Kaksi vuotta retkeilyblogia

Huomenna Rinkkaputki täyttää kaksi vuotta!

Koska olemme tällainen joulun lapsi, tämä juhlinta osuu aina jouluaatonaattoon. Lahjaksi teille lukijoillemme esittelemme kuluneen vuoden luetuimmat jutut pienen saatteen kera.

Juhlimme perhepiirissä, Pallasjärven rannalla. Rauhallista ja retkikästä joulua kaikille lukijoillemme!

Rakkaudesta Pallasjärveen

Luetuimmat 2017 julkaistut jutut

Ykkösenä komeilee Jyväskylän rakkaus, Nyrölän luontopolku

Luontopolkua aiemmin hoitanut kyläyhdistys aiheutti minulle ja monelle muulle sydämentykytyksiä, kun sieltä oli sen kummemmin varoittelematta lykätty heippalappu polun päähän. Juttua jaettiin ja luettiin enemmän kuin mitään muuta juttuamme koskaan ja sain yhteydenottoja sekä kaupungilta että kansanedustajilta.

Asia selvisi nopeasti, myös asianosaisille eli kyläyhdistykselle ja kaupungille, mutta jutun jakaminen jatkui somessa vielä viikon päivät.

Kyseessä oli kyläyhdistyksen puolelta väärinkäsitys: kaupunki oli lupautunut ottamaan polun haltuunsa, mutta tieto tästä oli jäänyt kesälomien vuoksi jonnekin matkalle. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Sen vuoksi alkuperäistä juttua on rajusti muokattu kertomaan polun tulevaisuudestakin.

1: Nyrölän luontopolun kohtalo

Luontopolku

Toisella, kolmannella, viidennellä ja kuudennella sijalla komeilee Hetta-Pallas-reitin oppaamme eri osat

Jo kirjoittaessa tiesin, että siitä tulee luettu. Sama sarja on julkaistu myös Retkipaikassa. Pitääkö huolestua, kun ainoastaan nelososa, kansallispuiston säännöt ja rajoitukset, on TOP-10:n ulkopuolella?

Haaveilen jo saman reitin talvioppaan kirjoittamisesta ja aionkin käydä jouluna nauttimassa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kaamostunnelmasta.

Käy lukemassa oppaamme:

2, 3, 5 ja 6: Hetta-Pallas-reitin perusteellinen opas

Pahakurun autiotupa näkymä ikkunasta

Neljännellä sijalla on juttu, jonka suuri lukijamäärä perustuu luultavasti hyvään Google-näkyvyyteen

…ja juttuni jakamiseen jossain vihapuhemediassa. Löysin tämän ansiosta nimeni ja linkin kirjoitukseeni myös Vauva-lehden keskustelupalstalta, mikä on kai jonkinlainen julkkiksen merkki.

Saksalainen Charlotte Arnswald asui yläsavolaisella laavulla reilun kuukauden. Halusin kirjoittaa aiheesta neutraalin jutun, jossa toisin esille näkökulmani retkeilyuutisointiin.

En ymmärrä enkä tue vihapuhetta tai ”möyhyämistä” netin synkimmillä sivustoilla, joten toivon, että kansallinen julkinen sana ei edistäisi sen googlettamista ja lukemista. Ilmiönä retkeilevien nuorten naisten väheksyminen on onneksi laskussa: tasa-arvo valtaa tässäkin alaa.
4: #Laavugate – oliko se väärin retkeilty ja miksi se herätti tunnereaktioita?
Laavulla Äijänniemessä

Varuste- ja ohjepostauksia luetaan paljon

Liikenne tulee suurimmalta osin Googlen kautta erilaisilla varusteisiin liittyvillä hakusanoilla. Varusteista kertovista jutuista myös vuonna 2016 julkaistut jutut vetävät lukijoita ja olenkin joitain juttuja päivittänyt tämän vuoksi ajantasaisiksi.

Luetuimpien listalle vuonna 2017 julkaistuista jutuista ylsi tämä postaus, jossa kerron siitä, miten olemme päivittäneet makuupusseja ja telttoja. Myös rinkat ovat vaihtuneet: putkirinkan tilalla on nykyään ihan tavallinen, nykyaikainen rinkka!

7: Varaston täydeltä tavaraa

Pikku-Haapasaaren laavu yöpyminen

Vieraskynämme ovat juhlineet tänä vuonna lukijamäärien kasvulla

Ilahduttavaa, että 10 luetuimman jutun listaan mahtuu jopa kolme vieraskynäjuttua. Olen tosi iloinen tiimimme kasvamisesta tänä vuonna ja tämä tilastokin osoittaa, että se on ollut oikea ratkaisu.

Ensimmäisenä vuonna mukaamme hyppäsivät Sonja, Ulla ja Anna. Tänä vuonna joukko on kasvanut roimasti: Teemu, Kaisa, Essi, Elina, Johanna ja Tuize.

Jos sinua kiinnostaisi kirjoittaa juttu tai vaikka kymmenen Rinkkaputki-blogiin, löydät ohjeet Vieraskynäily-sivultamme (käytännössä: laita meille sähköpostia moi@rinkkaputki.com).

Suosituin vieraskynäjuttu on Kaisan ohjeet laavun rakentamiseksi

8: Laavun rakentamisen 1-2-3

Vieraskynä Kaisa laavun rakentaminen

Telttaparini RetkiElina kävi Patvinsuon kansallispuistossa kesäisellä retkellä

Kuvat tähän juttuun on ottanut Asta Vaittinen ja kuvankäsittelyn tehnyt Heikki Sulander.

9: Lumoava Patvinsuon kansallispuisto

RetkiElina Patvinsuolla

Hieman erikoisemman vaelluksen Etelä-Konnevedelle teki Kaisa

Vai oletko sinä käynyt vaelluksella uiden?

10: Uintivaellusta Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Uintivaellus Etelä-Konnevedellä

Mikä oli sinun suosikkijuttusi tänä vuonna, muistatko jonkun näistä vai tuleeko mieleesi joku muu tarina?

Minkä jutun perusteella sinä olet löytänyt tiesi meidän lukijaksi?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.