Joutsenmerkityt merinovaatteet syysviileille ja talvipakkaseen – DILLING

Kirjoitin keväällä juuri oikean mallisista pikkareista

Linja pitää. Nämä ovat ehkä maailman parhaat pikkarit.

Yhteistyössä DILLING.

Tuotepaketissani oli itse valitsemani tuotteet: ekomalliston mustat alushousut, pitkähihainen musta paita, merinoshortsit sekä sileästä, huippulaatuisesta merinokankaasta valmistetut tummansininen huppari ja 3/4-pituiset kalsarit.

Maailman parhaat merinopikkuhousut – DILLING, kiitos!

Saamieni kaksien alushousujen voimalla tosin en mennyt koko kesää, vaan tilasin muutamat lisää, tämä oli oikeastaan pakkokin, kun Heikki meni pesemään yhdet merinovillaiset housut liian lämpimässä, jolloin ne muuttuivat tiiviimmiksi ja kapeammiksi – ja liian pieniksi. Pesu on siis tehtävä pesuohjeen mukaisesti!

Merinoalushousut toimivat aivan loistavasti myös keväällä ja syksyllä, helteellä en niitä pitänyt. Minä en siis aiemmin voinut pitää ollenkaan merinoalushousuja, koska kaikki Suomessa myydyt mallit olivat pikkulahkeellisia ja sen vuoksi itselleni erittäin epämukavia, mutta näiden DILLING-alushousujen malleista löytyy niin midit kuin maxitkin, eli tavallisen malliset pikkuhousut.

Leivonmäki_rinkkaputkiontheroad-23.jpg

Monikäyttöinen musta pitkähihainen merinopaita

Mustasta merinovillaisesta pitkähihaisesta paidasta on tullut suosikkini.

Se on ollut paljon käytössäni lukuunottamatta sitä hullua hellejaksoa, joka viime kesää hallitsi. Keväällä ja syksyllä se on oikein ihana vaate.

Pidin paitaa keväällä hiihtovaelluksella (oikea hiki- ja hankaustesti) ja nyt syksyllä neljän viikon roadtripillämme, joka sisälsi paljon teltassa ja jopa autossa nukkumista: siinä kosteudessa oikeanlaiset materiaalit nousevat arvoon arvaamattomaan. Paita saattoi siis olla monta päivää putkeen päälläni ja päiväksi laitoin sen päälle ruutupaidan. Pesin paidan kerran neljän viikon reissumme aikana ja pari päivää pidin toista merinopaitaa, mutta olisin tarvittaessa pärjännyt neljän viikon jakson yhdellä pitkähihaisella ja sen yhdellä pesulla.

Tätä materiaalia ja sarjaa aion hankkia vielä hihattoman topin ja erivärisen pitkähihaisen. DILLING valmistaa merinoita eri väreissä, minä vain olen sattunut mieltymään mustaan settiin sen käytännöllisyyden vuoksi.

Vinkiksi isoille: tätä pitkähihaista saa normivalikoiman lisäksi myös koosta 48 kokoon 54 saakka.

Kiviönniemi_rinkkaputkiontheroad-23.jpg

Shortsit kylmän sään käyttöön

Merinovillaiset shortsilahkeiset alushousut olivat käytössä kevään hiihtovaelluksella ja nyt ne löysivät tiensä takaisin elämääni, kun pakkasin mukaan kylmemmän sään vaatetta lähtiessämme syysreissuun. Kesällä en tarvinnut näitä mihinkään, mutta nyt ne ovat taas tarpeen.

Shortsilahkeiset alushousut auttavat siihen erityisesti naisten tyypilliseen persauksen ja reisien jäätymiseen suojaten juuri kriittisiä kohtia. Oikein kunnon pakkasella laitan nämä ylimääräiseksi kerrokseksi pitkien kalsarien alle tai päälle!

Syksyllä nämä riittävät kalsareiksi pikkupakkasilla, itselläni ei niinkään palele sääret tai polvet, vaan nimenomaan reidet.

Hienompi huppari after ski -hommiin

Saamani tummansininen ”fiinimpi” huppari sen sijaan herätti alkuun epäröintiä. Etsin sen käyttötarkoitusta, sillä se on sileää, ohutta merinoneuletta.

