Polku (Sodan)kylän kupeessa

Sodankylän kirkon välittömässä läheisyydessä sijaitseva Pappilanniemen luontopolku on kiehtova tapaus. Se on kuulemma suosittu koiranulkoiluttamisreitti ja sitä kenties ajatellaan enemmän pururatana kuin varsinaisena luontokohteena.

Tästä huolimatta huomasin olevani siellä syyskuun iltapäivänä täysin yksin, kaikessa rauhassa. Vastaan tuli yksi pyöräilijä ja yksi lenkkeilijä ja olin polulla kuitenkin pari tuntia kuvailemassa.

Polulle pääsee, kun lähtee ”rantaraittia” kulkemaan etelän suuntaan kaupungin puolella Kitinen-jokea. Ennen pitkää vastaan tuleekin risteys, josta voi lähteä kiertämään haluamaansa suuntaan. Itse sinkoilin polkua hieman sinne tänne, koska keskityin kuvaustouhuihin sen verran paljon, että suunnistus saattoi jäädä hiukan vähemmälle.

Jos sinulla on pari tuntia ylimääräistä aikaa Sodankylän keskustassa, käy ihmeessä kiertämässä Pappilanniemen luontopolku!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.