Kansallispuiston väärti, osa 3

Keskiviikkona ja torstaina meillä olikin oikein työpäiviä.

Taisimme tehdä peräti kuuden tunnin päivät, miinus kunnon lounastauot.

Maalaaminen alkoi sujua rutiinilla, samoin kävijäkyselyt, eli vaeltajien kiusaaminen autiotuvalla kysellen heitä täyttämään kansallispuistojen tekemää lomaketta. Tuo lomake on aika pitkä, joten vastaajaksi valikoituvat varmasti kaltaiseni kyselyihin vetoa tuntevat henkilöt.

Seinän maalaaminen käy meditaatiosta.

Suoraa seinää saa sutia isolla kädellä, välittämättä tuon taivaallista ympäröivän maailman murheista. Pieniä kulmia ja nurkkia saa taituroida pienellä pensselillä niin, ettei edes voisi keskittyä mihinkään muuhun.

Mahtavinta oli, kun nokipannukahvia oli keitetty koko iso pannullinen ja sitten sitä jäikin yli. Sioskurun suunnasta alkoi samaan aikaan tulla porukkaa, ja tarjosimme kahvia heille, kun vain on oma muki. Voi niitä hämmentyneitä ilmeitä, jotka sulivat hymyksi!

Iltasella kävimme vielä Pyhäkerolla lenkkeilemässä ja tästä kirjoitinkin teille aiemmin otsikolla Ensimmäinen tunturini, onhan Pyhäkero tosiaan ensimmäinen fyysinen kosketus tunturiin elämäni aikana.

Pyhäkero

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

Hetta-Pallas-reitin opas, perusteellinen.

 

2 vastausta artikkeliin “Kansallispuiston väärti, osa 3”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.