Mediakortti

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyötä, haastattelun tai muuten lähestyä blogiin liittyen?

Ota yhteyttä!

Tässä Rinkkaputki faktoina ja lukuina:

Rinkkaputki-blogin kirjoittaja Anne Sulander

Hyyppäänvuori talvella

Olen erä- ja luonto-opas ja media-assistentti. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua!


Teen työkseni myyntiä Santa’s Hotel Tunturissa ja asun Saariselällä, Urho Kekkosen kansallispuiston kyljessä.

Anne

Rinkkaputki – seikkailuhetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on blogi, jossa kerrotaan retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista!

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitan enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille. Blogia kuitenkin lukevat myös useat eräoppaat ja ulkoilun ammattilaiset!

Asun Lapissa ja lähikohteet ovat blogijutuissa pääosassa. Olen viettänyt paljon aikaa vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja se onkin toinen iso alue blogissa, esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan muodossa. 

Yhteystiedot

Sähköposti: moi@rinkkaputki.com

Puhelinnumerot: Anne / +358 40 966 6746

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

Blogi lukuina

Rinkkaputki-blogi on perustettu jouluna 2015. Julkaisen blogissa uuden postauksen tiistai- ja perjantaiaamuisin.

Lukijamäärä

Lukijamäärä on kasvanut kolmen vuoden aikana. Minulla ei ole kävijälukuja vuoden 2016 alkupuolelta, koska blogi oli tuolloin osa Keskisuomalaisen Stoori-portaalia.

Vuosi 2016 touko-joulukuu: 14 167 kävijää
Vuosi 2017: 46 926 kävijää, 114 975 näyttökertaa
Vuosi 2018: 56 796 kävijää, 122 160 näyttökertaa
Vuosi 2019: 54 605 kävijää, 89 101 näyttökertaa (vain 40 uutta artikkelia)

Vuosi 2020: 9 505 kävijää, 15 491 näyttökertaa (vain 2 uutta artikkelia)

Keskimääräinen kävijämäärä on noin 3000 – 6000 uniikkia lukijaa / kk. Vuonna 2019 ja vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä en julkaissut juttuja aktiviisesti, jonka seurauksena kävijämäärä notkahti.

Some-kanavat ja niiden seuraajamäärät

Somejaot tapahtuvat samaan aikaan blogipostausten kanssa eli tiistaisin ja perjantaisin aamulla: Facebook, Twitter ja Google+.

Facebookissa osallistun aktiivisesti keskusteluun, jota retkeilyryhmissä käydään niistä kohteista, joista olen kirjoittanut.

Facebook: 2344 tykkääjää (73 % naisia, 26 % miehiä 13.3.2020)

Instagramiin julkaisen muutaman kerran viikossa.

Instagram: 4241 seuraajaa (13.3.2020)

Twitterissä osallistun retkeilykeskusteluun ja jaan linkit kaikkiin blogikirjoituksiin.

Twitter: 717 seuraajaa (22.09.2019)

YouTube oli vuoden 2019 kehityskohde, mutta on nyt ajanpuutteen vuoksi jäämässä sivuosaan. Vanhat materiaalit säilyvät siellä kuitenkin katsottavissa.

Blogiyhteisöt ja yhteistyöt muiden organisaatioiden kanssa

Kirjoitan Retkipaikka-sivustolle, joka on Suomen suosituin ulkoilusivusto.

Vieraskynät

Minulla on 10 vieraskynäkirjoittajaa, joiden artikkelit tuovat vaihtelua omiin juttuihini. Pidän heihin säännöllisesti yhteyttä sähköpostitse, järjestän tiimi-iltoja nuotiolla ja kutsun heidät mukaan tapahtumiin kanssani. He voivat osallistua myös kaupallisiin yhteistöihin ja hankkia niitä itsenäisesti.

Olen mukana tekemässä Retkelle -tapahtumaa Jyväskylässä: suunnittelen ohjelman messuille yhteistyössä Retkipaikan kirjoittajatiimin kanssa ja vastasin osastomyynnistä tapahtuman ensimmäiset kaksi vuotta. Retkelle-messut järjestettiin ensimmäistä kertaa 2018 ja ne järjestetään vuosittain, seuraavan kerran 25.-26.4.2020 Jyväskylän Paviljongissa.

retkelle-logo-02

Rinkkaputki-blogi on valittu Luonnon päivien luontolähettiläiksi 2017.

