Huhtalan torppa juhlii luontoa la 26.8. avoimin ovin

Tervetuloa Huhtalan torpan avoimien ovien päivään Luonnon päivänä 26.8.2017 klo 12-15!

Huhtalan torppa sijaitsee Isojärven kansallispuistossa Kuhmoisissa. Hyvin säilynyt vanha taloryhmä on esimerkki taitavasta  hirsirakentamisesta, ovathan rakennukset peräisin 1700- ja 1800-luvuilta.

 

Arvoisat lukijat, Luonnon päivien luontolähettilään ominaisuudessa kutsun teidät viettämään ihanaa loppukesän päivää ja tutustumaan torpparin elämään 26.8.2017 Huhtalan torpalle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En olisi vielä kuukausi sitten uskonut, että suoritan kulttuuri- ja eräperinteeseen perustuvan näytön eräopaskoulussa, mutta näin vain pääsi käymään. Ei sillä, etten arvostaisi historiaa ja kulttuuria, kertomukset vanhoista taloista ovat ihania, mutta tiedättekö, olen aivan toivoton numeroiden ja vuosilukujen muistamisessa! Se ei silti himmennä rakkauttani vanhaan hirsirakennukseen, missä vain sellaisen kohtaankin.

Huhtalan torppa on tutumpi telttaparilleni Elinalle, joka kuitenkin Luonnon päivien aikaan vaeltaa pohjoisessa, joten sain tehtäväkseni suunnitella ja suorittaa Huhtalan torpan avoimien ovien päivän.

Mukana menossa myös Huhtalan omat maisemanhoitajat:

 

Esittelen torppaa ja pihapiiriä klo 12-15. Ohjelma ei maksa mitään, ota omat eväät mukaan. Kylmät eväät saa syödä pihamaallakin, jos tulipaikkaa mielit, parin kilometrin päässä oleva Kalalahden tulipaikka on käytettävissä!

Tervetuloa!

 

Kulkuyhteydet

Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoinen – Länkipohja -tien varrella (tie nro 3284). Puistoon on opasteet Tampere – Jyväskylä (nro 9) ja Lahti – Jämsä (nro 24) teiltä.

Huhtalan parkkipaikka sijaitsee kansallipuiston luoteispuolella.

Isojärvi lähestyminen
Kuvankaappaus kansallispuiston sivulta.

Omalla autolla Huhtalan pysäköintialueelle ajettaessa jatketaan Heretystä 7 km Länkipohjan suuntaan, jonka jälkeen käännytään oikealle noin 1,5 km Huhtalan torpalle.

Huhtalan pysäköintialueelle ei ole tämän tarkempaa osoitetietoa: Huhtalantie, Kuhmoinen, mutta kansallispuiston esitteen kartassa sijainti näkyy hyvin. Pysäköinti on hieman ennen torppaa.

Muuta ohjelmaa Isojärven kansallispuistossa sunnuntaina 26.8.2017

Cantare-kuoro esiintyy klo 13-18 Heretyn kämppäkahvilalla ja Kannuslahden nuotiopaikalla.

Jämsänseudun Luonnonystävien retki kimppakyydillä lähtee Jämsästä klo 9 ja heidän reittinsä poikkeaa Huhtalan torpan kautta Kalalahteen. Lisätietoja ja ohjeet tapahtuman sivuilta. Jämsänseudun luonnonystävät ry poikkeaa myös Huhtalan esittelykierroksella klo 10-11 ennen omaa retkeään ja varsinaisia avoimia ovia.

Lisätietoa:

Luonnon päivät -tapahtumasivusto

Huhtalan torppa, Luontoon.fi-sivusto

4 vastausta artikkeliin “Huhtalan torppa juhlii luontoa la 26.8. avoimin ovin”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.