Hävikkiruokaa edullisesti – myös retkelle!

Kaupallinen yhteistyö: Fiksuruoka.fi.

Kaupoissa heitetään roskiin ja poistoon hurja määrä käyttökelpoista ruokaa joka päivä. Tästä osa on käyttökelpoista, sillä kyse on huoneenlämmössä säilyvistä tuotteista, jotka eivät sillä päivämäärällä muutu sen kummemmiksi kuin ovat olleet sitä ennenkään.

Osalla ruoasta, joka menisi hukkaan turhanpäiten, on nyt uusi osoite: Fiksuruoka.fi. Fiksuruoka.fi-sivustolla kerrotaan seuraavaa:

Valikoimamme koostuu suomalaisilta valmistajilta, tukkuketjuilta ja maahantuojilta ostetuista poisto- ja jäännöseristä, jotka syystä tai toisesta eivät ole löytäneet tietään kaupan hyllyille ja ovat sen takia vaarassa tulla hävitetyksi. Syynä tähän voi olla tuotteen poistuminen valikoimasta, myyntipakkausten uudistaminen, brändimuutos, liian suuret varastot jne.

Jos itse ajattelen, tarvitseeko tuotetta roskiin heittää, jos paketti uudistetaan, vastaus on selvä. Kauppa ei kuitenkaan voi olla yhtä huoleton, he eivät voi myydä vanhanmallista pakkausta.

Urho Kekkosen Kansallispuisto-528

Millaisia aarteita sitten löysin Fiksuruoka.fi:stä retkeilijälle?

Huomaathan, että varastotilanne vaihtelee. Näitä tuotteita ei välttämättä ole enää tarjolla, mutta Fiksuruoka.fi:ssä kannattaa käydä selailemassa valikoimaa, jospa siellä sattuisi olemaan juuri sinulle tarvittavia juttuja!

Voit myös tilata uutiskirjeen tästä linkistä: Fiksuruoka.fi uutiskirjeen tilaus. Uutiskirjeen tilaamalla saat tietoa valikoimasta sähköpostiin.

Tarkista aina ensin pähkinäosasto. Sieltä löytyy edulliset välipalat, osa jopa puoleen hintaan.

Ocean Spray Craisins® kuivatut karpalot 1 kg: kuivatut karpalot on hyviä puuron seassa ja muuten vaan naposteltavina. Huomaa iso pakkaus, näitä saattaa joutua mussuttamaan koko seurue!

Toinen hyvä osasto on pastat, riisit ja ryynit:

Härkäpapurouheseos, Verso (parasta ennen vasta huhtikuussa): tätä voi laittaa aamupuuroon tai keittoon proteiinilisäksi. Varoituksen sana: kaikki eivät pidä näistä nappuloista, mutta mielestäni kannattaa kokeilla! Itse popsin niitä sellaisenaan tai juuri puuron seassa.

Urho Kekkosen Kansallispuisto-162
Aamupuurolla Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Härkäpapugranola, Verso, (tässä myös päiväys huhtikuulle asti): tämä on aamupalaksi oikein hyvä mysli, eli siis hienolta nimeltään granola.

Halvat ruoanlaittotuotteet tarkoittaa monenlaista einestä:

Reformi Luomu Herbs Vegeburger kasvispihviainekset (tässäkin parasta ennen 24.4.2019): näitä voisi ainakin ohjeesta päätellen kokeilla retkiruokana, sillä ainekseen lisätään kiehuva vesi, sekoitetaan, odotetaan vartti ja sitten paistetaan pannulla.

Karkkiosastolta löytyi lemppareitani, joita on melkein joka kauppareissulla saatava, koska ne vain ovat niin hyviä: Gin Gins Inkivääripastilli.

Näitten lisäksi Fiksuruoka.fi:stä löytyy hammasharjoja, pesuaineita, koiranruokaa, käyttötavaraa, juomia ja keksejä. Kaikenlaista, mitä kaupassa on jäänyt yli.

Minulle itselleni on tärkeää olla hullaantumatta hyvästä alennuksesta, sillä en halua tuotteiden jäävän itselleni hävikiksi, kun en jaksakaan niitä kaikkia syödä. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi proteiinipatukat, suklaa tai pähkinät näin talviretkeilykauden alkajaisiksi menevät kuin kuumille kiville tässä taloudessa. Ja joskus voi tilata kimpassakin!

Mitä mieltä sinä olet tällaisesta ruokakaupasta?

fiksuruoka.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Fiksuruoka.fi.

Jos juttu näytti sinusta vaillinaiselta, sinulla voi olla mainosten estämiseen tarkoitettu ohjelma päällä ja linkit katoavat. Vältyit siis mainoksilta! Merkitsemme kaupalliset yhteistyöt aina, vaikka niiden arvo olisi vähäinen. Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Fiksuruoka.fi-sivuston kanssa. 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.