Mediakortti

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyötä, haastattelun tai muuten lähestyä meitä blogiimme liittyen?

Tarvitsetko hienoa videota tapahtumastasi tai yrityksestäsi? Ota meihin yhteyttä!

Tässä Rinkkaputki faktoina ja lukuina:

Rinkkaputki-blogin kirjoittajat Anne ja Heikki

Hyyppäänvuori talvella

Minä olen meistä se kirjoittaja: olen erä- ja luonto-opas ja media-assistentti. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua!


Teen työkseni myyntiä Santa’s Hotel Tunturissa ja asun Saariselällä, Urho Kekkosen kansallispuiston kyljessä.

Anne

Minä kuvaan ja kannan kaiken. Osa-aikayrittäjänä video- ja valokuvaan ihan kaikkea laidasta laitaan, mutta luonto ja retkeily on sitä ominta omaani.

Metsässä ja tunturissa kuljen kamera edellä ja haluan teidänkin näkevän, kuinka paljon hienoja paikkoja Suomessa onkaan! 

Heikki

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on meidän yhteinen blogi, jossa kerrotaan retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista!

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitamme enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille. Meitä kuitenkin lukevat myös useat eräoppaat ja ulkoilun ammattilaiset!

Asumme Lapissa ja näiden paikkojen lähikohteet ovat blogijutuissamme pääosassa. Olemme viettäneet paljon aikaa vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja se onkin toinen iso alue blogissamme esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan muodossa. 

Yhteystiedot

Sähköposti: moi@rinkkaputki.com

Puhelinnumerot: Anne / +358 40 966 6746, Heikki / +358 40 141 0885

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

Blogi lukuina

Aloitimme bloggaamisen jouluna 2015. Julkaisemme blogissa uuden postauksen tiistai- ja perjantaiaamuisin.

Käännämme juttujamme myös englanninkieliseen rinnakkaisblogiin Likely Gone Hiking.

Lukijamäärä

Lukijamäärämme on kasvanut kolmen vuoden aikana. Meillä ei ole kävijälukuja vuoden 2016 alkupuolelta, koska olimme tuolloin osa Keskisuomalaisen Stoori-portaalia.

Vuosi 2016 touko-joulukuu: 14 167 kävijää
Vuosi 2017: 46 926 kävijää, 114 975 näyttökertaa
Vuosi 2018: 55 772 kävijää, 120 279 näyttökertaa (15.12.2018)

Keskimääräinen kävijämäärämme on noin 5000 uniikkia lukijaa / kk (keskiarvo heinäkuu 2017-joulukuu 2018).

Some-kanavat ja niiden seuraajamäärät

Somejaot tapahtuvat samaan aikaan blogipostausten kanssa eli tiistaisin ja perjantaisin aamulla: Facebook, Twitter ja Google+.

Facebookissa osallistumme aktiivisesti keskusteluun, jota retkeilyryhmissä käydään niistä kohteista, joista olemme kirjoittaneet.

Facebook: 2137 tykkääjää (73 % naisia, 26 % miehiä 11.12.2018)

Instagramiin julkaisemme muutaman kerran viikossa. Kerromme kuulumisiamme Instagram Storiesissa ja teemme erikseen pätkiä IGTV:n puolelle silloin tällöin.

Instagram: 4000 seuraajaa (22.9.2019)

Twitterissä osallistumme retkeilykeskusteluun ja jaamme linkit kaikkiin blogikirjoituksiin.

Twitter: 717 seuraajaa (22.09.2019)

YouTube on vuoden 2019 kehityskohteemme. Meillä on siellä paljon materiaalia, mutta vasta 144 seuraajaa (28.12.2018). Videotuottamisen osalta asiakastekeminen on ajanut ohi oman kanavan kehittämisestä, mutta heti kun aikaa on, kasvaa myös oma tuotanto.

