Lukijamatkalla Rinkkaputken matkassa

”Se on ihan hyvä olla kyselemättä liikoja.”

Näin tokaisi Johanna, joka lähti mukaamme Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon vapaaehtoistyöhön, kun kyselin viikolla, eikö jatkuva suunnitelmien muuttuminen ole häirinnyt.

 

Kuinka päästä Rinkkaputken lukijamatkalle?

Kyselimme Facebookissa joskus keväällä, kuka lähtisi meidän mukaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtiksi, sillä aiemmin oli ollut puhetta vapaaehtoistyökoordinaattorimme Ritvan kanssa, että talkoisiin voisi ottaa aina pikkuväärtin kainaloon tullessaan.

Saimme paljon kyselyitä ja niistä muutamia ehdimme ottaa listalle mukaan, kun selvisikin, että suunnitelmissa talkoiden sisällössä ja henkilömäärässä on tullut muutos. Ohjasimme loput kyselijät Metsähallituksen yleiselle talkoolaissähköpostilistalle, josta saa usein hyviä vinkkejä muistakin kuin juuri näistä meidän talkoista.

Nopeus on siis valttia, sillä parhaat paikat viedään heti!

Ensi vuonna taas uudestaan. Seuraa ilmoitteluamme!

Mitä lukijamatkalla tapahtuu?

Sitä ei voi koskaan etukäteen tietää, mutta kun näin jälkikäteen luen oppimispäiväkirjaani, jota opettajalleni kirjoitan, huomaan, että ensinnäkin kaikki suunnitelmat ovat muuttuneet alkuperäisestä Hannukurun siivous- ja maalaustalkooviikosta.

Risusavotta, nuottamerkkien parkkaus ja maalaus, myyräntutkimusalueen aitojen korjaus, autiotupien siivoaminen.

 

Tapasimme Johannan ensi kertaa Pakasmaalla eli Pallasjärven toimipisteen majoituksessa ja heti alusta lähtien oli selvää, että Johanna kyllä sopeutuisi meidän kanssa näihin muutoksiin ja tuleviin päiviin, jotka sisältäisivät vaihtelevan määrän fyysistä työtä ja mukavaa retkeilyvapaa-aikaa.

Majoitus juuri näissä talkoissa on järjestetty kivasti, olemme kaikki talkoolaiset yhdessä pihapiirissä ja rantasauna lämmitetään porukalla. Melkein kaikille riitti oma huone, kun minä ja Heikki nukuimme teltassa.

Yksi juttu, jota en voi auttaa, on se tosiseikka, että kun kerran tulet talkoisiin, tulet varmasti toisenkin kerran.

Pallas5-73.jpg

Ilta-aktiviteetit ovat moninaisia

Pallasjärven toimipisteen lähellä on Pyhäjoen luontopolku, jota pitkin pääsee myös luontokeskukselle, joten yksi iltalenkki on aina lähellä.

Sen sijaan yllätykset, kuten sambakurssit talkoolaisten yhteisessä illanvietossa, tulevat pyytämättä.

Pallaksen luontokeskus ja perinteikäs Pallas-hotelli ovat mukavia käyntikohteita, joiden välistä nousee Pallas-Hetta-vaellusreitti ja Taivaskeron kierros. Luontokeskuksista Hetassa sijaitseva Tunturi-Lapin luontokeskus ja Ylläksen Kellokas yllättävät hienoilla näyttelyillään.

Täällä voi iltasella ehtiä jo aika kauas ihan huvinpäiten, paikallisten sanoin tyhjää kävellen!

Pallas8-96.jpg

Lähikauppa on symppis: Raattaman kyläkauppa, jossa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee, eikä juuri mitään muuta. Enemmän palveluita löytyy Muoniosta.

Täällä Pallasjärven rannassa olemme hyvin viihtyneet ja toivottavasti koko muukin jengi!

Pallas7-312.jpg

Kiitos talkoisiin osallistumisesta ja hyvästä seurasta Johannalle, toivottavasti luet tätä ja tulet meidän kanssa ensi vuodenkin talkoisiin!

4 vastausta artikkeliin “Lukijamatkalla Rinkkaputken matkassa”

    1. Kiitos! Heikki tosiaan valokuvasi kansallispuistoa ahkerasti vapaaehtoistyön aikana ja kuvat on nyt luovutettu kansallispuiston käyttöön, joten niitä voi nähdä jatkossa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Facebookissa ja luontoon.fi-sivulla.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.