LomaLeivosta luksusta seikkailuihin Leivonmäen kansallispuistossa

Neljän viikon seikkailumme johdatti meidät taas yhteen paikkaan, jossa emme ole aiemmin käyneet.

Kävimme valokuvauskeikalla tutustumassa LomaLeivon mökkeihin Leivonmäen kansallispuiston keskellä.

Kun ajoimme Röykkälän lammastilan ja LomaLeivon mökkien pihaan, saimme heti ensikosketuksen – kirjaimellisesti – lampaisiin, sillä Röykkälässä vastassa oli Olivia-lammas. Lammas, joka oli pienenä jäänyt vaille emon hoivaa, on oppinut koiran tavoille.

 

Jos video ei näy, voit käydä katsomassa sen Olivia-lampaan Instagram-tililtä.

En tiedä, olisiko parempaa ensivaikutelmaa voinut saadakaan!

Kävimme tutustumassa tilan pihan läheisyydessä oleviin Kielo-mökkiin ja Himman torppaan Viola-emännän kanssa. Kielo-mökki oli syysteemaan sisustettu, kaunis ja nykyaikainen talo kaikkine mukavuuksineen ja Himma taas persoonallinen vanhan ajan torppa.

Himmassa voi viettää kesällä lammaspaimenlomaa, jos arpa ei ole osunut kohdalleen kansallispuistojen arvonnoissa!

Lomaleivo-34

Koska emme voineet ajaa kotiin yöksi siellä meneillään olevan putkiremontin vuoksi, jäimme LomaLeivoon yöksi. Meidän majoituksemme ei kuitenkaan olisi mikään näistä ensin mainituista, vaan saimme avaimet hieman kauempana olevalle Kaisla-mökille, joka siis olisi yösijamme seuraavan yön.

Kaisla-mökki sijaitsee hieman erillään tilasta ja jää ulos kansallispuiston alueelta. Me olisimme kuitenkin seuraavana aamuna jatkamassa matkaa heti aamulla Jyväskylään, joten mökki oli oikeassa suunnassa sen kannalta.

Ehdimme illalla nauttia Kaislan ulkoporealtaasta, saunasta ja avarasta tuvasta. Iltapalan jälkeen unta ei tarvinnut kauaa odotella.

Jos suuntaat kauempaa Leivonmäen kansallispuiston maastoihin ja haluaisit yöpyä erittäin mukavasti, LomaLeivon mökit sijaitsevat lähellä. Mökeiltä on helppo lähteä päiväretkille puistoon ja LomaLeivolla on omat lammaspaimenviikot.

Suosittelemme lämpimästi!

Yhteistyössä LomaLeivon mökit: Valokuvat otettu valokuvauskeikan yhteydessä.

Harjunlahdentie 760, 41730 Joutsa, Suomi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.