Museokortti on valinnut kesän museoseikkailijat, joten #Lapinmuseoseikkailu voi alkaa!

Jos otsikko jättikin sen epäselväksi, on vielä todettava, että olemme valitut! Haimme Museokortin seikkailijoiksi ja 350 hakemuksen joukosta valikoitui toteutukseen 10 eri seikkailua, myös meidän Lapin museoseikkailumme!

Jos et tiedä, mikä on Museokortti, kannattaa käydä tsekkaamassa systeemi Museokortin nettisivulta ja laittaa omasi tilaukseen, jos pidät museoista. Museokortti on pääsylippu vuodeksi Museokortti-kohteisiin, joita on jo lähes 300! Museokortin voi siis ostaa milloin tahansa ja se on vuoden kerrallaan voimassa.

Museokorttia ojennetaan kahvikuppien yli lahjaksi. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Museokortti sopii myös lahjaksi. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Olen ihaillut Museokortin innostavaa asennetta sen muutaman vuoden aikana, kun Museokortti-järjestelmä on ollut olemassa. Korttijärjestelmän perustamiseen ei ole käytetty julkista rahaa, mutta se on muuttanut maailmaa tai ainakin suomalaisten kulttuurikäyttäytymistä. En usko bonuskortteihin tai keskittämiseen, mutta Museokortti on tehnyt minuun suuren vaikutuksen ja olen todella iloinen, että teemme Lapin museoseikkailun yhteistyössä Museokortin kanssa.

”Vuosina 2014-2017 museoiden pääsylipputulot kasvoivat 56 % ja kävijämäärät 35 %.

Museokortin myyntitulot palautetaan museoille kävijämäärän perusteella ja osuus tuloista käytetään museoiden yhteismarkkinointiin sekä järjestelmän ylläpito- ja kehityskuluihin.” Lähde: museot.fi/museokorttitietoa

Muuttuuko blogimme nyt pelkäksi kulttuurimatkailuksi?

Inspiroituneena tulevasta seikkailustamme kävin jo vaihtamassa blogimme nimen Seikkailublogi Rinkkaputkeksi Facebookissa. Haluan laajentaa reviirimme myös kulttuuriin ja muihin seikkailuihin!

Seikkailuja on niin monenlaisia. Ehkä seikkailu kuvaa paremmin elämäämme, jossa muutetaan Lappiin, kaivetaan kultaa, vaelletaan ja syöksytään Museokortti-seikkailuun.

Retkeily on kuitenkin perussisältömme: tulemme jatkossakin kirjoittamaan retkistä, vaelluksista ja niihin liittyvistä asioista. Heikin upeat luontokuvat tulevat jatkossakin näkymään blogin ja meidän omilla Instagram-tileillä (@rinkkaputki, @annesulander, @sulanderphoto).

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Museokortti-seikkailun toimintaperiaate on seuraava: lähdemme Lapin museoseikkailulle ja Museokortti maksaa viulut. Vastineeksi tästä Museokortin somekanavissa julkaistaan viikolla 31 meidän tekemää materiaalia, josta olemme sopineet yksityiskohdat Museokortin ihanan tiimin kanssa.

Teemme reissuja ja materiaalia aikataulusyistä pitkin kesää, vaikka reittimme on suunniteltu kulttuurimatkailijalle pitkän viikonlopun kulttuurikierrokseksi Lapin huikeissa maisemissa. Neljän ihmisen yhteisen pitkän viikonlopun vapaat eivät olleetkaan niin vain sumplittavissa, kun jokaisella on omat perhejuhlat, työt ja varatut reissut. Olemme kuitenkin tehneet aikataulun reitin mukaisesti ja kaikkien kohteiden esittelymateriaalit tulevat olemaan valmiina, kun koittaa meidän seikkailun julkaisuviikko eli viikko 31.

Lapin museoseikkailun hakemusta varten teimme ”hahmot”, jotka lähtevät seikkailulle. Nämä hahmot eivät sinänsä eroa porukkamme todellisista luonteista, sillä minä olen tiukkapipo järjestelijä, Heikki on vähän höpsö huumoriveikko, Ulla ihastelee mielellään taidetta ja Kaija on kiinnostunut luonnosta. Ei tämä tuleva seikkailumme kuitenkaan mikään Putous ole, vaan museot ja niiden vaikutukset henkiseen hyvinvointiimme nousevat pääosaan seikkailullamme.

