Matkailualan turvallisuuspassi

Opiskeluun kuuluu hieman korttipeliäkin: meille tarjotaan jos jonkinlaista korttia opintojen oheen, sillä Suomi on luvattu sertifikaattien maa.

Minulla on nyt mielestäni käytännöllisimmät kortit lompakossa: EA-kortti, Hygieniapassi ja Matkailualan turvallisuuspassi.

Mikä on matkailualan turvallisuuspassi?

Annan tässä kohtaa puheenvuoron Suomen Pelastusalan Keskusjärjestölle SPEK:lle. Alla oleva on suora lainaus heidän sivuiltaan:

Matkailualan turvallisuuspassi Matupa on majoitus- ja ravitsemisalan, ohjelmapalvelualan ja rinnekeskusten työntekijöille räätälöity päivän kestävä vapaaehtoinen turvallisuuskoulutus.
Matupa on eräänlainen turvallisuusintro: se antaa työntekijöille perustiedot matkailun turvallisuusasioista ja innostaa omien turvallisuustaitojen kehittämiseen.
Matupan päätavoite on asiakasturvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ennaltaehkäiseminen ja matkailutuotteen laadun parantaminen. Turvallisuuspassikoulutus sopii hyvin kaikille matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, liikunta- ja ulkoilupalveluiden, festivaalien, elämyspuistojen ja tapahtumien piirissä toimiville.
Huhtakarpalo

Miksi matkailualan turvallisuuspassi on huono/hyvä?

Matkailualan turvallisuuspassi on siis samaa huttua, jota esimerkiksi teollisuudessa yhteisillä työpaikoilla vastaa Työturvallisuuskortti. Käydään läpi ne jutut, jotka kaikkien tulee tietää ja itse asiassa yleensä kaikki, jotka vaivautuvat koulutukseen paikalle, tietävätkin jo valmiiksi.
Sitten nyökytellään kimpassa, että joo, aika urpoja ne, joille sattuu noin tyhmiä vahinkoja, kun kouluttaja kertoo kauheimmista katastrofeista Suomen matkailuhistoriassa.
Matkailualan turvallisuuspassi on kuitenkin erittäin hyvä olla voimassa, jos haluaa tehdä töitä laskettelukeskuksissa, kansallispuistoissa tai alihankkijana jollekin isommalle matkailualan yritykselle. Vaikka siis suhtaudun näihin päivän mittaisiin koulutuksiin kriittisesti, olen silti sitä mieltä, että sinne kannattaa mennä, jos tilaisuus tulee ja arvelee tulevaisuudessa työskentelevänsä isoissa organisaatioissa.
Otsakekuva on pelastusharjoituksesta eikä varsinaisesti liity aiheeseen. Mitä nyt on hyvä pitää pelastus- ja sammutustaidot hyvinä!

Yksi vastaus artikkeliin “Matkailualan turvallisuuspassi”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.