Blogiyhteisöt ja yhteistyöt muiden organisaatioiden kanssa

Kirjoitamme Retkipaikka-sivustolle, joka on Suomen suosituin ulkoilusivusto.

Vieraskynät

Meillä on 10 vieraskynäkirjoittajaa, joiden artikkelit tuovat vaihtelua omiin juttuihimme. Pidämme heihin säännöllisesti yhteyttä sähköpostitse, järjestämme tiimi-iltoja nuotiolla ja kutsumme heidät mukaan tapahtumiin kanssamme. He voivat osallistua myös kaupallisiin yhteistöihin ja hankkia niitä itsenäisesti.

Olemme mukana tekemässä Retkelle -tapahtumaa Jyväskylässä: Anne suunnittelee ohjelman ja vastaa osastomyynnistä. Heikki on valokuvannut kaikki materiaalit tapahtuman esitteisiin ja markkinointiin sekä valokuvaa ja videoi tapahtuman tunnelmia FKS-tapahtumille ja Retkipaikalle. Retkelle-messut järjestettiin ensimmäistä kertaa 2018 ja ne järjestetään taas uudelleen 27.-28.4.2019 Jyväskylän Paviljongissa.

retkelle-logo-02

Meidät on valittu Luonnon päivien luontolähettiläiksi 2017.

Affiliate-mainonta

Käytämme sivustollamme affiliate-linkkejä retkeily-, ulkoilu- ja vapaa-ajan tuotteisiin. Linkit toimivat tulospohjaisesti: yritys maksaa meille vain toteutuneista kaupoista ja tekniikasta huolehtii Adtraction

Yritys: Jos haluat Rinkkaputki-blogin mukaan markkinointikampanjaasi Adtractionissa, ole yhteydessä meihin sähköpostitse moi@rinkkaputki.com ja liitymme kampanjaasi!

Edustamme vain yrityksiä, tuotteita ja palveluita, jotka sopivat meidän käyttöömme ja joista voimme kirjoittaa rehellisesti ja riittävän kattavasti.

Tällä hetkellä olemme valinneet kumppaneiksemme seuraavat toimijat, joiden mainoksia ja affiliate-linkkejä löytyy sivuiltamme: Scandinavian Outdoor (sivupalkki ja tuotelinkit useimmissa varusteisiin liittyvissä artikkeleissa), Fiksuruoka.fi (yksi artikkeli ja sen tuotelinkit), Reima.com (erillisenä, sesongeittain päivittyvänä mainoksena artikkeleissa, jotka liittyvät lapsiperheisiin).

Video- ja valokuvatuotanto

Rinkkaputki on myös pienimuotoinen tuotantoyhtiö. Heikki kuvaa ja tekee videoita retkistämme ja toimii valokuvaajana, erikoisuutena retkeilyyn liittyvä valokuvaustoiminta, tapahtumakuvaus ja persoonalliset henkilökuvat.

Heikki tekee tuote-, yritys- ja henkilökuvauksia, jolloin teksti, kuvat tai videot eivät välttämättä näy blogissamme, vaan ovat asiakkaan käytössä. Voimme tehdä myös muuta sisältöyhteistyötä ja somesisältöjen suunnittelua ja kirjoittamista yrityksille, esimerkkinä Retkelle-messujen Facebook- ja Instagram-sisällöt.

Esimerkkejä valokuvauksista ja videoista

Metsähallitus, luontopalvelut – tupaetikettivideot Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Kesällä 2018 Metsähallituksen luontopalvelut tilasi meiltä tupaetikettivideot, neljä eri videota: kesä ja talvi sekä suomen- ja englanninkieliset versiot. Heikki toteutti kuvaukset Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kahden talvipäivän ja kahden kesäpäivän kuvauksilla.

