Karhuvala III: Napapiirin sankarittaret Sallassa

Karhunkierros valkoisin lakanoin, yhteistyössä Basecamp Oulanka.

Kolmas patikkapäivämme alkoi Oulangan luontokeskukselta. Päivän aikana vaihtaisimme kuntaa ja lääniä, kohteemme Hautajärven luontokeskus nimittäin, sekä muutamat muut päivän tärppimme, sijaitsevat jo Lapin läänissä, Sallan kunnassa.

Videomme tältä päivältä:

Sallan kunnan motto on ”in the middle of nowhere” ja kyllähän siellä aika rauhallista oli. Meille se taitaa kuitenkin olla paikka tulla tapaamaan vanhoja kavereita. Sattumalta nimittäin törmäsimme vaelluskaveriimme Nooraan, joka tuli kanssamme aikoinaan ensimmäiselle Hetta-Pallas-vaelluksellemme. Nooralla matka oli vasta alkumetreillä, meillä jo melkein finaalissa.

Voit kuvitella ilmeeni, kun polulla käveli vastaan tuttu tyyppi!

42628020111_d958fd3075_z

Viimeisen päivän kilometrit olivat runsaimmat ja muutama ihana kohde teki lisäkilometrejä: näimmehän Rupakiven ja teimme Kanjonin kurkkaus-lenkin.

Matkalla pysähdyimme pari kertaa syömään eväitä, tällä kertaa ne kulkivat mukanamme repuissa.

 

Onneksemme metsäpalovaroitus oli jo päättynyt, joten lounaan päälle oppaamme Martti keitti meille nokipannukahvit nuotiolla.

Erityisen hienoja kohteita sattuikin tälle viimeiselle kävelyllemme: Rupakivi näkyy videolla, se on todella vaikuttava luonnonmuodostelma, jollaisia on vain kaksi Suomessa. Ilmeisesti joki ja tulvavesi kuluttavat kivipatsaan keskiosaa, jolloin tämä kovin yläpainoinen rakennelma näyttää keikkuvan kapeamman varren varassa. Katsokaapa videolta!

Toinen hieno luonnonmuodostelma matkalla oli Oulangan kanjoni. Sen ympäri menee Kanjonin kurkkaus -reitti.

kanjoni.jpg

Kanjoni on niin hieno, että Kanjonin kurkkauksesta soisi tulevan yhtä suositun lenkin kuin Pieni Karhunkierros on tällä hetkellä. Polku on hyvä kulkea ja vaikka kanjonin nähdäkseen pitää kiivetä pitkät rappuset, on se taas koko vaivan arvoista.

Ihan loppupäähän matkaa sisältyi jo tavanomaista talousmetsää, mutta silti jaksoimme kävellä perille asti, sillä olihan matkan alkupäässä ollut noita hienoja maisemia.

Perillä meitä odotti lasilliset kuohuvaa. Voittajien elkein kilistelimme ja kyllähän se aika mahtavalta tuntui, että olimme tehneet tämän reissun yhdessä ja kaikki oli mennyt niin hienosti. Ennen lähtöä takaisin Basecampiin kävimme tutustumassa Hautajärven luontokeskukseen, joka on useimmille vaeltajille se etappi, josta heidän Karhunkierroksensa lähtee.

Basecampissa juttelimme vielä siitä, millä tavalla olimme viikon seikkailumme kokeneet. Kaikki olivat innoissaan saadessaan osallistua tälle ”koereissulle”, joka oli kuitenkin hyvin viimeistelty kokemus meille. Saattaapa palautteemme vaikuttaa siihenkin, miten Karhuvalaa tehdään jatkossa.

napapiiri_salla.jpg

Linkit Karhuvala-juttuihin ja videoihin:

Karhunkierros valkoisin lakanoin Basecamp Oulangassa kesäkuussa, tule sinäkin!

Etapit:

Karhuvala I: Rukan rinteiltä Myllykosken kuohuihin
Karhuvala: Kiutakönkäältä meloen Nurmisaarenniemeen – varokaa oksia!
Karhuvala II: kävellen Basecamp Oulangasta Kiutakönkäälle
Karhuvala: Koskenlaskua Venäjän rajalle saakka

Varaukset ja tiedustelut: taiga@oulankabasecamp.fi

98900 Salla, Suomi

5 vastausta artikkeliin “Karhuvala III: Napapiirin sankarittaret Sallassa”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.