Ensi vuodesta opiskeluvuosi – ja sitä seuraavasta!

Eräopaskoulun päätyttyä olen seilannut epävarmuuden paatilla.

Miksi, sitä en tiedä. Sain duunia heti syksyllä, kuten oli sovittu jo keväällä. Työ on osa-aikaista, joten olen ehtinyt tehdä sen ohessa kaikenlaista. Lähettää työhakemuksia eri yrityksiin, päivittää LinkedIn-profiilin, rimpuilla kaikenlaisen toimeliaisuuden kanssa.

Ja selata Facebookia.

JAMKin korkeakoulustipendi: Matkailun vastuullinen tuotekehitys, 63 op, kesto 2 vuotta

Klik. Klik. Klik-klik. Ilmoituksesi on otettu vastaan.

Huh! Mitä mä taas just tein!? Näyttäisi olevan taas jonkinsorttinen urakka edessä. Lähipäiviä ei ollut kuin neljästi vuodessa, mutta kaikenmaailman verkkokurssia kuulemma riittäisi jokaiselle päivälle. Tosin, kun jakaa 63 opintopistettä (vai miksi niitä nykyään sanotaankaan) kahdelle vuodelle, ei siitä saa kokopäiväopiskelua, vaan osa-aikaopiskelua.

Perustelen näitä opintoja itselleni sillä, että ne tukevat työllistymistäni, yrittäjyyttä ja omaa tuotekehitystä ja mahdollisia jatko-opintoja.

Aikataulullisesti omatoiminen opiskelu sopii minulle parhaiten: en pysty juuri nyt aloittamaan täysipäiväistä opiskelua töiden vuoksi, mutta haluaisin kuitenkin edistää jollain tapaa omaa urakehitystäni.

Anne veneessä

Tähän koulutukseen pääsi rahalla, pääsykoetta ei ollut. Opinnot voi yhdistää JAMKin restonomiopintoihin, jos hakeutuu opiskelemaan myöhemmin. Toivon, ettei tällaisia kokonaisuuksia jätetä huomiotta muissakaan oppilaitoksissa, sehän nyt olisi hullua.

Lisätietoa koulutuksesta: JAMK – Matkailun vastuullinen tuotekehitys, ilmoittautuminen avoinna vielä marraskuun ajan. Tule sinäkin opiskelemaan!

Suurempi uutinen oli kuitenkin se, että taloudessamme asuu pelkkiä opiskelijoita.

Heikki aloittaa koulun joulukuussa

Heikkihän on loistava valokuvaaja. Toimistotyöt vain tuppaavat vähän hidastamaan kehitystä luontokuvaajana sekä videotuotantotöitä. Myös jonkinlainen teoriaoppi olisi suotavaa, ettei kaikkea tarvitsisi opetella kantapään kautta.

Ratkaisimme ongelman googlettemalla mahdollisia koulutuksia ja sieltä löytyikin joulukuussa alkava koulutus Jyväskylän ammattiopistossa, tulevassa Gradiassa.

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuva-artesaani.

Joka toinen viikko koulua, joka toinen viikko etätehtäviä. Tämähän sopii uskomattoman suositulle bloggaajalle hypyksi opiskelun maailmaan. Ehkä opintojen aikana olisi aikaa liiketoimintasuunnitelmalle ja tuotteiden testaamiselle?

Himoksen eräpolku

Olisiko sinulla ideoita näihin meidän koulutuksiimme liittyen?

Esimerkiksi seuraavanlaiset yhteistyöt olisivat mahdollisia seuraavan kahden vuoden aikana:

  • uuden palvelutuotteen kehittäminen luontomatkailuun yhteistyössä jo toimivan yrityksen kanssa (liittyen tuotekehityskoulutukseen)
  • mentorointi luontovalokuvauksessa
  • valokuvanäyttelyn järjestäminen

Oikeista töistä oppii kaikenlaista ja joskus yritykselle tekee hyvää nähdä asioita eri kantilta. Meillä on mahdollisuus myös yhdistää opiskelujamme sinun hyödyksesi.

Yksi vastaus artikkeliin “Ensi vuodesta opiskeluvuosi – ja sitä seuraavasta!”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.