Voimanaisten elämysmatka – Visit Jyväskylän vieraana IhanNaiset-retkellä

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, en ollut hoksannutkaan mitä kaikkia palveluita ja ihania yrityksiä meillä tässä lähellä on.

Yhteistyössä Visit Jyväskylä.

Ihanat IhanNaiset tempasivat minut elämysmatkalle halki Keski-Suomen. Rentouttava viikonloppu voimanaisten kanssa luonnon ja kaupungin nähtävyyksien välillä tasapainoillen? Kyllä kiitos!

Ulla, Terhi, Noora ja Tanja EräsPeten hoivissa
Valmiina vesille!

Sain Annen kautta kuulla Jyväskylän alueelle suuntautuvasta bloggarimatkasta, johon minä totesin, ettenhän minä varsinaisesti edes bloggaa. Kirjoittelen vain satunnaisesti ja kuvaan sitäkin enemmän.

No pian sitten virallisen kutsun saatuani päätin rohkeasti lähteä mukaan tähän toukokuisen viikonlopun reissuun, sitä paitsi olinkin jo ihan hengähdystauon tarpeessa. Terhi Endorfiininmetsästäjä, Noora Metsäemo ja Tanja, Tädin ja Tytön Matkablogista olivat kanssani valmiina Visit Jyväskylän järjestämään seikkailuun.

Ensimmäiseksi kohteeksi valittu matkailutila Surkeenjärvi oli kiemuraisen, kauniin metsäisen tien päässä ja matkalla pääsivät bloggarit tutustumaan keskenään. Se olikin tarpeen, Surkeenjärvellä päästiin aika nopeasti tositoimiin ja pornopolkan pariin. Taisi mennä polkkaneitsyyskin useammalta, ainakin itseltäni ja mahdottoman hauskaa meillä oli. Oikealla kädellä haettiin omaa ja vasemmalla vierasta, mutta kyllä siinä parit meinasivat pyörähdyksissä mennä sekaisin. Täältä löytyy kyseinen Hedningarnan esittämä kappale mitä tanssahtelimme. Aika voimauttavaa!

Matkailutilalta löytyy upeat puitteet juhliin ja ajanviettoon niin kesään kuin talveen, etenkin oma luontopolku on aivan loistava idea luonnonläheiseen ympäristöön. Maistuva ruoka kruunasi vierailun ja hyvillä mielin me IhanNaiset jatkoimme matkaa seuraavaan kohteeseen.

Laajiksen seikkailupuistossa apinoimassa ja Laajavuoren tornissa – huippuhommia!

Jatkoimme metsäisissä tunnelmissa, vaikka olimme jo siirtyneet takaisin kaupungin sykkeeseen. Laajiksen seikkailupuisto ratoineen odotti meitä ja pääsisimme apinoimaan toden teolla. Muutama vuosi sitten oli jo puhetta tänne menemisestä kavereiden kanssa ja voi mistä sitä olikaan jäänyt paitsi!

Valitsin suoraan toiseksi vaikeimman radan ja siinä olikin juuri sopivasti haastetta. Korkeanpaikankammo ei päässyt nujertamaan, valjaat päällä hyvin luottavainen olo keikkuessa jos jonkinmoisessa virityksessä yläilmoissa. Kiipeily otti mukavasti käsille, tosin unohtuneet hanskat olisi olleet aika pelastus kiperissä paikoissa.

Sopiva annostus ylellisyyttä oli ilmassa loppupäivän. Todellakin ilmassa.

Meille ei riittänyt puissa kiipeilyn korkeus vaan suuntasimme Laajavuoren hyppyrimäen torniin nauttimaan kuohuvaa ja avautuvasta maisemasta kaupungin ylle. Siinä oli naisilla hymy herkässä paistatellessamme auringossa.

