Kun aamiaismunat olivat keltaisempia

Vapaan kanan munia, oliko se vain satua?

Muistelen, kun mökkiviikonloppunamme Äänekosken Vonkaleen vieraana isäntä Antti tuli moikkaamaan meitä iltasella, asetuttuamme taloksi pikkuruiseen Kontu-mökkiimme.

 

Kananmunia! Neljä eriväristä kananmunaa.

Mikä mainio tuominen. Minusta tuntui, että tuosta hetkestä alkoi ystävyys, sillä kuka nyt antaisi omien pihakanojen munia ventovieraalle. Sittemmin ymmärsin, että juuri Antti on niin lämminsydäminen.

Seuraavana aamuna aamiaismunia tehdessä huomasin, että ne ovat markettimunista valmistettua keltaisempia. Herkullisempia ne olivat myös.

 

Kiitos vielä, Antti, kun kutsuit meidät kylään!

Kerroimme vuosikymmenen komeimmasta kalareissusta jo aiemmin!

Kesäkuussa 2017 kävimme tutustumassa yritykseen nimeltä Majoitus & Kalastus Vonkale. Yrittäjä Antti vei meidät kalastamaan upouudella kalastuslautallaan ja lämmitti meille rantasaunan.

Retkihetkiä-sarja

Retkihetkiä-sarja keskittyy muiden kuin meidän kirjoittajien juttuihin, pitkästi tai lyhyesti, tilanteen mukaan.

Keräämme retkeilyn tarinoita nuotioilla ja poluilla.

Me kysymme siis tapaamiltamme retkeilijöiltä (tai vaikkapa matkailuyrittäjiltä), mitä heille kuuluu tai olisiko heillä tarina kerrottavana. Jos tunnistat itsesi retkihetkistä, laita meille sähköpostia moi@rinkkaputki.com tai kommentoi!

Haluamme pois minäminä-kulttuurista keskustelun ja tarinoiden kulttuuriin, vanhan ja uuden erä- ja retkitarinan keruuseen.

Rinkkaputki – retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi!

retkihetkia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.