Retki Himoksen eräpolulla

Himos kutsui meidät tutustumaan uusiin luontopolkuihin.

Monipuolista maastoa, yllätyksellisyyttä, erilaisia maisemia. Tämähän on hyvä paketti!

 

 

Kävimme kesäkuun alussa kiertämässä neljän kilometrin mittaisen Huipun eräpolun Himoksella.

Mukaan otimme ystävämme Jaanan, joka on retkeilyssä omien sanojensa mukaan aivan vasta-alkaja. Hänen näkökulmansa on siis sen mukainen: ei juurikaan kokemusta poluilta, mutta kuitenkin uteliaisuus luontoa kohtaan on jo syttynyt!

Lähdimme polulle Vuorikahvion parkkipaikalta, ensin tietenkin ihaillen maisemaa huipulta pohjoiseen. Laskettelurinteen korkeimmalta kohdalta avautuu selkeällä säällä huikea näkymä.

Huipun eräpolku oli rakennettu mukavan vaihtelevaksi

Eräpolulle opastaa kyltti jo Vuorikahvion parkkipaikan tienoilta. Hiihtohissien takaa lähtee varsinainen luontopolku.

Tämä polku olikin erinomaisen hyvin merkitty punaisilla merkeillä koko matkalta.

Luontopolulla alkoi heti hiljaisuus ja rauha, sillä heti hissien jälkeen tulee puistomainen osuus, jossa oli niittyä ja puita harvakseltaan. Jossain takana pilkisti jonkinlainen aittakin. Reitti oli tässä alussa oikein leveä ja tasainen kävellä.

Polku kapenee pikkuhiljaa reitin keskikohtaa kohti: pieniä matkoja kävellään latupohjalla ja välillä kapeilla poluilla. Keskelle kierrosta on upotettu aivan ihana metsäpolku kauniin metsän keskellä. Koko ajan on miellyttävä kävellä, reitillä on sekä laskua että nousua.

Haluan säästää teille hieman yllätyksellisyyttä siltä varalta, että lähdette käymään polulla itsekin, mutta alla on muutama kuva satumetsästä.

Tuolla kohtaa solisee puro ja oikealla puolella kohoavat sammaloituneet kalliot.

 

 

Satumetsästä hypätään latupohjalle, leveämmälle polulle, kuitenkin kaunista metsää ja kallioista maaperää on molemmin puolin katseltavaksi.

Eräpolun kierrosta kaksi kolmasosaa käveltyämme saavuimme laavulle, jossa voi paistella makkarat tai syödä vaikka kirsikoita, kuten me teimme. Laavulta on parkkipaikalle reitistä enää helpoin osuus, joka on tehty tietä hyödyntäen.

Polku sopii niin Himoksen matkailijalle kuin paikallisillekin.

Jaanankin, aloittelevan retkeilijän mielestä polku oli iltalenkiksi oikein hyvän mittainen ja sopivan vaativa, polun varrella oli paljon näkemistä.

Käy hakemassa kartta Himos Centerin vastaanotosta ja uskaltaudu metsäseikkailuun! Ota eväät matkaan, sillä ne kruunaavat retken kuin retken.

Muut patikointireitit Himoksella:

Himoshuipunreitti 6 km
Paljakka 4,4 km
Sammalsuonreitti 3,3 km
Kivilaavunreitti (osin merkkaamaton) 12 km
Kolmen huipun reitti 8 km

Näistä löytyy jo retki jokaiseen makuun!

Yhteistyössä HimosLomat. Himoslomat kutsui meidät heidän uusille, vastamerkityille luontopoluille fiilistelemään. Enemmän tietoa Himoksen reiteistä netissä Himoksen patikointisivulla ja Himos Centerin vastaanotossa. Polkuja löytyy niin kuntoilijalle kuin metsästä rauhoittumisen paikkaa etsivälle.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.