Anne ja Heikki

Nyt on hyvä hetki lähteä seikkailulle!

Jos sinä et päässyt pienenä partioon etkä ole ollut koskaan teltassa yötä, kohtalosi on vielä mahdollista kääntää oikeaan suuntaan. Mekin olemme aloittaneet retkeilyn vasta aikuisiällä. Kirjoitamme sinulle retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi tiistaisin ja perjantaisin aamupala-aikaan.

Meidän blogista saattaa nykyisin löytää myös muita seikkailuja: kotimaan kulttuurikohteita, maaseutumatkailua ja kullankaivuun historiaa.

Anne:

Kuorejärven laavu Isojärven kansallispuisto

Minä olen tämän blogin kirjoittaja ja asun Saariselällä. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Olin pitkään töissä teknisessä asiakaspalvelussa ja aiempi koulutukseni on media-assistentti. Entisessä työssä muistin työmaalla kaikki sadat ja taas tuhannet yksityiskohdat, mutta kotona sitten en muistanut enää illalla, jos olin aamulla sopinut meneväni jonnekin harrastuksen pariin tai vaikka hakemaan pakettia postista. Kärsin siis tunnollisen ihmisen syndroomasta ja kiehuvista aivoista. Minulle onnekkaasti kuitenkin tiimiin iskivät tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja sain lähteä. Olin opiskellut työn ohessa jo puolisen vuotta erä- ja luonto-oppaaksi ja nyt opiskeluni jatkuivat kokopäiväopiskeluna. Valmistuin erä- ja luonto-oppaaksi 10.10.2017.

Olen kotoisin maalta, mutta toivoton lukutoukka. Vietin varmasti enemmän aikaa kirjastoautossa kuin ulkona eikä se oikeastaan korjaantunut aikuisiälläkään ennen kuin innostuin retkeilystä pari vuotta sitten.

Oman heikkomuistisuuden olisi ehkä voinut ehkäistä harrastamalla aktiivisemmin vapaa-ajalla. Ulkoilu nimittäin tuo lisää energiaa ja toimistotyön oheen se on ehdoton lisä.

Työskentelen Santa’s Hotel Tunturissa Saariselällä. Jos siis kaipaat lepopaikkaa keskeltä tuntureita, ole yhteydessä ja tule käymään!

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua nauttimaan elämästä ja seikkailuista!

Heikki:

Tappurin tupa

Minä kuvaan. Olen töissä toimistossa, parhaillaan opintovapaalla, mutta veri vetää kovasti valo- ja videokuvaushommiin. Koulutukseltani olen elektroniikka-asentaja (korjasimme kuvaputkitelkkareita) ja painotuotannon assistentti. Kaverit kiusasivat joskus, että seuraavaksi kai alan höyryveturin kuljettajaksi.

Metsässä ja tunturissa kuljen kamera edellä ja haluan teidänkin näkevän, kuinka paljon hienoja paikkoja Suomessa onkaan! Asun Jyväskylässä, mutta matkustelen paljon ympäri Suomea.

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on meidän yhteinen blogi, jossa kerrotaan lyhyistä ja pitkistä retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista! Olimme myös Museokortin seikkailijoita kesällä 2019, joten Lapin museoseikkailumme julkaistiin myös tässä blogissa.

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitamme enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille ja suurin osa esittelemistämme kohteista ja reiteistä sopii myös sellaiselle retkeilijälle, joka ei ole vielä elämänsä kunnossa. Ulkoilma parantaa kuntoa ja keskittymiskykyä, joten pysy mukana!

Olemme kirjoittaneet blogissamme Keski-Suomesta, Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta (esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan) ja Itä-Lapin ihmeistä.  

Saat meihin yhteyttä kirjoittamalla sähköpostia moi@rinkkaputki.com, kommentoimalla blogiin tai lähettämällä viestin somessa. Jos haluat tulla toistekin, käy painamassa tykkäysnappulaa joko blogissa tai jossain seuraavista kanavista ja saat tiedon uusista jutuistamme:

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

YouTube:

 

Yhteydenotot

Anne: kirjoittaminen, some-kanavien ylläpito, blogin oheistapahtumat, retkikohteiden metsästäminen, retkien valmistelu sekä varustehuolto, erä- ja luonto-opasopinnot ja kansallispuisto-oppaan sertifikaatti (Pallas-Yllästunturin kansallispuisto).

Anne kirjoittaa juttuja myös Retkipaikkaan.

Laita sähköpostia: moi@rinkkaputki.com tai laita viestiä Facebookin tai Twitterin kautta!

 

Heikki: valokuvaus, kuvankäsittely, käännökset sisarblogiin Likely gone hiking ja aivan uskomaton läpändeeraus.

Laita sähköpostia: moi@rinkkaputki.com tai lähetä viesti Instassa!

 

Vieraskynät

Lisäksi meillä on vieraskynäilijöitä:

Kaupalliset yhteistyöt

Teemme mielellämme yhteistyötä retkeilyyn sopivien brändien kanssa: vaatteet, varusteet, majoitukset, ulkoiluun liittyvä harrastukset, koulutukset, valokuvaus, you name it! Ole yhteydessä sähköpostiimme moi@rinkkaputki.com, jos sinulla on meille yhteistyöehdotus. Jos laskee mukaan vieraskirjoittajammekin, meitä on jo kiva porukka kasassa, kutsu meidät siis kylään!

Teemme sisältöä myös muille sivustoille:

Retkipaikka