Rakkaudesta tuntureihin ja maalisutiin – kertomuksia vapaaehtoistyöstä Pallastunturin luontokeskuksessa to 28.6.

Mitä tarkoittaa kansallispuiston väärti? Miten voisit omalta osaltasi auttaa pitämään yllä kansallispuistojen siisteyttä ja viihtyisyyttä?

Tule kuuntelemaan meidän pitämää luontoiltaa Pallastunturin luontokeskukselle torstaina 28.6.2018 klo 18-19. Kerromme vapaaehtoistyöstämme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja näytämme kuvia muutaman viime vuoden reissuiltamme täällä.

Tilaisuus on maksuton!

Midnight Sun Hike ja Heikin tunturivalokuvausretket tunturiin 28.-30.6.2018

Luontoiltamme on osa Muonion kunnan Midnight Sun Hike -tapahtumaa 28.-30.6.2018. Heikki järjestää tunturivalokuvausretken sään salliessa kaikkina tapahtumailtoina klo 21-24, ilmoittautuminen valokuvausretkille Sulander Photographyn sivuilta.

Muut Midnight Sun Hike -tapahtuman retket löydät tapahtuman FB-sivulta.

pallas-yllastunturi3

Vapaaehtoistyötä voi tehdä laajasti ympäri Suomen, jokainen omien voimiensa mukaan

Meidän valintamme on olla täällä viikkokausia kerrallaan, sillä Keski-Suomesta Lappiin ajaminen viikonlopun päiten tuntuisi epäekologiselta ja liian tiiviiltä aikataulultaan. Ensimmäiset vuodet käytimme tähän kesälomaviikkojamme ja viime vuonna tein täällä työharjoittelua vapaaehtoistyön jälkeen.

Nautimme olostamme täällä ja haluamme olla mahdollisimman paljon hyödyksi kansallispuistolle, johon olemme sitoutuneet. Luonnon valokuvaaminen vaatii aikaa, joten kaikkien vapaaehtoisreissujen yhteyteen suunnittelemme myös retkiä kansallispuistossa.

Tuomme usein mukana myös ystäviämme, viime vuonna Johanna lähti kanssamme lukijamatkalle ja tänä vuonna mukanamme on Joonas, jonka tunnemme Retkipaikan tiimistä. Veljeni on ollut mukana nyt jo kahtena vuonna.

Kotona Keski-Suomen talkoissa suosimme lähikansallispuistojen talkoita. Usein ne vain ajoittuvat kesään, kun olemme pohjoisessa, mutta seuraamme silti tilannetta ja koska olemme mukana esimerkiksi Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistyksessä, olemme myös mukana järjestämässä talkoita.

Mistä pääsen mukaan?

Voit ilmoittautua vapaaehtoisten listalle Luontopalvelun sivuilta. Ilmoittautuminen listalle ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat tiedon talkoista ympäri Suomen ja voit niistä valita omaan aikatauluusi ja resursseihisi sopivan talkookohteen.

Yleensä talkoisiin osallistuminen ei edellytä mitään ennakkotaitoja tai -tietoja. Reipas asenne riittää!

Seuraavassa lainaus Luontopalveluiden sivuilta:

Tervetuloa mukaan!

Kansallispuistot ja muut retkikohteet tarjoavat upeita vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ympäri Suomen. Tapahtumissa, talkoissa tai vaikkapa asiantuntijavapaaehtoisena pääset tekemään konkreettisia tekoja suojelualueiden, uhanalaisten lajien ja kulttuuriperinnön hyväksi sekä omaksi iloksesi.

Tapahtumien ja talkoiden järjestämisessä korvaamaton apu ovat myös erilaiset järjestöt, ystäväyhdistykset ja yritykset. Yhä useampi yhteisö on mukana suomalaisen luonnon suojelussa oman kummikohteen kautta. Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi – suomalainen luonto tarvitsee ja kiittää vapaaehtoisia!

Lisätiedot:

Pallastunturi, 99330 Muonio, Suomi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.