Vuosikymmenen kalastusreissu Vonkaleessa

Ei pidä lähteä Äänekoskea edemmäs kalaan.

Sattuma kuljettaa kulkijaa ja muutaman käänteen jälkeen, kun olimme sattuneet ensin onnekkaasti yhteen paikkaan ja sitten onnekkaasti toiseen, yhtenä viikonloppuna se kuljetti meidät Majoitus & Kalastus Vonkaleen tykö.

 

 

Antti, jonka yritys Vonkale on, oli ostanut juuri uuden amerikkalaisen kalastuslautan ja hän kutsui meidät sitä testaamaan. Emme ole oikein kalastajatyyppiä, mutta harvoin sanomme ei millekään näin mielenkiintoiselle.

Meillä oli tulossa hääpäivä seuraavalla viikolla, emmekä ehtisi sitä juhlistaa, joten mikä jottei, kalalle ja mökkeilemään!

Perjantaina ajelimme Äänekoskelle ja mökille, joka olikin ihana, pieni ja sievä! Neliöt olivat tehokäytössä, sillä pikkuiseen Kontu-mökkiin oli remonteerattu sekä keittiö, vessa että sauna.

9Vonkale.jpg

Antti kävi meitä morjestamassa jo perjantaina illalla ja sovimme lähdöstä kalalle seuraavana päivänä. Varoitimme olevamme vasta-alkajia, mutta siitähän ei ollut haittaa, vaan päinvastoin etua:

Antti on koulutukseltaan kalastusopas.

Lauantaiaamuna söimme aamupalan ja lähdimme lautalle. Kyseessä on jenkkityylinen kalastuslautta, jossa on 12 istumapaikkaa ja hyvin vakaa kulku. Antin ohjauksella etsiskelimme kalapaikkaa ja heittelimme välillä, kahvillakin kävimme yhdessä satamassa.

 

 

Kaikenlaista nippelitietoa ja perusjuttuja kalastuksesta saa, kun saa retkelle mukaan kalastusoppaan.

Opimme, että jigejä voi värittää valkosipulipatongin tuoksuisella tussilla, jolloin kala nappaa herkemmin. Puhuimme väreistä ja vesistöjen erilaisista väreistä. Katseltiin oikeanlaista kalapaikkaa teknologian avulla.

36Vonkale.jpg

Heittotyyli oli ensin hakusessa, mutta pian jigit lensivät tarkoitettuun suuntaan ilman siiman sekaantumista.

 

 

Myös sunnuntaina kävimme koko päivän kalareissulla.

Vonkaleesta löytyy jos jonkinlaista muutakin tekemistä

Mökin vuokraan sisältyy soutuveneen käyttö ja metsässä mökkien takana kiertää luontopolku, jonka varrella on laavu ja tulipaikka. Pihassa tepastelee kanoja ja lampaita. Rantasauna on tunnelmallinen ja löylyt hyvät, uimaranta hiekkapohjainen.

 

 

Kävikö kalaonni?

Kyllähän se meihin osui, en tiedä lasketaanko esimerkiksi tämä itse pyydystetyksi, kun sen nappasi veneen perässä uinut viehe, mutta sanoisin, että kyllähän tämä meidän pyytämä on!

49Vonkale

Heikin ilme varmaan kertoo kaiken olennaisen.

Mittarin mukaan tämä saalis painoi neljä kiloa.

Lähdetäänkö uudelleen kalalle? Kyllä lähdetään!

Yhteistyössä Majoitus ja Kalastus Vonkale Oy: Kesäkuussa 2017 kävimme tutustumassa yritykseen nimeltä Majoitus & Kalastus Vonkale Oy. Yrittäjä Antti vei meidät kalastamaan upouudella kalastuslautallaan ja lämmitti meille rantasaunan.

Yksi vastaus artikkeliin “Vuosikymmenen kalastusreissu Vonkaleessa”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.