Affiliate-mainonta

Käytän sivustolla affiliate-linkkejä retkeily-, ulkoilu- ja vapaa-ajan tuotteisiin. Linkit toimivat tulospohjaisesti: yritys maksaa meille vain toteutuneista kaupoista ja tekniikasta huolehtii Adtraction

Yritys: Jos haluat Rinkkaputki-blogin mukaan markkinointikampanjaasi Adtractionissa, ole yhteydessä sähköpostitse moi@rinkkaputki.com ja liityn kampanjaasi!

Edustan vain yrityksiä, tuotteita ja palveluita, jotka sopivat minun käyttööni ja joista voin kirjoittaa rehellisesti ja riittävän kattavasti.

Tällä hetkellä olemme valinneet kumppaneiksemme seuraavat toimijat, joiden mainoksia ja affiliate-linkkejä löytyy sivuiltamme: Scandinavian Outdoor (sivupalkki ja tuotelinkit useimmissa varusteisiin liittyvissä artikkeleissa), Partioaitta (yleisesti retkeilystä kertovat artikkelit) ja Reima.com (erillisenä, sesongeittain päivittyvänä mainoksena artikkeleissa, jotka liittyvät lapsiperheisiin).

Esimerkkejä valokuvauksista ja videoista

Metsähallitus, luontopalvelut – tupaetikettivideot Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Kesällä 2018 Metsähallituksen luontopalvelut tilasi Rinkkaputki-blogin tiimiltä tupaetikettivideot, neljä eri videota: kesä ja talvi sekä suomen- ja englanninkieliset versiot. Heikki toteutti kuvaukset Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kahden talvipäivän ja kahden kesäpäivän kuvauksilla.

”Rinkkaputken Heikki on valmis haasteeseen kuin haasteeseen ja hänen kanssaan on helppo toimia. Heikki tietää, mihin asiakasviestinnällä pyritään ja miten viestittävät asiat saadaan valokuvien ja videoiden avulla parhaiten perille. Heikin töissä on omanlaistaan lämmintä huumoria ja itseironiaa sekä tavallisuutta erikoisuuteen yhdistyneenä. Ohjevideoissa ei osoitella sormella, vaikka aihetta olisikin, ja asiat tulevat syyllistämättä selväksi. Rinkkaputken Heikki ja Anne ovat aktiivisia somessa ja heidän postauksiaan on helppo jakaa omissa kanavissa. Tuttavuus ja yhteistyö on ollut erittäin antoisaa ja hyödyllistä ja kuvallinen viestintä on saatu uudelle tasolle.”

Maarit Kyöstilä, Metsähallituksen luontopalvelut, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Metsähallituksen luontopalvelut, Isojärven kansallispuisto, Huhtalan torpan ja Lortikan kämpän esittelyvideot

Kesällä 2018 kuvattiin kahdella eri kuvauskerralla Isojärven kansallispuiston rakennuksia.


”Teimme Heikin kanssa yhteistyössä videoprojektin Isojärven kansallispuistossa. Ihailin koko projektin ajan Heikin ammattitaitoa, luovuutta ja tehokkuutta. Lopputulos oli parempi, kuin osasin edes kuvitella. Voin suositella Heikkiä lämpimästi kaikkiin kuvaus- ja videotöihin. Mies on oikea velho kuvaamisessa ja editoinnissa!”


Maija Mikkola, Metsähallituksen luontopalvelut, Keski-Suomi

Versona-palvelut, fatbike-video Isojärven kansallispuistossa

Versonan Timo Hämäläinen tilasi Heikiltä muutaman minuutin esittelyn Isojärven kansallispuiston fatbike-reiteistä. Versona tuottaa retkipalveluja ja vuokraa välineitä liikkumiseen Keski-Suomessa useissa eri kansallispuistoissa ja Peurungassa.

Video on kuvattu yhden iltapäivän aikana.

Harjuntakasesta maailmankartalle – video Pihtiputaan reitistöhankkeelle

Useat eri hankkeet ovat tilanneet videoita ja valokuvia Heikiltä ja tässä esimerkkinä Pihtiputaan Harjuntakasen reitistön hankkeen video. Videon kuvaamiseen käytettiin yksi päivä.

Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, valokuvia talviretkeilystä ja käyntikohteista sosiaalisen median käyttöön joulukuussa 2017.

Kuvia on käytetty mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sivuilla ja esitteissä ja osa niistä on vapaasti käytettävissä myös kansallispuiston yhteistyökumppaneilla.


Metsähallitus, luontopalvelut

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, maastotallennukset sosiaalisen median käyttöön sekä alueen esitteisiin kesällä 2016, 2017 ja 2018.

Kuvia retkeilijöistä, maisemista, rakenteista ja kasvillisuudesta.

