Päijänteen rannalla Kiviönniemessä nauttimassa elämästä

Kun lähdimme neljäksi viikoksi tien päälle, ensimmäisenä iltana emme jaksaneet kovin kauas lähteä. Halusimme tutun ja turvallisen paikan. Kiviönniemen laavu Korpilahdella on yksi tällainen turvasatamamme.

Olimme viettäneet hieman unettomia öitä pakkaamisen vuoksi kaoottisessa kodissamme, mutta teltassa Päijänteen aaltojen lyödessä kallioon nukutti paremmin.

Kiviönniemi_rinkkaputkiontheroad-48.jpg

Aamulla istuimme kalliolla jo seitsemän aikaan syömässä aamupalaa. Tuntui siltä, että tästähän se reissu nyt sitten alkaa! Ja niinhän se alkoikin, neljä viikkoa tien päällä, #rinkkaputkiontheroad.

 

Jos julkaisu ei näy, sen voi käydä katsomassa Rinkkaputki-blogin Instagram-tililtä.

 

Kiviönniemen laavu

Kiviönniemeen ajaa Jyväskylästä vajaassa tunnissa, tie perille on kohtalaisen hyvä ja tien varressa muutaman auton kokoinen parkkipaikka. Kävelymatka tieltä laavulle ja rantaan on vain muutamia satoja metrejä metsän läpi. Laavulla on keittokatos, puuliiteri, kaksi tulipaikkaa ja huussi – täyden palvelun paikka siis!

Laavun alue on iso, joten rannalle mahtuu muutamiakin yöpyjiä.

Rantakalliolle ei saa tehdä nuotiota. Ison kiven juuressa on pelastusharjoituksen jäljet muutaman vuoden takaa, mutta se ei ole tarkoitettu nuotiopaikaksi, eikä myöskään niemen kärki. Tulen lämpö aiheuttaa kallioon vaurioita.

Tulen saa sen sijaan tehdä alueen kahdelle hyvälle tulipaikalle.

Kiviönniemi_rinkkaputkiontheroad-9

Kiviönniemi laavu, Kiviönniementie 374, 41800 Jyväskylä, Suomi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.