Isojärven kansallispuistossa tapahtuu – karttaansa isompi kansallispuisto

Heretyn kämppäkahvilassa järjestetään toukokuussa 2018 Mottimestaruuskisat kutsukilpailuna. Yleisölle on luvassa myös muuta hauskaa ohjelmaa!

Huomasin Heretyn kämppäkahvilan sivuilta ilmoituksen hauskasta Mottimestaruuskisat-tapahtumasta ja soittelin Heretyn kämppäkahvilaa pyörittävälle Riitalle saadakseni lisää tietoa.

Kyseessä on jätkäperinteeseen liittyvä kilpailu, joka toteutetaan kutsukilpailuna, kertoi Riitta. Tiedossa on koko perheelle sopiva päivä, jonka tekevät yhdessä Heretyn kämppäkahvila, Gradia Jämsän eräopasopiskelijat ja Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry.

Voit pukeutua tukkilaisteeman mukaan, paras asu palkitaan.

Historian havinaa – jätkäperinteet ja kämppäkahvila

Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry:n Olli Lehto tulee kertomaan jätkäperinteestä ja Heretyn kämppäkahvilan emäntä Riitta kertoo Heretyn kämpän historiasta.

Tapahtumassa on myös musiikkia ja lapsille oma ohjelma! Heretyssä lämpiää sauna ja alueella on myös letunpaistoa.

mottimestaruus
Mottimestaruuskisan mainos. Kuva: Majatalo Villanen

Heretyn kämppäkahvilan kevään avajaiset ja Majatalo Villasen retkipaketit

Heretyn kämppäkahvilan tunnelmasta pääsee nauttimaan jo ennen Mottimestaruuskisoja, sillä kesäkauden avajaisia vietetään Heretyn kämppäkahvilassa 28.4.-1.5. klo 11-18.

Isojärven kansallispuiston sopimusyrittäjä Majatalo Villanen pitää auki Heretyn kämppäkahvilaa kesäisin. Kämppäkahvilassa on tarjolla monenlaista: siellä voi majoittua, saunoa, vuokrata venettä tai pitää juhlia.

Majatalo Villanen taas sijaitsee Längelmäen keskustassa ja siellä on tarjolla majoitusta ja retkipaketteja kansallispuiston kävijöille. Retkipaketti sisältää joko kuljetukset kotiovelta kansallispuistoon ja takaisin tai vielä lisäksi majoituksen ja aamupalan majatalolla.

Majatalo Villasesta löytyy myös sähköauton latauspiste, jos sinulla sattuu olemaan sellainen kulkupeli ja haluat sen pistää laturiin. Lataus sisältyy majoituksen hintaan.

Päivitys 26.4.2018: Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistys suunnitteilla

Huomasin kansallispuiston sivuilta vielä tällaisen ilmoituksen:

Haluaisitko toimia Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistyksessä?

Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistyksen suunnittelukokous on 1.5. klo 14.30 Heretyn kahvilassa. Tervetuloa mukaan!

heretty.png
Kuva: Majatalo Villanen

Tulossa syksyllä 2018:  Polkujuoksukiertue Mennään metsään sekä Culture goes WILD – villisti kulttuuria Isojärven kansallispuistossa

Mennään metsään -polkujuoksukiertue tulee Isojärvelle 19.8.2018.  Yle siis kirjaimellisesti juoksee kaikki kansallispuistot läpi puolen vuoden aikana, aika rankka homma!

Suomen Luonnon päivänä 25.8.2018 on luvassa hauskaa ohjelmaa Heretyn kämppäkahvilassa, Lortikan kämpällä ja Huhtalan torpassa. ”Seuraa ilmoitteluamme” ei ole tässä kohtaa liioiteltua, sillä kyseessä on minun keksintöni, olen tekemässä tapahtumaa yhdessä Isojärven kansallispuiston ja Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle -hankkeen kanssa. Juuri nyt en vielä tiedä ohjelmasta, mutta se tulee olemaan… villisti kulttuuria!

Eikös olekin hauskaa, kun on mitä odottaa?

Isojärven kansallispuiston moneen soveltuvat reitit

Isojärven kansallispuisto on monipuolinen kansallispuisto. Itsellä on kokemusta sieltä yhden tai kahden yön retkistä, mutta jos koko puiston kiertelee, voisi yöpymisiä tehdä enemmänkin.

Päiväretki perheen kera: Heretyn parkkipaikalta lähtiessä eka tulipaikka on Kannuslahti noin puolen kilometrin päässä parkkipaikalta. Tämä on lapsiperheen vaihtoehto, reitti on melko tasaista. Täällä kävimme kaverin ja hänen lapsensa kanssa talvella. Juuri ennen tulipaikalle saapumista on pitkä silta, josta siis mennään Kuorejärvelle, mutta Kannuslahden tulipaikalle mennessä ei ylitetä siltaa vaan jatketaan polkua eteenpäin vielä ihan vähän, opasteiden mukaan.

Yhden yön retki yksin tai seurassa, myös soveltuva perheille: Seuraava Kuorejärven laavu ei ole kaukana Kannuslahdesta. Ehkä kaunein laavu Isojärven kansallispuistossa on Vahterjärven, paljon kalliota ja Vahterjärvi on jotenkin kauniin mallinen. Nämä laavut ovat helppoja polkuja pitkin saavutettavissa.

Missä olen itse käynyt Isojärvellä retkeilemässä?

Eka reissu oli retkeilykurssin, tuolloin yövyimme yhden yön Vahterjärvellä.

Toinen oli koulun reissu, seikkailimme kallioilla ja luolissa kansallispuiston kupeessa ja sitten söimme Kannuslahdessa, siitä Kuorejärvelle nukkumaan (ja syömään uudelleen) ja aamulla kotiin.

Oma parin päivän reissuni sisälsi illalla sateessa kävelyn Kuorejärvelle ja seuraavana päivänä Kalalahteen, josta veneellä Renusaareen. Tuo retki vaati kumpparit, sillä menin mutaisempaa reittiä, oli elokuu ja valitsin Isojärven puoleisen polun Kuorejärvi-Vahterjärvi-Kalalahti, kun kuivemmin jaloin olisi varmasti selvinnyt Lortikan kautta kiertäen. Tai sitten ei, oli aika sateista aikaa.

Jos aikoo Renusaareen, on muistettava hakea avain veneeseen Heretystä, varauksen voi tehdä etukäteen soittamalla.

Me kävelimme Kalalahdesta parkkipaikalle Elinan autolle tuolloin ja kävimme vielä ennakkotiedustelulla Huhtalassa erästä tilaisuutta varten, mutta tavallisesti Huhtalan ovet ovat suljettuna. Muutamia tapahtumia siellä on vuoden varrella ja lisää kuulemma mahtuisi, jos joku haluaa järjestää!

Jos auton on jättänyt Herettyyn, voisi puiston halki kulkea edestakaisin. Mielestäni näillä matkoilla se ei ehdi käydä tylsäksi ja voi valita paluumatkalle eri reitin, jolloin maisema on erilainen. Lortikassa on varaustupa, jos välillä saunotuttaa ja haluaa nukkumaan sisätiloihin.

Isojärvi on mielestäni karttaansa isompi kansallispuisto, joka sopii monelle. Sinäkin voit aloittaa tutustumisen yllä mainituista tapahtumista ja reiteistä!

Lisätietoja:

Luontoon.fi – Isojärven kansallispuisto

Majatalo Villanen

Culture goes Wild – villisti kulttuuria – sivut päivittyvät jatkuvasti ohjelman varmistuessa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.