Turkkusessa luontoa etsimässä

Turun keskustan läheisyydessäkin on luontoa! Se pitää vaan osata hoksata.

Olin lapsuudenystävälleni luvannut visiitin hänen uuteen asuntoonsa Suomen entisessä pääkaupungissa. Mikä hänet sinne sai Tampereen lämmöstä muuttamaan, en taida koskaan saada selville saatika ymmärtää.

Turku_heikki-222.jpg

Lauantai-aamuna kuitenkin heräsimme hyvissä ajoin Runosmäen lähiössä ja painelimme kohti Pomponrahkan luontopolkua.

Pomponrahka. On muuten hauska nimi.

Luontopolku sijaitsee lentokentän ja pikatien välissä, joten sen ei ihan heti oleta olevan siellä.  Se on pari kilometriä pitkä ja siitä poikkeaa monta eri reittiä niin latujen kuin pikkupolkujen muodossa. Lunta ei tosin ollut nimeksikään, mutta se lienee ikuinen etelän kirous.

Polku alkoi perinteisellä metsämaisemalla, joka muuttui suoksi ja sen jälkeen patikoitiinkin pitkospuilla.

Suolla ystäväni Roope päätti uhmata kohtaloa ja kävellä jäätyneen lammikoiden yli, jotka ihan varmasti kestä- ja humps vaan, jalka upposi reittä myöden maan sisään. Olipa hetkeä ennen ehtinyt kehua että jalkineensa ovat goretexia. Hyvin se vesi siis pysyy myös kengän sisällä sinne päästyään.

Pitkospuiden päällä oli mukava kerros liukasta jäätä, joten eteneminen saattoi olla hieman pingviininomaista, mutta kertaakaan ei kaaduttu. Tämä paikka taitaa kesällä olla todella kaunis!

Turku_heikki-227.jpg

Polun loppupuolella vastaan tuli erikoinen näky: kahden puunrungon välistä pulppusi vuolas puro, ihan kuin sen alkupiste olisi juuri (hehe) siinä.

 

Turun läheisyydessä on uskottavan lähteen mukaan todella paljon luontokohteita, mutta tämä oli yösijastani nähden lähin. Ruissalo on tietenkin oma lukunsa ja siellä tulen varmasti käymään ensi kerralla. Siellä tai muilla Turun luontopoluilla.

Kolme vuotta Turussa asuneena ja siitä ehkä hieman traumatisoituneena oli mukava huomata että reissu oli todella miellyttävä.

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Turkkusessa luontoa etsimässä”

  1. Haha! Näin itse turkulaisena ja runosmäkeläisenä tätä oli hauska lukea. 😀 Pomponrahka on kaikkina vuodenaikoina mainio kohde, mutta tykkään siitä etenkin alkukesällä, jolloin metsän ja suon kasvipaljouteen pääsee tutustumaan. 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.