Kansallispuiston väärti, osa 4

Kevyen Pyhäkeron kahvilan maalausurakan päällisiä lähdimme perjantaina Hettaan.

Yö Virkatalon pihamaalla tien vieressä saati sisätiloissa ei napostellut meitä ulkoilmaviihtyjiä, joten päädyimme valitsemaan Jyppyrän näköalakodan tähtikuvauskohteeksi eli suomeksi sanottuna myöhäisyön kohteeksi, mahdollisesti myös yösijaksi.

Ajelisimme kuitenkin vasta seuraavana päivänä Pallasjärvelle, osallistuttuamme ensin linnunpönttötalkoisiin.

Rinkat selkään siis ja kodalle. Täällähän me olimme jo käyneet edellisellä reissulla.

Maisemissa ei tosiaan ole valittamista. Kodassa oli mukavan suojaisaa, hyttysverkot jäivät kotiin ja itse sain tehtyä hyvän suojan itselleni piposta ja makuupussista ja koirakin oli syöttinä hyttysille, se kun tykkää tulla minun viereeni nukkumaan. Heikkiä polttiaiset kiusasivat enemmän.

Yö oli kylmä ja huomasin sen joskus keskellä yötä, mutta onneksi minulla oli lämpöpatterina Möykky omassa makuupussissani.

Aamunäkymä Jyppyrältä on kertakaikkisen hempeä.

Hetta-Pallasvälille lähtevälle se näyttää ensimmäisen päivän esteen, mikäli on menossa Sioskurulle asti yöksi, ja jos jää ekaksi yöksi jo Pyhäkeron tuvalle, on tämä kuitenkin pian edessä, nimittäin Pyhäkeron kaksi huippua.

Jyppyrän kota

Me taas lähdimme iloisina tekemään linnunpönttöjä Väärtipäiville ja samalla saimme antaa haastattelun paikalliselle lehdelle vapaaehtoistyön merkityksestä. Linnunpönttötalkoiden jälkeen ajelimmekin sitten seuraavaan kohteeseen eli Pallasjärven toimipisteeseen, josta lähtisimme maalaamaan Pallaskodan rakennuksia.

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.