Lasten mehuhetki – päättyi mukavasti

Yhteistyössä Raikastamo.

Meillä ei ole omia pieniä lapsia, mutta järjestämme silloin tällöin kekkereitä lapsille luonnon helmassa. Yleensä mehu kulkee mukana pullossa tai termarissa, mutta tällä kertaa Raikastamo tarjosi meille mukaan Norppa-pillimehuja.

Norppamehusta pisara luonnonsuojeluun

Nimestään huolimatta mehut eivät ole norpasta puristettuja, vaan ne ovat Raikastamon ja Suomen Luonnonsuojeluliitonyhteistyöhanke.

Saimaannorpan täysmehut ovat Raikastamon ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteistyöhanke – jokaisesta mehusta ohjataan 0,10€ Luonnonsuojeluliitolle Saimaannorpan suojeluun.

Norpparescue

Kierrätysohjeet pillimehukansalle!

Yksi varsinainen murheenkryyni varsinkin perheiden suosimilla nuotiopaikoilla on pillimehun pillien suojukset. Tämä pieni ja läpinäkyvä muovilipuke kannattaa pyydystää taskuun heti kun pilli on purkistaan irrotettu.

Seuraava riski on pillin tippuminen maahan, kun mehu on juotu. Sekin kannattaa poimia heti talteen, samoin kuin tyhjä purkki, sillä tätä ei kannata nuotioon heittää. Sisäpuoli on foliota, joka ei nuotiossa pala. Nuotiopaikoille kertyy folioista tuhkan sekaan möykkyjä, jotka eivät kuulu tuhkankeräysastioihin eivätkä luontoon. Sama koskee kaikkia foliosisuksisia pakkauksia, esimerkiksi retkiruokaa.

Norppa (3)

Pillimehupurkki kuuluu kierrätyksessä pillin ja sen suojuksen suhteen muoveihin ja purkki nestekartonkikeräykseen: tyhjänä, puhtaana ja litistettynä kartonkiastiaan.

Kartonkikierrätyksessä tärkein osuus on itse kartonkikuitu, joten purkin sisällä olevat pinnoitteet, folio- tai muovipinta, erotetaan jätteenkäsittelyssä kartonkimassasta jättimäisessä pesukoneen näköisessä laitteessa. Tämä pinnoite kuivataan ja hyödynnetään energiantuotannossa tai alumiinin osalta materiaali kiertää takaisin käyttöön.

Mikä on sinun perheesi retkijuoma? Muistathan kierrättää kaikki pakkaukset oikein!

Norppa (5)

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.