Vuoden parhaat

Luin tänä vuonna enemmän retkeily- ja vaellusaiheisia blogeja kuin koskaan aikaisemmin.

Päätin järjestää (itsekseni, omavaltaisella, yksimielisellä raadillani) leikkimielisen blogikirjoituksia arvostavan gaalan. Tätä kirjoittaessa on maanantai-ilta, liian myöhäistä olla hereillä, ja silti julkaisen kirjoituksen tiistaiaamuna.

Tässä siis muutamia vuoden parhaita juttuja luettavaksenne. Valinnat olen tehnyt sen perusteella, millaisista jutuista olen jättänyt mieleeni pysyviä muistikuvia ja/tai joista olen useimmista myös tykännyt WordPressin lukijassa. Koska niitä oli mukava muistella, teen joskus vielä toisenkin koonnin. Kuvat Heikin.

Vuoden asiantuntija, Kuukausi yksin erämaassa: Pelastuslaitos pelastaa kyllä

Minna Jakosuo kirjoitti retkeilyn turvallisuudesta:

Retkeily on nosteessa ja pelastusoperaatiot siinä samalla.

Käy lukemassa juttu Minnan blogista: Pelastuslaitos pelastaa kyllä

Ruska oli vielä komeana.

Vuoden testaaja, Huippuretki: Voiko märin jaloin vaeltaa?

Juhani Metsäpelto kyseenalaistaa tutut ja turvalliset vaelluskengät omalla kokeilullaan. Vaikka kaikkien kohdalla homma ei menekään näin, silti lukemisen arvoisia ajatuksia kenkäosastolta.

Lue koko juttu: Voiko märin jaloin vaeltaa?

(Totesin UKK:n vaelluksella, että ihan hyvin voi, mutta kyllä ne olivat vain rikkinäiset vaelluskengät.)

Aittorinne_160917-60

Vuoden motivaatiokirjoittaja, Kean retki: Onnellisuusmysteeri, eli kuinka seurata omia intohimojaan

Kean lause ”Jos olet väärissä ”juhlissa”, vaihda paikkaa” on aina paikallaan.

Lue onnellisuusmysteerin ratkaisemisesta: Onnellisuusmysteeri, eli kuinka seurata omia intohimojaan

Urho Kekkosen Kansallispuisto tiimi

Vuoden edellävaeltaja, Pipo silmillä: Lokakuun vaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa

Miljan lokakuiset kuvat toissavuoden reissulta toimivat hyvänä vauhdittajana minun, Heikin ja telttaparini Elinan tämän vuoden lokakuun UKK:n vaellukselle. Näköjään myös hänelle itselleen, sillä hän oli taas tänä vuonna lokakuussa UKK:lla vaeltamassa.

Vuoden paras muistelo, Jalkaisin: Muistoretkellä Cornwallissa – ihana South West Coast Path

Jalkaisin eli Upe Nykäsen blogi on sekä Jyväskylän lähiretkien aarreaitta, että opas pidempää ulkomaan vaellusta miettivälle: kuume ei ainakaan laske katsellessa kuvia viimevuotiselta South West Coast Path -reissulta. Marraskuussa Upe kirjoitti tämän muistelujuttunsa, ja sen saattelemana klikkailin hänen pitkän reissunsa jutut vielä läpi. Ah, mitkä rannikkomaisemat!

Vuoden paras kannanotto ajankohtaiseen aiheeseen, Ylämäki: Erakoituminen etenee

Marika ottaa blogissaan kantaa tuolloin käynnissä olleeseen keskusteluun ulkoilusta ja somesta. Juttu on siitä kiehtova, että tunnistan siitä omiakin fiiliksiä: kaikesta tästä yltiöpäisesti sosiaalisuudestani huolimatta haluan välillä olla yksin. Siis totaaliyksin. Päivittämättä yhtään mitään someen.

Tiilikkajärven Kansallispuisto-170

Vuoden paras uusi tuttavuus, Sammalsielu: Missä aikuiset ovat?

Minulla oli kunnia tutustua Osmaan syksyllä, kun vietin hänen kanssaan yhden viikonlopun aikana viisi tuntia autossa, eikä hän päässyt pakoon, kun hänen syväekologisesta elämäntavastaan, liiketoiminnastaan ja ajatuksistaan kyselin ihan kaikkea.

Keskustelu on hieno asia.

Vuoden uskaliain kyseenalaistaja, J. M. Korhonen: Kuinka selvitä Suomessa ilman keinokuituja (ja parantaa elämänlaatuaan!)

Huomaan etsiväni monenlaisia erilaisia toimintatapoja tässä loppuvuoden aikana. Vaikka pukeudunkin yleensä muoviin eri muodoissaan ja laitan alle villaa, tämä kirjoitus oli minusta hieno avaus keskustelulle.

J. M. Korhosen blogi on itselleni uusi, mutta tartuin heti tähän vaihtoehtoiseen näkökulmaan, vaikkei se omaan tämänhetkiseen varustetilanteeseeni istu ollenkaan. Edelleen, keskustelu on hieno asia!

Kuorejärven laavu Isojärven kansallispuisto

Kerta kiellon päälle:

Yksi juttu on retkiaiheen ulkopuolelta, sillä tämän jutun takia minun olikin lopulta päästävä katsomaan Tuntematon sotilas. Blogi on muutenkin erinomaisen monipuolinen ja rakastettava ja bloggaajalla ihanat kilometrin mittaiset kommentit (joita siis rakastan):

Vuoden paras elokuva-arvio, Viikarivartti: Ajatuksia uudesta Tuntemattomasta sotilaasta

Mitkä ovat sinun mielestäsi vuoden parhaat kirjoitukset ulkoilu- tai muissa blogeissa? Onko jokin juttu erityisesti jäänyt mieleen?

6 vastausta artikkeliin “Vuoden parhaat”

  1. Kiitos kehuista! Oma blogini ei ole varsinaisesti retkeilyblogi mutta tervetuloa toki seuraamaan mm. yhteiskunnallista keskustelua :).

    Ajatuksissa kuitenkin olisi jatkaa retkeilyaiheesta kirjoittamista, esimerkiksi juuri luonnonmateriaalien käytöstä ja minimibudjetilla retkeilystä. Ilmoittelen vaikka tännekin jos ja kun jotain saadaan aikaan!

    1. Luin monta muutakin sun kirjoitusta, kun nyt sinne keskustelun siivittämänä löysin. Tämä avauksesi oli kuitenkin erittäin hyvä retkeilyaiheinen keskustelunavaus, sillä lähiretkeilijä ei välttämättä tarvitse superteknologisia tekokuituja selvitäkseen. Ja odotan mielenkiinnolla niitä muita juttuja, joista on herännyt niin vilkas keskustelu jo pelkästä ehdotuksesta. Keskustelu on aina hyvästä!

    1. Ole hyvä! ❤ Kävin lukemassa tuon jutun ja huhhuh, miten hienoja kuvia! Ymmärrän heränneen poltteen!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.