Olisiko minusta melojaksi 1

Tapani mukaan selailin Youtubesta erilaisia retkeily- ja eräilyvideoita ja kohdalleni osui video, johon liittyi melontaa.

Mielenkiintoni heräsi ja katsoin vielä muutamia muitakin melontavideota ja pieni ajatus pääkopassani alkoi muhia.

Pari viikkoa kun olin työstänyt ajatusta, tulin siihen tulokseen, että haluan nousta kanootin kyytiin ensimmäisen kerran heti kun jäät sulaa.

Eikä siinä vielä kaikki: otan tavoitteekseni tämän kesän aikana ottaa melonnan haltuun ihan kunnolla. Ja toiseksi tavoitteeksi, että ehkäpä jo ensi vuonna voisin liittää melontaa osaksi omaa yritystoimintaani.

Ensimmäinen kosketukseni kajakkiin heti jäiden lähdettyä

Opiskelen Jämsässä erä- ja luonto-oppaaksi ja siellä meille oli varattu iltapäivä puuhastelua kanoottien parissa. Kahden tunnin höntsäilyn jälkeen olin jo aivan myyty.

Tämähän on todella kivaa! Miten en ole tätä ennen keksinyt harrastaa?

Se, että saan tästä uudesta harrastuksen kipinästä luotua tuotteen yritystoimintaani, ei toki ole ihan yksinkertaista. Jotta pääsen tavoitteeseeni, pitää minun enemmän tai vähemmän muuttaa kajakkiin asumaan.

En myöskään kuvittele että pelkillä Youtube –videoiden katselulla pääsee asiassa kovinkaan pitkälle. Selvittelinkin, olisiko täälläpäin Suomea henkilöä, joka olisi valmis auttamaan asiassani. Kuinka sattuikaan, apua löytyi naapurikunnasta. Löytämäni apu oli hyvin innokas auttamaan asiassani ja heti Jämsän reissun jälkeen olinkin ihmettelemässä hänen kanootteja ja kajakkeja.

Ajatuksiini tai ennakkoluuloihini on jostain kömpinyt pelko kajakin kaatumisesta ja sen jälkeisestä pelastautumisesta. Minun ei tästä kuitenkaan auttajani mukaan tarvitse välittää, sillä opettelemme kaatumista ja pelastautumista, kunhan vesi hieman lämpenee.

Eskimokäännöksen tekemisen voin kuulemma unohtaa näin alkuun.

Se ei kuulemma ole ihan peruskurssin asioita.

Perusasioihin sitä vastoin kuuluu mm. ranneliike, jolla melan lavan asentoa muutetaan. Opettelin yksinkertaista ranneliikettä meloen pientä lahtea ympäri. Noin tunnin treenin jälkeen ranteeni alkoi vihdoin ymmärtää mitä pitää tehdä. Ehkä minusta vielä tuleekin meloja?

Ranteen liike ei suinkaan ollut peruskurssin tärkein asia.

Peruskurssin kolme tärkeintä asiaa ovat: keskivartalon liike, keskivartalon liike ja lähes yhtä tärkeänä kolmantena asiana on keskivartalon liike.

Näin minulle ehkä hieman ylikorostaen kerrottiin. Ennen vesille siirtymistä harjoittelin melontatekniikkaa kuivaharjoitteluna. Tässä vaiheessa alkoi pieni paniikki. Olen harjoitellut tennistä noin neljä vuotta. Edelleen kaikki liikeratani siinä(kin) lajissa on parhaimmillaankin kömpelöitä. Nyt minun olemattomiin lihaksiin pitäisi alkaa ajamaan tietoa uusista liikeradoista. En malta odottaa mitä tästäkin tulee.

Huomasin myös että oma liikkuvuuteni on jokseenkin rajoittunutta. Pelkkä kajakkiin meno aiheuttaa pientä puhinaa, kun jalat eivät suostu menemään sinne minne aivot käskee.

cof

Teen henkisen muistiinpanon: ”Ala venyttelemään, pullukka”.

Alleviivaan tätä muistiinpanoa vielä parin otteeseen, kun huomaan että keskivartaloni liike ei ole ihan niin sujuvaa kuin pitäisi. Siis juuri se keskivartalon liike, joka oli peruskurssin tärkeimpien asioiden TOP3 – listalla kolme kertaa.

Tätä kirjoittaessani olen ollut vesillä kajakin kanssa kolme kertaa. Huomasin, että alkuinnostukseni lajiin saattoi olla ihan aiheellinen. Kajakilla äänettömästi lipuminen Suomen puhtaissa vesissä on todella vaikuttavaa ja tietenkin hauskaa.

Olen myyty! Kunhan tässä saa varmuutta omaan tekemiseen ja kaatumis- ja pelastautumisharjoitukset on takanapäin, niin pääsen vielä jossain vaiheessa kiertelemään Kaakkois-Suomen hienoja reittejä.

On se vaan niin hienoa kun löytää jonkin uuden lajin mistä voi olla innostunut!

PS. Olen myös triplannut omat venyttelykertani elämäni ajalta yhdestä kolmeen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.