Nyrölän luontopolun kohtalo: päivitys uutiseen, polku pysyy avoinna!

Pidetäänkö Nyrölän luontopolulle hautajaiset vai ryhdytäänkö toimeen? Päivitys: Onneksi kumpikaan ei ole tarpeen!

Päivitys 19.7.2017 klo 13.30:

Mahtavia uutisia meille tuo Radio Kompassi: Nyrölän luontopolku pysyy auki myös jatkossa – ”Kyseessä kuuluisa tietokulun katkos”

Eli polku Nyrölässä pysyy auki!

Alkuperäinen juttumme Nyrölän luontopolusta

Eräänä aamuna sain puhelimeen ilmoituksen kommentista blogiin Facebookissa. Innokkaana menin sovellukseen lukemaan, mitä jakamani juttu Nyrölän luontopolusta oli herättänyt lukijassa ja kauhukseni hän kertoikin polun olevan sulkemisuhan alla.

Asian selvitys ei vienyt kauaa näin uteliaalta ihmiseltä. Kyselin eri ryhmissä ja sainkin kuvan tiedotteesta polulla. Pahoittelen huonoa laatua, mutta tällainen tiedote oli polulle laitettu:

FB_IMG_1500352712189

Polku siis suljettaisi tiedotteen mukaan vuoden lopussa. Ilmeisesti kyse on rahasta, vaikka tiedotteessa vain vihjataan kaupungin nuivaan suhtautumiseen.

Nyrölän luontopolku on yksi hienoimmista retkikohteista Jyväskylän seudulla: sinne on helppo mennä, parkkipaikka on hyvä, polku on siisti ja laavut aivan mahtavia!

Rakas lukija!

Onko sinulla kokemusta tai osaamista luontopolkujen pelastamisessa? Tulisitko talkoisiin polulle, jos sellaisia järjestetään?

Omat kirjoituksemme Nyrölän luontopolulta:

Tutustumisretki

Perheretki tuttavien kanssa

Talviretki

Päivitys: Alustavasti on sovittu, että liikuntapalvelut on ottamassa luontopolun hoitoonsa 2018 alusta ja asioista sovitaan tarkemmin syksyllä. Ansioituneesti asiaa minulle selvitti Jalkaisin-blogin Upe ja myös Radio Kompassi, joka oli tavoittanut kaupungilta oikean henkilön vastaamaan kysymyksiin.

39 Replies to “Nyrölän luontopolun kohtalo: päivitys uutiseen, polku pysyy avoinna!”

 1. Kyselen asiaa kaupungilla. Nyt on melkein kaikki lomalla (kuten itsekin), joten vastauksia sieltä suunnalta ei välttämättä löydy nopeasti.

  Liked by 1 henkilö

 2. Googletapa Heikki Susiluoma, hän on ollut monessa luonto- ja polkujutussa mukana, asuu JKL:ssä. Häneltä voisi saada vinkkejä. Ja multa saa laittaa terveisiä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Hankerahoitukseen liittyen kannattaa olla yhteydessä Jyväsriihi ryn toiminnanjohtajan Pirjo Ikäheimoseen. Myös Vesangan kyläyhdistys saattaisi olla mukana polun säilymistalkoissa.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin partiolaisiin, jos sitä kautta saataisiin lisää talkoovoimaa ja ääntä polun puolesta! Tsemppiä täältä Ylöjärveltä polun pelastamiseksi!

  Liked by 1 henkilö

 5. Polkua ei olla sulkemassa vaan sen hoitovastuu on vain näillä näkymin siirtymässä kaupungin liikuntapalveluille vuodesta 2018 alkaen. Yksityiskohdista käydään vielä neuvotteluja syksyn aikana ( mm. maanomistussopimukset).

  Liked by 1 henkilö

 6. Moikka! En tiedä olisiko tällaisesta välikädestä halukkaiden auttajien kasaamiseksi hyötyä kun hyväntekeväisuusjärjestö Brother Christmas. Löytyvät facebookista ja täältä: brotherchristmashki@gmail.com.

  ”Brother Christmas on joulukuussa 2015 alkanut alkujaan yhden miehen ajatus hyväntekeväisyystyöstä. Tavallinen perheenisä, joka päätti että nyt riittää ihmettely, pitää myös toimia. Tästä ajatuksesta syntyi Brother Christmas, koko Suomea yhdistävä ajatus tehdä hyvää. Toimintamme tarkoituksena on auttaa hädässä olevia, toteuttaa unelmia, tuoda hyvää mieltä ja saada ihmiset TEKEMÄÄN asioita pelkän puhumisen sijaan.
  Brother Christmas on luonut yhteyden auttajien ja autettavien välille ja tehnyt yhteistyötä niin yksityisten ihmisten kuin isojen pörssiyritysten kanssa.

  Yksityishenkilöille Brother Christmas tarjoaa helpon tavan auttaa, jokaiselle löytyy tapa tai keino olla hyödyksi. Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä lisää.

  Yrityksille Brother Christmas tarjoaa läpinäkyvän hyväntekeväisyyskonseptin missä osallistujat pystyvät halutessaan itse valitsemaan autettavan ”ihmisryhmän” tai auttaa jotain tiettyä kohdetta sivuilla julkaistujen tarinoiden perusteella. Yritys saa näkyvyyttä kauttamme ja mahdollisuuden näkyä siinä parhaassa mahdollisessa ympäristössä, hyvää tehden.

  Kun kerran on ollut tapana tehdä eikä vain puhua, niin on hienoa katsoa tulevaisuuteen ja miettiä mitä kaikkea voimmekaan vielä saavuttaa! Yhdessä. Tämä yhteisö voi tehdä mitä vaan ja siinä vain mielikuvitus on rajana!

  Brother Christmas on tietoisesta valinnasta anonyymi hahmo, koska hyväntekeminen on pääosassa, ei ihmiset. Emme myöskään rajoita tekemistä vain Helsinkiin, vaan toimialueemme on koko Suomi. Tätä työtä ei myöskään pystyisi tehdä yksin. Hyvän tekeminen on aina summa useita ihmisiä ja usein myös yrityksiä, jotka haluat osoittaa lähimmäisen rakkauttaan ja tehdä hyvää. #brotherchristmas
  brotherchristmashki@gmail.com

  Tykkää

 7. Radio Kompassissa tuli hetki sitten Häkkisen Kaapron haastattelu aiheesta ja neuvottelut kyläyhdistyksen kanssa ovat käynnissä ja luontopolku säilyy.

  Tykkää

 8. Ilman muuta mukana Pro-Nyrölässä, esim talkoilemalla ja myös pienellä taloudellisella tuella, tulisieluisena agitaattorina tai mitä nyt ikinä mieleen tuleekaan. Siis kysellä voi tarpeen tullen.

  Tykkää

  1. Onneksi asiassa olikin ollut yhdistyksen ja kaupungin välinen tiedonkulun katkos. Polku siis jatkaa oloaan ja me saamme siellä edelleen retkeillä! Talkoot ei ole poissuljettu asia kuitenkaan, vaikka kaupunki on ottanut polusta kopin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s