Metsän kuningasta vakoilemassa

Mitäpä olisi Karhunkierros ilman karhuja?

Yhteistyössä Karhu-Kuusamo Oy.

Koska Karhuvala-vaelluksella karhuista ei näkynyt vilaustakaan, saimme hieman toisenlaisen mahdollisuuden.

Itselläni oli aina sellainen mielikuva karhunkatselukojuista, että ne ovat lähinnä puuvajoja, joissa on kameranmentävä aukko yhdessä seinässä. Tämä rakennelma oli hyvin erilainen, jopa moderni.

Suuret ikkunat, lämmitys, kerrossängyt ja sisävessa. Kameroille oli rivi paikkoja, joissa osassa jopa laadukas kuulapääkiinnitys. Kyllä sitä kuvaajan kelpasi! Kaiken lisäksi sain Pekalta lainaan 300 mm teleobjektiivin ja siihen vielä telejatkeen. Omat putket eivät tähän touhuun olisi riittäneetkään.

Suurin osa illasta koostui odottamisesta, sillä eihän sitä karhu käskien könyä paikalle. Odottaminen oli kuitenkin tehty helpoksi, istuimme vain ja rentouduimme, siinä määrin kuin se jännitykseltä onnistui.

Ennen pitkää kuitenkin kolme pientä karhua ilmestyi metsästä.

Kuulemma juuri vieroitettuja emästään, joten tämä kolmikko oli suhteellisen varuillaan. Ainoastaan yksi jäi pidemmäksi aikaa kiipeämään puissa.

karhukuusamo6

Täytyy myöntää, olin jo täysin myyty näiden kolmen jälkeen. Tämä olisi jo riittänyt meikäläiselle ja olinkin jo tekemässä lähtöä, kun Pekka viittasi ikkunaan päin. Kaksi aikuista karhua. Sitten kaksi lisää.

Illan aikana tulikin nähtyä yhteensä kahdeksan otsoa, parikymmentä kotkaa ja ainakin miljoona lokkia.

Jossain kohtaa iltaa kaksi uroskarhua alkoi hieman komentamaan toisiaan ja se murahdus tuntui kyllä rinnassa asti.

Jos ne kolme pientä toivat lähinnä ”aww”-tyylisiä reaktioita, loi tuo murahdus kunnioituksen ja pienen karhuherran pelon.

karhukuusamo3.jpg

Yksi vastaus artikkeliin “Metsän kuningasta vakoilemassa”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.