Nuku yö ulkona 31.8.2019 – Kiilopään Metsähotelli kutsuu tunturiin!

Elokuun viimeisenä päivänä 2019 tapahtuu kummia Kiilopäällä! Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtuma ja Metsähotelli valtaavat tunturin. Myös päiväkävijöille riittää tekemistä, sillä Metsähotellin ohjelma on erittäin monipuolinen. Mukana menossa myös tämän blogin kirjoittajat Anne ja Heikki!

Anne ja Heikki mukana Nuku yö ulkona 2019 -ohjelmassa Kiilopään Metsähotellissa!

Tänä vuonna meillä on aivan erityisen mukavia juttuja tulossa Suomen Ladun Kiilopään Metsähotelliin. Olemme jo varanneet omat nukkumapaikkamme valmiiksi pystytetyistä riippumatoista, mutta teemme myös pientä ohjelmaa lauantaille.

Heikki vetää Kiilopäällä lauantaina aamulla klo 10 valokuvausretken tunturiin ja minun ohjelmanumeroni on Vaelluskirjalukupiiri lauantaina illalla klo 18. Molemmat ohjelmanumerot ovat Retkipaikan ja Retkipaikan ystävät ry:n ohjelmanumeroita eli teemme samalla hieman oman latuyhdistyksemme juttuja.

Valokuvausretkellä voit kysyä apua oman kamerasi asetuksiin ja Heikki auttaa löytämään kivoja kuvauskohteita.

Ei haittaa, jos et tiedä, mikä ihmeen vaelluskirjalukupiiri, sillä en minäkään vielä tiedä! Otan mukaan vaellusaiheisia kirjoja, joista luen otteita ja jos kuulijat haluavat lukea itse tuomiaan kirjoja tai minun tuomiani kirjoja, luemme niitä vuorotellen ääneen. Voit tulla myös vain kuuntelemaan.

Tapahtumien suorituspaikat eivät ole vielä varmistuneet, mutta tiedotamme näistä tapahtumien Facebook-sivuilla! Molemmat löytyvät Rinkkaputki-blogin Facebook-sivun tapahtumista. Meidän ohjelmiin voit ilmoittautua Metsähotellin respassa.

Mitä muuta Kiilopäällä tapahtuu 31.8.2019? Pikakatsaus ohjelmaan

Nuku yö ulkona -tapahtuman päiväohjelma alkaa klo 10 lauantaina 31.8.2019. Tarjolla on erilaisia lajeja sekä muuta mielenkiintoista.

Osa ohjelmasta on nonstop-ohjelmaa, joka on tarjolla klo 10-18 lauantaina. Jatkuvasta ohjelmasta löydät frisbeegolfia, geokätköilyä, suunnistusta, maastopyöräilyä sekä Muumipolun ja luontopolun perheille. Nonstop-ohjelma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Pyöräilijöitä Kiilopäällä.

Ohjattuihin aktiviteetteihin voit ilmoittautua Metsähotellin respassa ja ohjatuissa aktiviteeteissa on aikataulut, jotka voi tarkistaa tapahtuman nettisivuilta.

Ohjatuista aktiviteeteista löytyy erilaisia retkiä, joogaa tunturissa, maastopyöräretkiä, Heikin valokuvausretki, suuntamysteeripeli sekä minun vaelluskirjalukupiiri sekä Pepe Forsbergin Kansallispuistot tutuiksi -iltanuotiotarinointi.

Jotkut ohjelmista ovat maksullisia: tällainen on esimerkiksi Nuku yö ulkona -tapahtuman ennakkovaellus eli ”etkot”, vaellus Aittajärveltä Kiilopäälle (kiilopaa.fi) sekä Nuotioruokakurssi, jolla valmistetaan herkullinen nuotioruokamenu. Myös saunominen Kiilopään kuuluisassa savusaunassa on maksullista.

Ohjelmassa on hieno ripaus myös kulttuuria: luontotaideretken ja vaelluskirjalukupiirin lisäksi lauantaina on illalla luvassa saamelaisohjelma, joka on osallistava musiikkityöpaja.

Varaa majoitus hyvissä ajoin!

Viimeksi tarkistaessani tarjolla oli vielä riippumattoja ja telttoja sekä oman majoitteen paikkoja. Puolijoukkuetelttojen paikat olivat jo täynnä. Tee varauksesi pian tapahtuman sivuilla.

Puolijoukkueteltta Metsähotellissa.

Palvelut Metsähotellin alueella

Metsähotellin respa on avoinna lauantaina 9-22 ja sunnuntaina 7-12.

Nuotiokioski palvelee lauantaina 10-22 ja sunnuntaina 7-12.

Lisäksi käytettävissä on normaalit Kiilopään palvelut: ravintola, kahvio, minimarket sekä á la carte -ravintola Kammi.

Saariselkä-Kiilopää-välillä kulkee tasatunnein klo 10-18 bussi, joka maksaa 5 € / hlö / päivä.

Mistä me olemme kuulleet Metsähotelli-jutuista?

Meillä on ihana kosketus Metsähotelliin, sillä olemme olleet aivan ensimmäisessä Metsähotellissa Reisjärvellä yötä vuonna kuokka ja peruna (2016). Tuolloin menimme paikalle kutsuttuina, sillä olimmehan aloittelevia retkibloggaajia ja tapahtuman järjestäjätahot arvostivat osallistumistamme erikseen kutsumalla meidät mukaan. Kiitos kutsusta kuuluu Maaselän Ladun Helille ja Helenalle.

Tuosta kerrasta löytyy juttua täältä blogistakin:


Yksi vastaus artikkeliin “Nuku yö ulkona 31.8.2019 – Kiilopään Metsähotelli kutsuu tunturiin!”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.