Yhdenlainen tiimi-ilta Äijänniemessä

Sovin keväällä vieraskynämme Annan kanssa, että kävisimme laavulla tyttöjen reissulla ja päätimme päivän, mutta paikkaa ei päätetty.

Kalenteri muistutti varauksesta, ja totta tosiaan, kun se oli kalenterissa, se oli olemassa!

Vinkkinä teille kaikille arjen kiireisille: varatkaa kalenteristanne laavuiltoja silloin tällöin reilusti etukäteen!

Heikkikin lähti sitten meidän matkaan, kun ei kummempaa ohjelmaa ollut hälläkään. Jyväskylän mestat eivät olleet ennestään tuttuja Annalle, joten me saimme päättää ja valitsimme kauniin Äijänniemen. Siellähän olemme käyneet aiemminkin.

Paikalla olleet veneilijät olivat vilpittömän hämmästyneitä, kun putkahdimme paikalle metsän suojista.

Äijänniemeen pääsee tosiaan maitsekin, hyvä parkkipaikka tien päässä ja selkeä, leveä polku kulkee kauniin metsän halki. Ajo-ohje tämän artikkelin lopussa!

Aurinkoisena päivänä paikka houkuttelee veneilijöitä, nytkin laiturissa oli saapuessamme pari venettä ja illemmalla kävi vielä yksi venekunta. Tilaa riittää silti, sillä laavun lisäksi avarassa kallioisessa rannassa on erillinen keittokatos ja toinen nuotiopaikka.

Ensimmäisten tervehdysten jälkeen laavulla ollut miesporukka tarjosikin meille jo kahvia ja pullaa.

Puuhuoltoa kesälle ei oltu vielä tehty, mutta illaksi keräsimme risuja maastosta ja liiterin viimeisestä pölkystä teimme muutaman halon. Veneilijöillä oli ollut omia halkoja mukana ja he jättivät niitä laavulle.

Oli mahtava porukka kasassa jo meidän ja Annan voimin ja illalla laitoin viestiä vielä Ullallekin, että tule tänne kuvaamaan auringonlaskua. Hän tulikin seuraksemme nuotiolle.

Äijänniemi_AnnaLaakso-103.jpg

Olimme riippumatoissa yötä ja koska sadettakaan ei ollut luvassa, saimme olla ilman tarppeja, ihaillen järvimaisemaa.

Lintujen konsertti oli mahtava ja tuuli heilutteli riippumattoja kevyesti.

Jos unet hieman vajaiksi jäivätkin, oli tämä pikkuretki tekemisen arvoinen! Kiitos Annalle ja Ullalle, otetaan joskus uusiksi ja kutsutaan vielä loputkin Vieraskynä-jengistämme matkaan!

Äijänniemi_AnnaLaakso-134.jpg

Lopuksi vielä pientä videota:

Ajo-ohje: Äijänniemen laavu

Jos siis menet Äijänniemeen autolla ja kävellen, laita Googlen karttoihin hauksi Murtolahdentie 311 (41630 Jyväskylä) ja siinä melkein kohteen kohdalla aja risteyksestä, jossa lukee ”Kiinteistöille ajo sallittu” oikealle (tänne saa ajaa, kyltti on toiselle tielle) ja aja tien loppuun saakka, parkkeeraa ja kävele laavulle metsän läpi. Polku lähtee  tuosta tien päästä ja kaartaa metsän läpi melko selkeänä leveänä polkuna koko matkan laavulle. Laavun osoitetiedot löytyvät täältä. (Haku Äijänniemi Google Mapsissa vie väärään paikkaan, vaikka lie sekin ihan hieno paikka kartasta päätellen.)

Ajo-ohje Googlen karttana:

2 vastausta artikkeliin “Yhdenlainen tiimi-ilta Äijänniemessä”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.