#rinkkaputkiontheroad – neljä viikkoa kotimaan turisteina

Tavanomainen ratkaisu lähteä putkiremonttia pakoon on mennä mökille tai vuokrata asunto.

Olen jo aiemmin kertonut, etten enää haikaile mökkiä omaisuutena, asiana joka minulla pitäisi olla itselläni ja omissa nimissäni. Minulla on aivan liian vähän käytettynä etuna isän mökki Posiolla, erämaalammen rannalla, kaukana kaikesta. Aina mökki ei kuitenkaan ole lähellä muita asioita, joita haluan tehdä.

Roadtrip_Heinäkuu-100

Sen sijaan kansallispuistot, niiden tuvat ja laavut, ovat kaikki minun kesämökkejäni, joita saan käyttää tietyin ehdoin. Ja kaikki muutkin voivat käyttää niitä, kaikki jotka vain osaavat siivosti olla ja joiden kanssa voimme sovitella, koska sopu sijaa antaa.

Meillä on Suomessa suuri ”mökkikanta”,  Metsähallituksen laavut ja autiotupien massa, jonka korjausvelasta ja tilasta voimme käydä keskusteluja: se kuitenkin silti on meidän sen hetken, kun ovesta sisään astelemme, otamme oman paikkamme petien rivistä ja sytytämme kaminan tai kaasulieden.

Myös telttani on oma majani, ohuen kankaan päässä muista ihmisistä ja luonnonvoimista. Makuupussini ja makuualustani suojaavat minua kylmältä. Kuumalta ei oikein suojaa mikään, muu kuin säännölliset sadetanssit sateenjumalien herättämiseksi henkiin.

Kuorejärven laavu Isojärven kansallispuisto

Olemme lähdössä neljän viikon retkelle

Emme vuokraa väliaikaista asuntoa putkiremontin ajaksi, koska kun jälkeläisen petipaikka varmistui, meistä tuli vapaita. Asuntokin näyttää kovin erilaiselta tyhjänä kaikesta. Pakkaamme kaiken omaisuutemme laatikoihin, työnnämme ne varastoon ja suljemme oven takanamme.

Toki muutamia päiviä tuosta neljästä viikosta, varsinkin ensimmäisestä, joudumme olemaan toimistokelpoisena, palavereissa ja opiskelun lähipäivillä, joitakin tunteja täytyy viettää tietokoneen kanssa kahvilassa tai kirjastossa, mutta silti.

En usko, että tästä sen kummempaa raporttia blogiin tulee, mutta seuraa meitä Instassa ja YouTubessa, jaamme siellä ilon ja turhautumisen hetket neljän viikon retkeltämme.

Alla ilmeeni, kun ei enää huvittaisikaan:

Tiilikkajärven Kansallispuisto-141

Kutsu meidät käymään tai treffeille kanssasi! Jos olet reittimme varrella, tulemme mielellämme. Kokoonpanoon kuuluu minä, Heikki ja pikkukoiramme.

Tulemme kaipaamaan: pistorasioita, kylpyhuonetta ja tavallista kotiruokaa.

Finland

2 vastausta artikkeliin “#rinkkaputkiontheroad – neljä viikkoa kotimaan turisteina”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.