Saatoin päätyä keväällä siihen, että se on minun käytössäni tarkoitettu nukkumiseen makuupussissa, after ski -vaatteeksi ja kaupunkiolosuhteisiin, ei hikiliikuntaan rinkan tai ahkion vetovyön kanssa. Tällaisen sileäksi käsitellyn merinokankaan pinta nyppyyntyi kevään hiihtovaelluksen aikana hieman, toisin kuin tuon edellä mainitun mustan pitkähihaisen pinta. Olen todella kova hikoilemaan ja usein paidat nyppyyntyvät käytössäni.

Toki hupparia voi edelleen käyttää, sillä minähän en vähän nyppyistä paitaa heitä pois. En vain halua nyppyynnyttää sitä lisää tahallani. Hikiliikunnassa voiton vei kuitenkin tuo ylempänä kuvattu musta pitkähihainen paita.

Vajaamittaiset pitkät kalsarit – jatkoon!

3/4-lahkeiset kalsarit, samaa tummansinistä ohutta merinoa kuin hupparikin, sen sijaan vaikuttavat järkevältä hankinnalta, niitä olen käyttänyt paketin saapumisesta saakka makuupussissa yöhousuina ja muussa majoituksessa ollessani oloasun housuina.

Nämä lyhyempilahkeiset pitkät alushousut sopivat kaltaiselleni kuumakallelle: kun polven ja nilkan väli jää lahkeetta, ilma kiertää paremmin.

Housuissa ei ole havaittavissa samaa nyppyyntymistä kuin samaa kangasta olevassa hupparissa.

Leivonmäki_rinkkaputkiontheroad-18.jpg

Heikiltä on muuten turhauttavaa kysellä vaatetuksen ominaisuuksista: kysyin äsken, onko hänellä vielä käytössä kevättalvella saatu merinovillainen t-paita ja kalsarit.

Jooh, oli jämäkkä vastaus.

Ja siitä tietää, että ne ovat olleet hyvät, koska ne ovat vielä käytössä.

Uusi huppari talveksi?

Talveksi mietin paksumman hupparin hankkimista. Olen pärjännyt talvisin pitkähihaisella merinopaidalla ja vähän paksummalla collegehupparilla, mutta puuvillainen college on alkanut haista kuolemalle (ja hei, vasta kuusi vuotta käyttöä!). Kokemus osoittaa, että merino ei niin tee. Vaihtoehdoista paras taitaisi olla villafroteehuppari, joka on pitkähihaista paitaa ja siistiä huppariani paksumpi.

Leivonmäki_rinkkaputkiontheroad-5.jpg

Miksi valita DILLING?

Arvostan ekologisuutta. Eko-malliston tuotteet ovat Joutsenmerkittyjä, joka on lupaus korkeasta ympäristönsuojelullisesta tasosta. Vaatimukset, jotka tuotteiden on täytettävä, perustuvat yhteisön markkinoilla saavutettuun parhaaseen ympäristönsuojelulliseen tasoon. Kuulin aiemmin kansainvälistä työtä tekevältä Joutsenmerkin asiantuntijalta, että tanskalaiset kuluttajat ovat yksi maailman vaativimmista asiakasryhmistä, mitä ekologisuuteen tulee.

Haluan tukea lähituotantoa, tässä tapauksessa EU on lähempänä kuin itä. DILLINGin tuotanto on keskitetty EU:n sisälle (Tanska, Saksa, Liettua) kestävän kehityksen varmistamiseksi ja tämä pitää vaatteiden matkustamat matkat tehtailta kuluttajalle pienempinä.

Saatavuus on hyvä: nämä tuotteet on helppo ostaa suoraan valmistajan verkkokaupasta ja ne ovat edullisia. Toimitus on nopea.

Painotan valinnoissa riittävää kestävyyttä. Ekomalliston vaatteiden laatu on todella hyvä: saumat eivät irvistele, pinta ei nyppyynny. Jatkossa ostan tämän valikoiman tuotteita.

Yhteistyössä DILLING.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.