”Rinkkaputken Heikki on valmis haasteeseen kuin haasteeseen ja hänen kanssaan on helppo toimia. Heikki tietää, mihin asiakasviestinnällä pyritään ja miten viestittävät asiat saadaan valokuvien ja videoiden avulla parhaiten perille. Heikin töissä on omanlaistaan lämmintä huumoria ja itseironiaa sekä tavallisuutta erikoisuuteen yhdistyneenä. Ohjevideoissa ei osoitella sormella, vaikka aihetta olisikin, ja asiat tulevat syyllistämättä selväksi. Rinkkaputken Heikki ja Anne ovat aktiivisia somessa ja heidän postauksiaan on helppo jakaa omissa kanavissa. Tuttavuus ja yhteistyö on ollut erittäin antoisaa ja hyödyllistä ja kuvallinen viestintä on saatu uudelle tasolle.”

Maarit Kyöstilä, Metsähallituksen luontopalvelut, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Metsähallituksen luontopalvelut, Isojärven kansallispuisto, Huhtalan torpan ja Lortikan kämpän esittelyvideot

Kesällä 2018 kuvattiin kahdella eri kuvauskerralla Isojärven kansallispuiston rakennuksia.


”Teimme Heikin kanssa yhteistyössä videoprojektin Isojärven kansallispuistossa. Ihailin koko projektin ajan Heikin ammattitaitoa, luovuutta ja tehokkuutta. Lopputulos oli parempi, kuin osasin edes kuvitella. Voin suositella Heikkiä lämpimästi kaikkiin kuvaus- ja videotöihin. Mies on oikea velho kuvaamisessa ja editoinnissa!”


Maija Mikkola, Metsähallituksen luontopalvelut, Keski-Suomi

Versona-palvelut, fatbike-video Isojärven kansallispuistossa

Versonan Timo Hämäläinen tilasi Heikiltä muutaman minuutin esittelyn Isojärven kansallispuiston fatbike-reiteistä. Versona tuottaa retkipalveluja ja vuokraa välineitä liikkumiseen Keski-Suomessa useissa eri kansallispuistoissa ja Peurungassa.

Video on kuvattu yhden iltapäivän aikana.

Harjuntakasesta maailmankartalle – video Pihtiputaan reitistöhankkeelle

Useat eri hankkeet ovat tilanneet videoita ja valokuvia Heikiltä ja tässä esimerkkinä Pihtiputaan Harjuntakasen reitistön hankkeen video. Videon kuvaamiseen käytettiin yksi päivä.

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, valokuvia talviretkeilystä ja käyntikohteista sosiaalisen median käyttöön joulukuussa 2017.

Kuvia on käytetty mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sivuilla ja esitteissä ja osa niistä on vapaasti käytettävissä myös kansallispuiston yhteistyökumppaneilla.

Facebook- ja Instagram, lyhyt video lumitöistä Pallaskodalla.

Video talvesta Pallasjärven rannassa (vapaaehtoistyö ja hienot maisemat, revontulet, yökuvaus):


Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, maastotallennukset sosiaalisen median käyttöön sekä alueen esitteisiin kesällä 2016, 2017 ja 2018.

Kuvia retkeilijöistä, maisemista, rakenteista ja kasvillisuudesta.

Kuvia on käytetty mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sivuilla ja esitteissä ja osa niistä on vapaasti käytettävissä myös kansallispuiston yhteistyökumppaneilla.

Retkelle

Huhtikuussa 2018 ensi-esityksensä saaneet Retkelle-messut. Heikki toimi messujen kuvaajana ja teki niistä koostevideon. Tilaaja: FKS-Tapahtumat Oy / Marko Toivakka.

Basecamp Oulanka

Basecamp Oulanka, Karhunkierros valkoisin lakanoin, markkinointimateriaalin kuvaaminen ja videokertomus viikon reissulta. Viisi videota.

Lisää videoita löydät YouTube-kanavaltamme.


