Valon huumaa

Tämä on ihan epätodellista!

Tämä oli ensireaktiomme, kun näimme pyöreät valopallopuut, raitaseinän ja räikeät neonvärit.

Tunnelma on toden totta unenomainen, jännittävä ja vähän omituinen, kun Valon kaupunki valtaa taas Jyväskylän Kirkkopuiston. Otimme melkein varaslähdön, koska viikonloppuna lähdemme katsomaan toivottavasti toisenlaisia valonäytöksiä Lappiin.

Kirkkopuiston ympäristössä on nyt vähemmän perinteistä kaupunkivalaistusta ja UV-valolla toteutetut taideteokset pääsevät täysin oikeuksiinsa.

Joachim Sługocki (Puola), ”Horizontal Interference”:

Oma henkilökohtainen suosikkini on Alexander Reichsteinin ”They were here”, viisitoista rautalankahahmoa historiallisissa puvuissaan.

Suomesta mukana ovat mukana Veikko Lappalainen ja Flowers of Life -kollektiivi, joka tuo tilaan toistakymmentä halkaisijaltaan 2–5 metristä värikästä installaatiota.

Otsakekuvassa näkyvä taideteos on nimeltään ”The Forest Rises”, taiteilija Annie Mitchell (Yhdysvallat).

Lauantain liikkuva hahmotaideteos jää minulta näkemättä, mutta tuolloin Kirkkopuistossa liikkuu valkoinen hahmo: Hämärän hohde-taideteos lauantaina 30.9. klo 21-22 ja 22.30-23.30.

 

Betonista tunnelmaa -teos on massiivinen betoninen hirvi, jolla kunnioitetaan Suomen luontoa. Tämä hirvi seisoo Kirkkopuiston Paraatiaukiolla.

 

Perjantai- ja lauantai-iltana paikalla on ruokaa ja juomaa: Kirkkopuiston kioski on auki ja sen lähellä on BBQ- ja street food -piste. Linkki-kyydit eivät maksa mitään tapahtumapäivinä klo 18-24.

Tapahtuman sivut ja koko ohjelma: Valon kaupunki Jyväskylä

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.