Päätös – kansallispuiston väärti, osa 5

Enontekiön Väärtipäivien pönttötalkoista matka jatkui kohti Pallasjärveä.

Jännittävä toinen kohteemme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa alkoi saunomisella. Kun lauantai-iltana saavuimme Pallasjärven toimipisteeseen, siellä saimme ensimmäisenä käskyn mennä Kekkosen rantasaunaan.

 

 

Ei ole vastaanväittämistä, kun kerran komennetaan löylyyn, ja siellä viikon telttailun jälkeen kaksi kotoaan karannutta vapaaehtoistyöntekijää sai päähänsä ajatuksen, joka on johtanut moneen toimeen vielä kotopuolessakin:

Pitäisikö meidän muuttaa Lappiin?

Varsinainen muuttaminen voi olla vielä vasta ajatus aivon siellä sopukassa, joka ratkottavista pulmista antaa aina mieluisimmaksi oman vaihtoehtonsa, sen suuren suunnitelman, jota kohti jokainen pieni päätös vie.

Missä siellä voisi asua? Missä siellä voisi tehdä työtä, vai pitäisikö työn ollakin siellä, missä milloin majakin? Millaista koulutusta voisi tarvita, että saisi työtä Lapista tai voisi toimia yrittäjänä?

Siellä se pikkuinen ajatus on kuitenkin saanut alkunsa, hyisen Pallasjärven, jota Lapin mereksikin kutsutaan, aaltojen lyödessä rantaan elokuisena iltana.

 

 

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdemme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.