Ilmatieteenlaitoksen tutkimusaseman risusavotta

Välillä kansallispuiston vapaaehtoistyössä saattoi tulla myös hiki, mutta ei kai se niin vakavaa ole.

Torstaina talkoolaisleirin aikana kävimme risusavotassa. Ilmatieteenlaitoksen tutkimusaseman piha oli päässyt villiintymään, kun sen pitäisi olla mittareille selkeää aluetta.

Ratkaisuna pistettiin nuorta koivikkoa ja muuta puskaa nurin ja kerättiin risut pois, tutkimusalueen ulkopuolelle, odottamaan traktorikyytiä pois.

Risusavotta toi mieleen varhaisaikuisuuden tuskaisia hetkiä.

Ajatuksenakin tämä aiheutti etukäteen pientä hikoilua, varsinkin kun lämpömittari oli ollut koko viikon hehkeänä kesäasussaan.

Joka tapauksessa kannoimme risuja ja siivosimme maastoa reippaina. Raivaussahaa ja moottorisahaa käytteli Sami, koska meillä muilla ei ollut tarvittavia turvavarusteita. Homma jatkui vielä seuraavana päivänä ja saatiin tuolloin päätökseen.

Päivän päätteeksi otimme ryhmäkuvan, kun olimmehan hikihommien jälkeen oikein edustavia:

Pallas5-147 (2)

Ystäväni sanoin: saakelin kaakeli, kun on hyvä porukka!

Kiitos Leila, Terttu, Johanna, Mika, Sami, Bertta, Jari ja Heikki!

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin uudestaan kesä-heinäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä. Vapaaehtoisjaksolta Anne jäi vielä kansallispuisto-oppaan harjoitteluun.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väki on ehdottanut meitä Vuoden vapaaehtoisiksi.

Jos olet lähdössä Hetta-Pallas-vaellukselle, lue reitistä kertova perusteellinen oppaamme: Hetta-Pallas-opas.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.