Heikki puhumassa Retkelle-messuilla vapaaehtoistyöstä: Jyväskylän Paviljonki 27.-28.4.2019

Tiedote julkaistu aiemmin Retkipaikassa. Otsikkokuva: Anne Sulander

Retkelle-messut tulevat taas! Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma nautti suurta yleisösuosiota ja tänä vuonna Retkelle-messut järjestetään entistä laajempina. Jälleen kerran Jyväskylän Paviljongissa pidettävä messuviikonloppu on yleisölle ilmainen, ja esiintymässä on muun muassa monia retkipaikkalaisia!

Kevään innostavin retkeilyaiheinen tapahtuma on suunnattu kaikille luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille: luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa niin konkareille kuin heillekin, jotka vasta suunnittelevat sen ihan ihkaensimmäisen askeleen ottamista Suomen kauniiseen luontoon. Messuilla haluamme muistuttaa, että luonto on vain yhden askeleen päässä!

Ohjelmaa peruserätaidoista melontaan Grand Canyonissa

Esiintymässä on monipuolinen joukko muun muassa Retkipaikan blogaajia. Viikonlopun ohjelma löytyy täältä.

Kuvassa Joonas Talka, Kokovartalokommando-blogin kirjoittaja. Kuva: Heikki Sulander.

Kokovartalokommando-blogia kirjoittava Joonas Talka ja Rinkkaputkesta tuttu Heikki Sulander ovat kertomassa vapaaehtoistyösta kansallispuistoissa. Tästä näet heidän tekemänsä videotervehdyksen:

#Fillaripäiväkirja-projektistaan tunnettu Jaska Halttunen tuo esille maastopyöräilyn monipuolisia mahdollisuuksia – mukana puhumassa myös Joonas Talka. Lähiretkeilyn antia esittelemässä on Lähierä-blogia kirjoittava eränkävijä Kari Rantanen.

Professori Petri Pihko on kertomassa niin kumikanooteista kuin retkeilijän keinoista lukea ja ennustaa säätä. Kaiken maailman matkoja -blogia kirjoittava Laura Mustaopastaa retkeilijälle tärkeisiin ensiaputaitoihin, Metsäkylpy Suomi -yrittäjä Mikko Lemmetti luolailun saloihin ja lisäksi Markus Lehteinen on kertomassa yleisistä retkeily- ja erätaidoista.

Kuvassa Markus Lehteinen viime vuoden Retkelle-messuilla. Kuva: Heikki Sulander / Sulander Photography / Retkelle-messut 2018

Perheretkeilyn ihanaan maailmaan johdattaa Metsäemo Noora Säily ja läsnäoloharjoituksiin ohjaa Sini Malminiemi. Lisäksi Caj ja Katja Koskinen ovat kertomassa Grand Canyoniin tekemästään packraft-retkestä.

Kuva: Caj Koskinen.

Saman katon alla Wemmi-kevätmarkkinat ja Metsämme-koulutustapahtuma

Retkelle-messut järjestetään jälleen saman katon alla yhdessä Metsämme-tapahtuman ja Wemmi-kevätmarkkinoiden kanssa. Kaikki kolme tapahtumaa ovat yleisölle maksuttomia.

Näytteilleasettajina Retkelle-messuilla ovat muun muassa Suomen Latu, Jyväskylän kaupunki ja partiolaiset, alueorganisaation lähikunnat Petäjävesi, Saarijärvi, Lomaseutu ja VisitKapee sekä omalla osastollaan useiden eri yritysten vahvuudella Visit Sodankylä ja Visit Sompio. Näytteilleasettajien lista täydentyy yhä, mutta tietonsa antaneet, varmistuneet näytteilleasettajat löydät täältä.

Muistathan, että Jyväskylän Paviljonki on superhelppo saavuttaa myös julkisilla! Katso saapumisohjeet täältä.

Ota Retkelle-messut seurantaan somessa

Pysy ajantasalla Retkelle-messujen ohjelmasta, poimi parhaat vinkit ja jaa omat kokemuksesi messuilta somessa!

Retkellemessut.fi

Retkelle-messut Facebookissa

Instagram @retkellemessut

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.