18.-19.5.2018 kisattu Amazing Keski-Suomi Heikin näkökulmasta

Tilaaja: JAMK.fi

Kuivalihakundi

Arvosteluvideo kotimaisen Kuivalihakundin tuotteista Sinisen Repun Kirouksen, eli Mikko Lemmetin kanssa.

Korpimaan kyynel

Korpimaan Kyynel, tuotekuvaus talvella 2017.

Parrots

Parrots, tuotekuvaus kesällä 2017.


Kaupallinen yhteistyö, The Ten Essentials -verkkokauppa

The Ten Essentials verkkokauppa, Klean Kanteen

Artikkeli: Vaeltajan ja retkeilijän tärkeimmät varusteet yhdestä paikasta.

Hurtta Collection

Hurtta, tuotekuvaus kesällä 2017.

Vonkale

Kaupallinen yhteistyö ja tuotekuvaus, Kalastus ja Majoitus Vonkale, Äänekoski, kevät 2017.

Minna Jakosuo

Erätaival, Kuukausi yksin erämaassa, Minna Jakosuo, markkinointivalokuvien suunnittelu ja kuvaus keväällä 2017 Nuuksiossa. Ryhmäkuva julkaistu Retki-lehdessä tammikuussa 2018 Minnan kirjoittaman jutun yhteydessä.

Reilun sisällön puolesta

Suurin osa blogissa näkyvistä tavaroista tai vaatteista on ostettu. Joistakin olemme saaneet alennusta, jotkut tavarat olemme saaneet veloituksetta ja joistakin sisällöistä olemme saaneet palkkaa. Meillä on käytössä myös pieni määrä affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että jos lukijamme klikkaa linkistä ja tekee ostoksia verkkokaupassa, saamme siitä pienen prosentin suosittelupalkkaa.

Merkitsemme selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyöt blogikirjoituksiimme, vaikka ne olisivat arvoltaan vähäisiä.

Tekstin alussa ja lopussa lukee teksti ”Kaupallinen yhteistyö / Yhteistyökumppanin nimi ja mahdolliset tuotteet”.

Sisältömme on aina lahjomatonta: meillä on mahdollisuus testata varusteita niin lähimetsän laavulla kuin viikon vaelluksellakin.

Varmistaaksemme oman turvallisuutemme emme lähde uusilla varusteilla koskaan ensimmäisenä pitkille reissuille.

Ensin varusteet otetaan mukaan lähiretkille ja tuolloin niistä saa yleensä myös valokuvia uutuudenkiiltävinä ja helpoissa olosuhteissa. Jos varusteet vaikuttavat kestäviltä ja hyviltä, ne pääsevät mukaan viikonlopun ja viikon mittaisille retkille ja jäävät pysyvästi käyttöömme.

Varusteista kertova juttu voi olla aiheeltaan jokin seuraavista: tutustuminen uuteen asiaan, kokemukset reissuilta tai vertailu muiden vastaavien tuotteiden kanssa. Myös lukijalle tehdään selväksi, jos tuote ei ole ollut vielä varsinaisessa käytössä ja juttua päivitetään myöhemmin käyttökokemuksilla.

Palvelujen testaaminen on monimutkaisempaa, emmekä voi täysin poissulkea sitä mahdollisuutta, että yrittäjä kohtelee meitä toisin kuin tavallista asiakasta. Teemme kuitenkin parhaamme varmistaaksemme, että voimme kertoa käyttämistämme palveluista laajasti ja rehellisesti, lukijoitamme kunnioittaen.

Ping Helsinki julkaisi vuonna 2016 sisältömarkkinoinnin eettisen koodin, jonka tavoitteena on edistää alan läpinäkyvyyttä ja reiluutta.

Sisällöntuottajille ja markkinointiammattilaisille tarkoitetut ohjeet käsittelevät sisältöyhteistyön luonnetta sekä läpinäkyvyttä yleisölle.

Olemme allekirjoittaneet tämän eettisen koodin. Allekirjoita sinäkin!