Museokortti-seikkailijat Heikki, Anne, Kaija ja Ulla.

Reitti: Rovaniemi-Kittilä-Inari-Tankavaara-Sodankylä

Lapissa Museokortti-kohteita on yhteensä 14, joista tällä kierroksellamme vierailemme kuudessa. Muutamalla lisäpäivällä olisimme voineet ahnehtia kaikki Lapin Museokortti-kohteet, mutta säästelimme, sillä ajattelimme tehdä mahdollisesti toisenkin tuotantokauden Lapin museoseikkailua joskus myöhemmin!

Mukana kierroksellamme ovat: Arktikum, Korundi, Särestöniemi, Siida, Tankavaaran Kultamuseo sekä Alariesto-galleria. Museoiden ohella nautimme reitille osuvista luontokohteista ja esittelemme yhden hienon autoilureitin Lapissa.

Ilman Särestöniemeä kierroksemme on toteutettavissa myös linja-autoillen, mutta kerromme tästä lisää seikkailun edetessä.

Seikkailua tehdään myös somessa, joten seuraa meitä! #lapinmuseoseikkailu

Museoseikkailun osia on luvassa pitkin kesää omilla sometileillämme. Meidän seuraajamme saavat siis nähdä hieman etukäteenkin, mitä ihmettä tulemme julkaisemaan Museokortin kanavissa viikolla 31. Koodimme on #Lapinmuseoseikkailu!

Seikkailublogi Rinkkaputki löytyy Instagramista, Facebookista, Twitteristä ja YouTubesta tunnuksella @rinkkaputki.

Ullalla on oma Instagram käyttäjätunnuksella @ullasusa_photography:

Kaijalla on oma blogi Pohjankettu, joka löytyy osoitteesta Pohjankettu.fi sekä Instagramista ja Facebookista @pohjankettu.

Myös muut museoseikkailijat ovat todella mielenkiintoisia tyyppejä – laita siis seurantaan!

Kun alkuvaiheen valintaprosessi on nyt tehty, Museokortin museoseikkailu lakkasi olemasta kilpailu. On vain me kaikki kymmenen tiimiä, jotka lähtevät matkaan oman aikataulunsa mukaisesti. Emme äänestä tai tavoittele nopeinta tai pisintä kierrosta, vaan olemme jokainen liikkeellä oman teemamme mukaisesti.

Kaikki mukaan valitut museoseikkailijat löytyvät Museokortin seikkailijasivulta. Meidän lisäksemme mukana on esimerkiksi Demin ja Jarkon yllätysseikkailu, jota voi ohjailla äänestämällä Instagramissa sekä pari seikkailijaperhettä, jotka reissaavat Suomen suveen vain Museokortti takataskussaan! Yhteensä seikkailuita on kymmenen ja jokaiselle on varattu oma julkaisuviikko, jonka aikana museoseikkailuilla tuotettu materiaali julkaistaan.

Museokortin ensimmäinen seikkailija tavattavissa heti juhannuksen jälkeen!

Esittelemme myös Rinkkaputken somessa, kuka seikkailee minäkin viikkona Museokortin kanavissa ja myös omissa kanavissaan. Tässä ensimmäinen museoseikkailija, joka aloittaa viikolla 26 eli heti juhannuksen jälkeen, Ida: Repussa kamera ja luonnoslehtiö.

Toivotamme Idalle mahtavaa seikkailua ja odotamme innolla hänen reissuaan!

Näitkö jo hakemuksemme Museokortin kesäseikkailuun?

Tässä vielä kerran hakemuksemme museoseikkailuun:

Tällaisella materiaalilla siis vedotaan museojengiin, joku raatihan meidät mukaan nappasi!

Esittelimme Lapin museoseikkailun reittiä aiemmassa artikkelissamme:

4 vastausta artikkeliin “Museokortti on valinnut kesän museoseikkailijat, joten #Lapinmuseoseikkailu voi alkaa!”

    1. Kiitos! Mahtava kesäseikkailu tulossa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.