots

Parrots, tuotekuvaus kesällä 2017.

Summassaari-83.jpg

 

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, maastotallennukset sosiaalisen median käyttöön sekä alueen esitteisiin kesällä 2017.

 

 

 

Vonkale

Kaupallinen yhteistyö ja tuotekuvaus, Kalastus ja Majoitus Vonkale, Äänekoski, kevät 2017.

Juttu: Vuosikymmenen kalastusreissu Vonkaleessa

 

 

 

 

Merkitsemme selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyöt blogikirjoituksiimme, vaikka ne olisivat arvoltaan vähäisiä.