Kuvia on käytetty mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sivuilla ja esitteissä ja osa niistä on vapaasti käytettävissä myös kansallispuiston yhteistyökumppaneilla.

Retkelle

Huhtikuussa 2018 ensi-esityksensä saaneet Retkelle-messut. Heikki toimi messujen kuvaajana ja teki niistä koostevideon. Tilaaja: FKS-Tapahtumat Oy / Marko Toivakka.

Basecamp Oulanka

Basecamp Oulanka, Karhunkierros valkoisin lakanoin, markkinointimateriaalin kuvaaminen ja videokertomus viikon reissulta. Viisi videota.

Lisää videoita löydät YouTube-kanavaltamme.

Kuivalihakundi

Arvosteluvideo kotimaisen Kuivalihakundin tuotteista Sinisen Repun Kirouksen, eli Mikko Lemmetin kanssa.

Korpimaan kyynel

Korpimaan Kyynel, tuotekuvaus talvella 2017.

Parrots

Parrots, tuotekuvaus kesällä 2017.


Kaupallinen yhteistyö, The Ten Essentials -verkkokauppa

The Ten Essentials verkkokauppa, Klean Kanteen

Artikkeli: Vaeltajan ja retkeilijän tärkeimmät varusteet yhdestä paikasta.

Hurtta Collection

Hurtta, tuotekuvaus kesällä 2017.

Vonkale

Kaupallinen yhteistyö ja tuotekuvaus, Kalastus ja Majoitus Vonkale, Äänekoski, kevät 2017.

Minna Jakosuo

Erätaival, Kuukausi yksin erämaassa, Minna Jakosuo, markkinointivalokuvien suunnittelu ja kuvaus keväällä 2017 Nuuksiossa. Ryhmäkuva julkaistu Retki-lehdessä tammikuussa 2018 Minnan kirjoittaman jutun yhteydessä.

Reilun sisällön puolesta

Suurin osa blogissa näkyvistä tavaroista tai vaatteista on ostettu ilman yhteistyösopimusta. Joistakin olen saanut alennusta, jotkut tavarat olen saanut veloituksetta ja joistakin sisällöistä olen saanut palkkaa. Blogissa on käytössä myös pieni määrä affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että jos lukija klikkaa linkistä ja tekee ostoksia verkkokaupassa, saan siitä pienen prosentin suosittelupalkkaa.

Merkitsen selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyöt blogikirjoituksiin, vaikka saadun tavaran tai palkan arvo olisi vähäinen.

Tekstin alussa ja lopussa lukee teksti ”Kaupallinen yhteistyö / Yhteistyökumppanin nimi ja mahdolliset tuotteet”.

Sisältö on aina lahjomatonta: minulla on mahdollisuus testata varusteita niin lähimetsän laavulla kuin viikon vaelluksellakin.

Varmistaakseni oman turvallisuuden en lähde uusilla varusteilla koskaan ensimmäisenä pitkille reissuille.

Ensin varusteet otetaan mukaan lähiretkille ja tuolloin niistä saa yleensä myös valokuvia uutuudenkiiltävinä ja helpoissa olosuhteissa. Jos varusteet vaikuttavat kestäviltä ja hyviltä, ne pääsevät mukaan viikonlopun ja viikon mittaisille retkille ja jäävät pysyvästi käyttöön.

Varusteista kertova juttu voi olla aiheeltaan jokin seuraavista: tutustuminen uuteen asiaan, kokemukset reissuilta tai vertailu muiden vastaavien tuotteiden kanssa. Myös lukijalle tehdään selväksi, jos tuote ei ole ollut vielä varsinaisessa käytössä ja juttua päivitetään myöhemmin käyttökokemuksilla.

Palvelujen testaaminen on monimutkaisempaa, enkä voi täysin poissulkea sitä mahdollisuutta, että yrittäjä kohtelee minua toisin kuin tavallista asiakasta. Teen kuitenkin parhaani varmistaakseni, että voin kertoa käyttämistäni palveluista laajasti ja rehellisesti, lukijoita kunnioittaen.

Ping Helsinki julkaisi vuonna 2016 sisältömarkkinoinnin eettisen koodin, jonka tavoitteena on edistää alan läpinäkyvyyttä ja reiluutta.

Sisällöntuottajille ja markkinointiammattilaisille tarkoitetut ohjeet käsittelevät sisältöyhteistyön luonnetta sekä läpinäkyvyttä yleisölle.

Olen allekirjoittanut tämän eettisen koodin. Allekirjoita sinäkin!