Onkohan Leikki-Hiitola sallittu pysähdyspaikka?

Nelostien parhaat stopit ovat olleet mielessä viime aikoina, vastahan kirjoittelin Merimiehen polusta kahvila-ravintola Merihelmen pihassa. Nyt kuitenkin olen kahden vaiheilla, kuuluisiko tästä kohteesta edes kirjoittaa, sillä se ei kutsu, mutta ei myöskään kiellä luokseen saapumasta. Tiedättekö te, mikä juttu on Leikki-Hiitola Pyhäjärven Hiidenkylän kohdalla?

Leikki-Hiitolan leikkipuisto ja pieni kävelypolku Mäkitalo-pysähdyspaikan yhteydessä

Leikki-Hiitola on viehättävä, hieman hylätyn oloinen leikkipuisto Nelostien varressa, Pyhäjärven ison mainoskyltin kohdalla.

Oikeille leikkijöille kehotus varovaisuuteen: rakenteet ovat ilmeisesti ainakin 15 vuotta vanhoja ja eivät välttämättä täysin huollettuja.

Puinen liukumäki Leikki-Hiitolan leikkipaikalla.

Paikan päällä ei ollut kovinkaan paljon vinkkejä siitä, kenen tämä paikka on ja kuka siitä huolehtii. Löysin kuitenkin Geocaching.comista seuraavan kuvauksen paikasta:

Levähdyspaikka tarjoaa peruspalvelut (pysäköinti, pöytä ja katos, puucee ja infopiste), mutta välittömään läheisyyteen Hiidenkylän kylätoimikunta on rakentanut lasten leikkipaikan (”Leikkihiitola”), rantautumispaikan ja nuotiopaikan sekä maisemoinut jokisuiston patoineen ja siltoineen mainioksi kalastuspaikaksi, jossa saattaa nähdä myöskin erinäisiä vesilintuja.

Geocaching.com-sivusto

Jännittävää! Paikan päällä muutamat kirjoitukset antoivat vihiä alkuperästä:

Pienet kyltit antoivat vihjeen siitä, kuinka harvinaislaatuinen hanke tämän leikkipuiston tekeminen on joskus ollutkaan. Se on rakennettu kansainvälisen vapaaehtoisleirin voimin 2004 ja naapurikylältäkin on lähetetty onnittelut jo vuoden päästä leikkipuiston valmistumisesta.

Leikki-Hiitolassa on myös laavu ja tulipaikka, laavun lattia antaa jonkin verran periksi joten en välttämättä menisi laavun sisälle istumaan, mutta laavu on erittäin viehko viherkattoineen.

Leikki-Hiitolan laavu.

Mielenkiintoinen paikka. Meillä kun ei ole pieniä lapsia, ei leikkipaikka välttämättä ole meidän oletuspysähdyspaikka. Tämä kohde on enemmänkin sellainen uteliaisuutta herättävä ja siksi kävimme siellä vilkuilemassa leikkipuistoa. Paikan historiakin olisi kiva tietää, ja entä nykyisyys, onko kylällä enää leikkipuiston käyttäjiä?

Tähän pysähdyspaikalle olemme eksyneet aiemminkin läheisen laiturin vuoksi: siellä on mukava istuskella hetki ja katsella vaikkapa lintuja. Maastossa on muutama kaunis silta ja jos uskaltaa, voi veneenlaskupaikan vierestä käydä uimassakin (rannassa on pukukopit, joten tässä lienee uimapaikkakin).

Alue sopii siis hyvin jaloittelutauon paikaksi!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.