Luisteluratojen ruuhkaa pakoon Vesangalle

Jyväsjärvellä avattiin luistelurata ja mikä olisikaan looginen ratkaisu tähän tilanteeseen?

Lähteä Vesangalle luistelemaan, tietenkin!

Aurinko paistoi ja vinkki oli vain huhupuheitten mukainen, kun aamulla googlettelin asiaa. Päädyin siihen, että ei se Vesanka nyt niin suuri paikka ole. Kyllä se rata sieltä löytyy!

Vielä autossa sanoin Heikille ja Ullalle, että etsikää kartasta uimaranta, sieltä se lähtee.

Kyllä, Vesangan luistelurata lähtee uimarannalta. Parkkiin mahtui koululle ja siitä parakkikoulun kulmalta laskimme mäkeä alas luistimet kädessä. Taas mentiin arvio edellä, vieraaseen paikkaan, jonkun yhden Facebook-päivityksen perässä kulkien.

Kolme kilometriä sileää jäätä. Kaksi kävelijää, yksi luistelija, kaukana horisontissa perhe koiria juoksuttamassa.

Tätä ei Jyväsjärven radalla voi saavuttaa.

Sikosaaressa oli kaunis laavu ja kuivia polttopuita. Me kuitenkin kaadoimme termarista teetä ja nautimme auringosta. Muitten jalkoja painoivat luistimet, minä olin lainannut pojan pieneksi jääneet hokkarit ja mikäs oli niillä liukuessa eteenpäin. Ilmeisesti olin aiemmin ostanut itselleni liian pienet, jotka olivat sitten onnekkaasti kadonneet.

Heikillä on retkiluistimet. Niissä on siteet, jotka käyvät kaikkiin kenkiin, mutta koska ne on säädettävä erikseen työkalulla, en voinut tällä kertaa niitä suoraan kokeilla omiin kenkiini.

Katsotaanpas sitten ensi kerralla!

Luistelu ja Mäyrävuori_040218-105

 

Vesangan jäätietä ylläpitää kaksi kyläläistä ilman avustuksia ja tukia omana harrastuksenaan, kiitos ja kumarrus heille! Puut laavulle on toimittanut ainakin tänä vuonna liikuntatoimi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.