Livojärven päättymättömillä hiekkarannoilla – rantaloma Lapissa!

Posion ennätykselliset helteet saivat aikaan sen, etten tohtinutkaan lähteä vaellukselle, en edes pienelle retkelle Posion luontokohteisiin. 

Sen sijaan luin kirjaa rantatuolissa maaten, kun tämän yhden kerran hyttyset olivat paenneet jonnekin metsän uumeniin kuumuutta. Tällaisesta harvinaisesta hetkestä tulee nauttia, vaikka todellinen syy olisikin se, että maailma palaa karrelle.

Roadtrip_Heinäkuu-100.jpg

Sen verran sain itsestäni tehoja irti, että vierailin suosikkikohteissani: Posion Pentikillä kahvikuppimuseossa sekä Livojärvellä. Suosikkeja nämä ovat siksi, että ne ovat toistaiseksi myös ainoita vierailemiani Posion kohteita. Mökki on ollut liian hyvä.

Tai no, kerran kävin kääntymässä aamulenkillä Riisitunturilla. Pitänee mennä uudestaan, tuolloin oli vastassa pelkkää sumua.

On siis viisainta myöntää, että en ajatellut ollenkaan teitä lukijoita, jotka nyt kaipaatte mahtavia vinkkejä Posion erämaaluontoon. Katsotaan ensi kerralla.

Posio_Heinä-80.jpg

Pentikin kahvikuppimuseossa pääsi itku, eikä sillä oikeastaan ollut tekoa Pentikin kanssa. Vaan kun Kermansavea ei enää ole. Niin sievät olivat Heinä-sarjan nimikupit, Anu ja Topi, kahvoistaan yhteen kietoutuneina, että kyyneleet vain valuivat. Heinä ei edes ole suosikkini Kermansavelta, vaan rakastan uudempaa: Saimaa-mukien tunnokasta pintaa ja viileitä värejä.

Pentikin muotokielestä Halla on suosikkini, johtuen kuksakkaasta muodostaan ja kaksikorvaiset, tosin tuotannosta jo poistuneet, löytyvätkin kotoa.

Livojärven rantahiekat kelpaavat poroillekin

Livojärven uimaranta on hieno, vaikka sijaitseekin tien varressa. Siellä törmäsimme poroihin, jotka olivat rannalla viilentämässä oloaan.

Livojärvi_porot-1.jpg

Hieman sivummalle siirryttyämme löysimme lisää hiekkarantaa.

Näissä upeissa rantakohteissa, päästäkseen uimaan on kahlattava joissain kohdissa kymmeniä metrejä, että pääsee uintisyvyyteen. Vesi on häikäisevän kirkasta ja todella puhdasta.

Mutta kahlausrannassa on nyt veden ollessa matalalla oma viehätyksensä. Hieman makua siitä saatte tällä lyhyellä videolla Posion maisemista:

PosioDJI-19.jpg

 

Livojärvi, Posio, Finland

2 vastausta artikkeliin “Livojärven päättymättömillä hiekkarannoilla – rantaloma Lapissa!”

  1. Olipa kaunis video, ihan liikutuin, yllättäen. Kiitos 🙂 Tykkään myös sinun tavasta kirjoittaa ajatuksistasi.

    1. Kiitos! Täytyy ajatella enemmän ja pukea ne ajatukset sanoiksi. Kuvaaja kiittää palautteesta, hän tekee aina parhaansa ja Posiolla se oli helppoa kun maisemat ovat niin omanlaisiaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.