Luetuimmat blogijuttumme vuonna 2018 (TOP7)

Blogimme täytti jouluna kolme vuotta.

Tänä vuonna olemme olleet huolettomia julkaisijoita, juttuja on tullut varsinkin syksyllä hieman harvakseltaan töiden ja opintojen viedessä enemmän aikaamme. Tässä kuitenkin luetuimmat juttumme vuodelta 2018 (osa jutuista on jo aiemmilta vuosilta, mutta erityisen suosittuja tänäkin vuonna):

Hetta-Pallas-oppaamme on Rinkkaputki-blogin luetuin kokonaisuus

Hetta-Pallas-vaellus on Suomen suosituin vaellusreitti ja siitä kirjoittamani opas on ollut kirjoittamisestaan asti blogin luetuinta sisältöä. Opas on julkaistu myös Retkipaikassa.

Jos mahtavat maisemat ja käytännön asiat Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kiinnostavat, käy lukemassa opas tästä:

Testissä Fjällräven Keb Curved -housut

Tarkka kuvaus ja perusteellinen arviointi ovat tuoneet viikosta toiseen lukijoita Fjällrävenin housutestille. Käy sinäkin lukemassa, mitä mieltä olin näistä ulkoiluhousuista:

Voiko edullinen makuupussi olla hyvä? Testissä Pinguin Expert + vinkkejä sinulle, joka ehkä käytät makuupussiasi väärin

Rakastan edullista, mutta erinomaisen hyvää makuupussiani. Koska en suosittele mitään sanoilla ”tää on paras, ota tää” vaan kerron ominaisuuksista ja käytöstä, kannattaa tämä juttu lukea. Esittelen makuupussin perusteellisesti tässä kirjoituksessa, jossa puhutaan myös siitä, ettei paraskaan makuupussi pidä sinua lämpimänä, jos käytät sitä väärin tai makuualustasi on huono.

Kumpparivaeltajan saappaissa

Jostain syystä testiosiomme on vetänyt kaikkein eniten huomiota osakseen. Myös pikkuvaellus elokuisessa Isojärven kansallispuistossa kumisaappailla on ollut yksi luetuimpia juttujamme.

Kumpparit vaelluksella.. Varsinaisesti kumpparit eivät ole päässeet vaellushommiin tämän retken jälkeen, sillä ostin yhdet uudet vaelluskengät ja olen tehnyt pitkiä retkiä myös polkujuoksulenkkareilla, mutta nämä kumpparit ovat vakiovaruste auton takakontissa: niistä on paljon apua, jos tarvitsee tehdä yllätysretki, auttaa polttopuu-urakassa tai kävellä mökille märän heinikon läpi.

Loppusyksyn vaelluksilla nämä ovat suorastaan lyömättömät jalkineet, joilla voi hitaasti kiiruhtaa. Maastosta ja säästä riippuen, toki!

Tee-se-itse-jutut kovassa nousussa

Kaisan, ihanan vieraskynämme jutut ovat nousseet luetuimpien joukkoon. Kaisa on tee-se-itse-nainen, joka kirjoittaa myös omaa blogia. Blogi löytyy täältä: TeeRetki.

Luetuimpien joukosta löytyy jopa kaksi artikkelia, merinovillakalsareiden ohje, joka sisältää myös kaavan, sekä laavun rakennusohje:

Luirojärven saunamaksut puhututtivat keväällä

Urho Kekkosen kansallispuiston Luirojärven saunan muuttuminen maksulliseksi kuumensi muutakin kuin kiuasta keväällä. Keskustelu kävi villinä, itse maksoin tyytyväisenä saunamaksun erämaasaunaan kevättalven hiihtovaelluksella.

Tuleeko sinulle mieleen erityisen kiinnostavaa juttua, jonka olet lukenut blogistamme?

Huomaan erityisen paljon liikennettä tulevan Googlen kautta varusteisiin ja reitteihin liittyvillä hakusanoilla, mikä tarkoittaa, että siellä sivustomme on huomattu usein päivittyväksi, luotettavaksi tiedonlähteeksi ja sellaisena me yritämmekin pysyä parhaamme mukaan.

Anna meille risuja tai ruusuja kommenteissa tai sähköpostitse moi@rinkkaputki.com – otamme mielellämme vastaan asiallista palautetta! Meiltä voi myös toivoa aiheita. Toistaiseksi luonnoksissa on julkaisematta syksyä ja talvea UKK-puistosta sekä varustejuttuja.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.