Anne Sulander

Nyt on hyvä hetki lähteä seikkailulle!

Jos sinä et päässyt pienenä partioon etkä ole ollut koskaan teltassa yötä, kohtalosi on vielä mahdollista kääntää oikeaan suuntaan. Minäkin olen aloittanut retkeilyn vasta aikuisiällä. Kirjoitan sinulle retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi tiistaisin ja perjantaisin aamupala-aikaan.

Blogista saattaa nykyisin löytää myös muita seikkailuja: kotimaan kulttuurikohteita, maaseutumatkailua ja kullankaivuun historiaa.

Anne Sulander

Kuorejärven laavu Isojärven kansallispuisto

Minä olen tämän blogin kirjoittaja ja asun Saariselällä. Olen tavallinen melkein keski-ikäinen nainen, joka etsii elämästä hyviä asioita ja haluaa oppia tunnistamaan sieniä ja lintuja.

Olin pitkään töissä teknisessä asiakaspalvelussa ja aiempi koulutukseni on media-assistentti. Entisessä työssä muistin työmaalla kaikki sadat ja taas tuhannet yksityiskohdat, mutta kotona sitten en muistanut enää illalla, jos olin aamulla sopinut meneväni jonnekin harrastuksen pariin tai vaikka hakemaan pakettia postista. Kärsin siis tunnollisen ihmisen syndroomasta ja kiehuvista aivoista. Minulle onnekkaasti kuitenkin tiimiin iskivät tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja sain lähteä. Olin opiskellut työn ohessa jo puolisen vuotta erä- ja luonto-oppaaksi ja opiskeluni jatkuivat kokopäiväopiskeluna. Valmistuin erä- ja luonto-oppaaksi 10.10.2017.

Olen kotoisin maalta, mutta toivoton lukutoukka. Vietin varmasti enemmän aikaa kirjastoautossa kuin ulkona eikä se oikeastaan korjaantunut aikuisiälläkään ennen kuin innostuin retkeilystä pari vuotta sitten.

Oman heikkomuistisuuden olisi ehkä voinut ehkäistä harrastamalla aktiivisemmin vapaa-ajalla. Ulkoilu nimittäin tuo lisää energiaa ja toimistotyön oheen se on ehdoton lisä.

Harrastan vapaa-ajallani retkeilyä, vaeltamista ja hiihtelyä, en kovinkaan kunnianhimoisesti vaan omaksi ilokseni. Asun Saariselällä, joten tunturi alkaa jo kodin ulko-ovelta ja liittyy vahvasti jokaiseen päivään.

Työskentelen Santa’s Hotel Tunturissa Saariselällä. Jos siis kaipaat lepopaikkaa keskeltä tuntureita, ole yhteydessä ja tule käymään!

Retkeily oli pitkään minulle jotenkin pelottava juttu, johon tarvitsin paljon rohkaisua. Nyt haluan rohkaista sinua nauttimaan elämästä ja seikkailuista!

Rinkkaputki – seikkailuhetkiä arjen seassa nautittavaksi!

Rinkkaputki on reissublogi, jossa kerrotaan lyhyistä ja pitkistä retkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, erä- ja luonto-opasopiskelusta ja retkeilyvarusteista! Olin myös Museokortin seikkailija kesällä 2019, joten tiimimme tekemä Lapin museoseikkailu julkaistiin myös tässä blogissa.

Kirjoitukset ovat useimmiten lyhyiksi palasteltuja, joten ne sopivat arjen keskellä luettaviksi ja viikonloppuna paremmin perehdyttäviksi.

Kirjoitan enemmän aloittavalle retkeilijälle kuin konkarille ja suurin osa esittelemistäni kohteista ja reiteistä sopii myös sellaiselle retkeilijälle, joka ei ole vielä elämänsä kunnossa. Ulkoilma parantaa kuntoa ja keskittymiskykyä, joten pysy mukana!

Olen kirjoittanut blogissa Keski-Suomesta, Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta (esimerkiksi perusteellisen Hetta-Pallas-oppaan) ja Itä-Lapin ihmeistä.  

Yhteydenotot

Saat minuun yhteyttä kirjoittamalla sähköpostia moi@rinkkaputki.com, kommentoimalla blogiin tai lähettämällä viestin somessa. Jos haluat tulla toistekin, käy painamassa tykkäysnappulaa joko blogissa tai jossain seuraavista kanavista ja saat tiedon uusista jutuista:

Facebook: @rinkkaputki
Twitter @rinkkaputki
Instagram @rinkkaputki

YouTube:

Vieraskynät

Lisäksi minulla on vieraskynäilijöitä:

Kaupalliset yhteistyöt

Teen mielelläni yhteistyötä retkeilyyn sopivien brändien kanssa: vaatteet, varusteet, majoitukset, ulkoiluun liittyvä harrastukset, koulutukset, valokuvaus, you name it! Ole yhteydessä sähköpostiin moi@rinkkaputki.com, jos sinulla on yhteistyöehdotus. Jos laskee mukaan vieraskirjoittajammekin, meitä on jo kiva porukka kasassa, kutsu meidät siis kylään!

Teen sisältöä myös muille sivustoille:

Retkipaikka