Keski-Suomi tutuksi – Amazing Keski-Suomi valokuvaajan silmin

Kuukausi pari sitten sain sähköpostiini tarjouspyynnön tulla kuvaamaan toukokuun puolivälissä järjestettävää tapahtumaa: Amazing Race-tyylinen 24 tunnin seikkailu ympäri Keski-Suomea.

Tapahtuman tarkoituksena on tehdä näkyväksi Keski-Suomea ja erityisesti keskisuomalaista maaseutua.

No tietenkin minä sen keikan itselleni sain!

Tarkoitus oli dokumentoida kisaa ja ottaa tietyistä kohteista kuvauskopterilla materiaalia kahdenkymmenen kisaajan kommelluksista. Päivä alkoi perjantaina Perttulan tilalta Leppävedeltä ja tulisi päättymään Yläkaupungin Yö-tapahtuman keskelle.

Alkubriiffin ja ryhmäkuvien jälkeen kisaajan painuivat matkaan ja kuskikseni joutunut Essi ajoi minut ensimmäiseen kohteeseen, Kapeenkoskelle.

Kapeenkoski herättää minussa edelleen hieman post-traumaattisia oireita.

Siinä kävi katsokaas niin, että kisaajien oli määrä laskea parinsadan metrin verran koskea alas ja minun toimenkuvani oli kuvata tätä yläilmoista. Harjoitusryhmän kanssa asiat sujuivat hienosti ja olinkin hyvin rauhallisin mielin.

Mutta sitten, kuin kohtalon oikkuna, GPS-signaali hävisi lennokistani. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että drone ei osannut pysyä paikallaan, vaan oli kirjaimellisesti tuuliviirinä. Tuuli ottikin asiakseen yltyä juuri samalla hetkellä ja paiskasi kapistuksen oksia päin. Tämä ei olisi ollut mitenkään katastrofaalista, mutta kosken ollessa tavallista korkeammalla, ei lennokkia ottanutkaan vastaan maan syli, vaan kylmä virtaus.

Tämä tapahtui kuin hidastettuna, enkä ole vieläkään oikein reagoinut asiaan. Shokki saattoi olla liian suuri.

Järjestäjät saivat kuitenkin hankittua minulle lainalennokin ja muutaman teknisen haasteen jälkeen oli vispilä taas taivaalla.

Tämä kommellus soi minulle lempinimen Drone Karukoski. Nimen taisi keksiä järjestäjistä Riikka. Niin nokkelaa, että ei edes suututtanut!

Perjantain viimeinen rasti oli upea Petäjäveden Vanha Kirkko, jonka tornissa oli niin upea fiilis, että harmitti vähän ettei pidemmäksi aikaa voinut jäädä ihastelemaan.

Lauantai

Seuraavana päivänä kello soi jo puoli kuuden aikaan ja unta oli takana ruhtinaalliset kolme tuntia, sen verran myöhään oli tullut puitua perjantain tapahtumia.

Päivän ensimmäinen kuvauspaikka oli Jämsänkosken Toijalanranta, jossa kisaajia odotti maastopyöräilyn ja jousiammunnan lisäksi kivikauden asukki saviruukkutoiveineen. Artikkelin lopusta löytyvästä videosta käy hyvin ilmi alueen maisemat – selvästi Keski-Suomessa oltiin!

Käväisimme myös kisapolulta sivussa Leivonmäen Kansallispuistossa Kirveslammen kierroksella, sillä kilpailijoiden tehtävään liittyi hiljaisuus ja tuo vispilä ei sieltä hiljaisimmasta päästä ole.

DJI_0003.jpg

Kanavuori

Kanavuoren rastia piti pystyssä tuttuni Lemmetin Mikko ja siellä kilpailijoiden tuli lausua Oodi Kanavuorelle – osa lauloi, osa saneli ja osa piti suunsa supussa. Kaikki olivat kuitenkin hikisiä ja selvästi nauttivat olostaan! Tästä matka jatkuisi kohti maalia meidän osalta.

AmazingKS_lauantai_kanavuori-80.jpg

Maaliviiva – Yläkaupungin Yö

Suoraan sanottakoon, tämä kisa oli kahden titaanin taistelu: Team Retkipaikka ja Keski-Suomen haastejoukkue. Kuitenkin vain toinen somessa toisilleen kuittailevista tiimeistä saisi kirkkaimman mitalin ja tällä kertaa se oli Antti Huttusen väki, Team Retkipaikka. Onnea heille vielä kerran!

Iso kiitos sekä järjestäjille, talkooväelle että kilpailijoillekin. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista! Ja erityiskiitos kuskilleni Essille, joka reppana joutui kuuntelemaan meikäläisen väsyneitä jorinoita niin pitkään.

AmazingKS_palkintojenjakojaKaronkka-74.jpg

Ensi vuonna uusiksi, eiks je?

//Heikki

Yksi vastaus artikkeliin “Keski-Suomi tutuksi – Amazing Keski-Suomi valokuvaajan silmin”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.