Paljon onnea, 100-vuotias Suomi!

Vietämme itsenäisyyspäivää metsässä, suomalaisen Savotan Suomessa valmistettua Hawu-telttaa testaten, tehden juttua iki-ihanaan Retkipaikkaan, joka esittelee Suomea joka kantilta.

Perinteet ja vapaa elämä, hyvinvointi.

Kunnioitus. Kiitollisuus.

Viikonloppuna olin koulutuksessa, jossa puhuttiin aikuisuuden vahvistamisesta. Se on vastuunottoa, asiaan tarttumista. Olemme aikuisia ja toimimme. Emme voi elää odottaen käskyjä ja ohjeita kuin lapsi. Esimerkkinä ihan pienet jutut: roska maassa, poiminko sen vai kuljenko ohi silmät sulkien? Ei kuulu minulle?

Urho Kekkosen Kansallispuisto Rautulampi

Entäs paljon isommat asiat?

Elämme turvallisemmassa Suomessa kuin koskaan aikaisemmin ja silti osa kansalaisistamme elää hysterian vallassa.

Haaveilen Suomesta, jossa ei kukoista puppulismi, kuten olen alkanut mielessäni kutsua vihaista möyhyämistä, jota joka puolelta nousee. Haluan keskustelevaa kulttuuria, jossa vastapuolet ymmärtävät viittaukset politiikkaan, taiteeseen, musiikkiin. Kuuntelemista ainaisen huutamisen sijaan.

Haaveilen kirjoja lukevista ihmisistä, joilla on myös luonnon ihastelun taito. Yhteiskunnasta, jossa työ jakautuu tasaisesti.

Retkellä Palkaskerolla

Teknologiset innovaatiot tulisi valjastaa tämän ainokaisen maapallomme suojelemiseen ja korjaamiseen. Ei vaalien voittamiseen, rakettien avaruuteen lennättämiseen, sotaan ja pelon lietsomiseen, ei elämäntarkoituksen vaihtumiseen ihmisten välisistä kohtaamisista kopissa elämiseen, laatikkoa tuijottaen.

Siinä meille tavoitetta seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Tänään keskitymme kuitenkin toisenlaisiin ajatuksiin, ennemmin katsomaan hieman taaksepäinkin: nostamaan maljan 100-vuotiaalle Suomelle, kunnioittamaan edellisten sukupolvien uhrauksia maamme itsenäisyyden vuoksi sekä nauttimaan Suomen luonnosta.

Miten sinä juhlistat itsenäisyyttä?

Pikku-Haapasaaren laavu yöpyminen

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.