Haluaisitko sinä seikkailijaksi? Vai lähtisitkö meidän suunnittelemalle Lapin museokierrokselle?

Museokortti etsii seikkailijoita: Suunnittele unelmiesi Museokortti-kierros – Museokortti maksaa sen toteutuskustannukset!

Oletko matkustamista ja kulttuuria rakastava seikkailija? Haluaisitko lähteä unelmiesi museokierrokselle ja jakaa sen yleisön kanssa? Jos vastasit kyllä, saatat olla hakemamme seikkailija!  Haku päättyy 6.5.

-Museokortti

Kämppikseni Ulla törmäsi Museokortin ilmoitukseen seikkailijahausta ja innostuimme ideoimaan koko Lapin museokierrosta. Lapissahan on Museokortti-kohteita hieman harvemmassa kuin etelässä, joten teoriassa voisimme kiertää ne kaikki kesällä.

Päädyimme kuitenkin rakentamaan seikkailullemme ympyräreitin kuudesta Museokortti-kohteesta luontoretkitwistillä ja osallistumme tällä reittiehdotuksellamme Museokortti-seikkailijakisaan.

Teimme pienen hauskan hakuvideon, jossa esittelemme seikkailijatiimimme. Mukana ovat kämppikseni Ulla ja Kaija sekä kuvaamassa Heikki.

Videossa on muuten taas mahdollisuus nähdä mahtava tupla-Heikki! Katso video tästä alta:

Lapin museokierros: Rovaniemi-Kaukonen-Inari-Tankavaara-Sodankylä-Rovaniemi

Päivä 1: Rovaniemi

Valitsimme aloituspaikaksi Rovaniemen, sillä sinne useimmat Lappiin saapuvat turistit tulevat ensimmäisenä. Rovaniemellä tutustumme Rovaniemen kaupunkikulttuuriin, jossa Arktikumin ja Korundin välillä pyöräillään kaupungissa ja nautitaan lounasravintoloista, terasseista, kahviloista ja hostelleista, kun vielä voimme. Loppuosa kierroksemme suuntautuu pohjoisemmas, kauas Lapin pääkaupungin melskeestä.

Päivä 2: Rovaniemeltä Napapiirin retkeilyalueelle ja Särestöniemeen

Rovaniemeltä lähdemme Napapiirin retkeilyalueen Vikakönkään esteettömälle luontopolulle nauttimaan lounasta luonnon keskellä. Haluamme nähdä retkeilyalueen hienot kosket.

Napapiirin retkeilyalue sijaitsee nimensä mukaisesti napapiirillä.

Komeat kosket ja avarat aapasuot vain puolen tunnin päässä Rovaniemeltä.
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon

Visit Rovaniemi

Muutaman tunnin ajomatkan jälkeen saavumme kierroksemme taideaarteeseen, Särestöniemeen. Särestöniemeä emme halunneet jättää listalta, vaikka se olikin kohteista ainoa, johon ei oikein pääse julkisella liikenteellä.

Särestöniemi on maalaisidylli, kulttuuria henkivä upea pihapiiri keskellä ei mitään Kaukosessa, Kittilässä. Siellä tutustumme Reidar Särestöniemen elämään ja voimme nauttia hänen taiteestaan, gallerian ja ateljeen viedessä ajatukset jonnekin menneeseen aikaan ja uskomattomiin tapahtumiin. Särestöniemi iskee paitsi taidehermoon, myös luonnonkaipuuseen, sillä pihapiiri on hyvin luonnonmukainen, ympärillä kasvaa hieno metsä ja vieressä virtaa Ounasjoki.

Olen kerran aiemmin päässyt Särestöniemeen ja siksi haluan näyttää sen myös muulle seurueelleni. Kyseessä on aivan uskomaton paikka, niin kiehtova ja kaunis.

Särestöniemen jälkeen matkaamme Kittilän kautta Inariin, jossa käymme legendaarisessa Papanabaarissa pizzalla ja yövymme ennen seuraavan päivän seikkailuja jossain kivassa majapaikassa.

Päivä 3: Siida Inarissa ja risteily Inarijärvellä

Kun heräämme Inarista, lähdemme tutustumaan Siida-museoon, jossa kerrotaan saamelaiskulttuurista ja pohjoisesta luonnosta. Meillä on kaikilla ollut aikeita käydä Siidassa koko pohjoisessa oleskelemisen ajan, mutta jostain syystä emme ole vielä ehtineet sinne asti. Siidaa ei tarvitse kovin paljon esitellä, sillä siellä ovat varmasti käyneet kaikki muut, paitsi me.

Inarin kesään kuuluu olennaisesti myös risteily Inarijärvellä. Laiva lähtee sesonkiaikana laiturista Siidan edestä kahdesti päivässä ja risteilyllä pääsee sään salliessa myös rantautumaan Ukonsaareen!

Inarista lähdemme ajamaan kohti Tankavaaran Kultamuseota ja matkalla pysähdymme vielä tekemään iltaretken Karhunpesäkivelle, joka sijaitsee Inarin ja Ivalon välillä. Yöksi pääsemmekin jo Tankavaaraan. Karhunpesäkivestä kertoo esimerkiksi tämä Retkipaikan juttu, jonka on kirjoittanut Antti Huttunen:

Päivä 4: Tankavaaran Kultamuseo ja retki oikealle valtaukselle kaivamaan kultaa

Aamulla heräämme Kullankaivajain mökeistä ja pääsemme päivän aikana oikealle kullankaivuuretkelle Tankavaaran lähellä sijaitsevalle valtaukselle sekä kierrokselle maailman ainoaan kansainväliseen Kultamuseoon!

Kultamuseo on näistä Museokortti-kohteista meille kaikkein tutuin, mutta nykypäivän kultakulttuuri on meille vielä jännittävä juttu: emme ole vielä päässeet oikealle valtaukselle etsimään isomuksia eli kaikkein suurimpia kultahippuja.

Päivä 5: Paluu Pyhä-Nattasen ja Sodankylän kautta Rovaniemelle

Rikkaana kuin Kroisokset, kultareissun päätteeksi suuntaamme vielä päiväpatikoinnille Pyhä-Nattasen huipulle ennen palaamista Sodankylän Alariesto-gallerian kautta Rovaniemelle. Pyhä-Nattasesta enemmän tässä Kohteena maailma -blogin kirjoituksessa:

Jos meidät valitaan tekemään tämä museokierroksemme, teemme vielä jatko-osankin, jossa esitellään kaikki loput kahdeksan Museokortti-kohdetta Lapista.
Museokorttiseikkailijoina haluaisimme välittää viestiä Lapin hienoista museoista.

Tällainen on siis meidän haaveittemme museokierros. Toivomme paljon menestystä kilpailuun itsellemme, sillä palkintona ovat reissukustannusten korvaus ja Museokortit!

Lähtisitkö sinä meidän kanssamme Museokorttikierrokselle? Tässä vielä kuvat meistä: reitittäjä Anne, kulttuurimatkailija Ulla, orastava prospektori Heikki ja luontoihmisemme Kaija.

Tämä kirjoitus on hakemus Museokorttiseikkailijaksi.

Yksi vastaus artikkeliin “Haluaisitko sinä seikkailijaksi? Vai lähtisitkö meidän suunnittelemalle Lapin museokierrokselle?”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.