Majoitus Peurungassa

Tästä suuntasimme majoittumaan Peurunkaan, jossa puitteet olivat kohdallaan. Pitkän tapahtumarikkaan päivän jälkeen oli ihana päästä oman huoneen parvekkeelle istuskelemaan ja vielä myöhemmin nauttimaan ruoasta ja kylpyläpalveluista. Lähellä olevat retkipolut houkuttelivat kovasti, mutta tällä kertaa hotellin sänky voitti reippailun 6-0.

Melomassa EräsPeten kanssa

Aamun sarastaessa porukkamme jatkoi matkaa Hankasalmen suuntaan EräsPeten kanssa melomaan. Tätä olin ehkä odottanut reissulta eniten ja jopa ylitti odotukset! En ollut aiemmin melonut, vaikka siitä pitkään jo haaveillut. Nopean opastuksen ja hauskan “kuivaharjoittelun” jälkeen pääsimme vesille, Terhi olikin kokenut kajakilla kulkija ja eteni kuin kala vedessä. Itse ensikertalaiseksi liikuin erittäin sujuvasti ja homma tuntui omalta.

Veden pinta liplatti lähellä ja vähän roiskeita tuli meloessa, mutta eihän sitä suinkaan sokerista ole tehty. Aivan ihanan terapeuttinen liikkumistapa ja tulikin sellainen olo, että voiko jäädä loppupäiväksi järvelle.

Viherlandia ja Käsityömuseo – kaikille aisteille

Matka jatkui päivän mittaan askartelun täyteisesti. Pääsimme Viherlandian kukkaloistoon ja väkertämään itsellemme kukista koruja. Vierailulla Käsityömuseossa kurkistimme mitä naisten hameiden alta on vuosien saatossa löytynyt ja mitä hienompia hepeniä sieltä löytyikin, olisivat aika katu-uskottavia ihan sellaisenaan käytettäväksi nykyään.

Iltapäivän hengähdys teellä Teeleidissä

Iltapäivän hengähdyshetki tuli sopivaan väliin, suuntasimme kestittäväksi Teeleidin hoiviin. Teehuone oli jotain ihmeellistä ja valloittavaa uutta Suomessa vallitsevaan kahvikulttuuriin. Heiltä löytyy teevaihtoehto paatuneimmillekin kahvinjuojille, ehkä hyvä niin kun kahvia Teeleidissä ei tarjota laisinkaan vaan. Aika tuoreena kahvinjuojana aloin pohtia paluuta pelkän teen pariin maistaessani Teeleidin tuotoksia.

 

Illan päätteeksi pääsimme Jyväskylän keskustaan

Illallinen nautiskeltiin Figarossa ja pääsimme testaamaan mitä ihmeellisimpiä makuelämyksiä. Uudistunut ilme ja menu toimivat hyvin. Hotellille saavuttuamme piti hämmästellä, kun en ollut hoksannutkaan näin huippua paikkaa, vaikka ohi kulkenut monesti. Eli Jyväskylään saapuva: varaa majoitus ehdottomasti Versosta. Keskeinen paikka kävelykadulla ja tyylikäs sisustus takaavat viihtymisen. IhanNaiset yöpyivätkin Verson vällyjen alla oikein mukavasti. Aamulla hotellin oma suomalainen aamiainen kruunasi hyvin nukutun yön.

Hotellilta kevein askelin matka jatkui kotia kohti, noin 10 minuutin päähän. Hassua olla matkalla ihan kotikulmillasi ja löytänyt paljon kaikkea uutta samalla. Pari toiminnantäyteistä päivää oli tehnyt tehtävänsä, sunnuntaina iloinen ja rento mieli jatkaa kohti uusia seikkailuja.

Kiitos Visit Jyväskylälle reissun järjestämisestä ja voin lämpimästi suositella kenelle tahansa IhanNaiset matkaa! 

Yhteistyössä Visit Jyväskylän kanssa. 

-Ulla

Yhteistyössä Visit Jyväskylä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.