Vapailla vesillä

Valheellinen turvallisuudentunne.

Niin ajattelin, kun olin melonut puoli tuntia kaatumatta Jämsänjoella, kun jäät olivat juuri sulaneet edellisenä päivänä.

Melominen on mahtavaa hommaa, mutta siinä täytyy ainakin vierailla vehkeillä ja vesillä olla tarkkaavaisena. Huomasin, että pari kertaa, kun huomioni kiinnittyi johonkin pidemmäksi aikaa, vetäisin melalla aivan kajakin vierestä liian pystyssä asennossa ja sehän voi johtaa kaatumiseen.

Ei ihan vielä ole eskimokäännökset hallussa.

Välillä hävettää tämä ensikertalaisuus kaikessa ja joka lajissa. Sitten mietin, että jostainhan sitä pitää aloittaa. Olen käynyt melomassa ensin pari vuotta sitten inkkarikanootilla ja vuosi sitten pari kertaa kajakilla. Mistään kerroista ei ole jäänyt traumoja.

IMG_20170502_224611_570

Nyt pelotti hieman kylmä vesikin, sillä jos jäät ovat vasta lähteneet, olisi kaatuminen ollut viluista.

Pelokkuuden lisäksi sain maistaa sitä vapauden tunnetta, kun kajakki lipuu vedessä ja sillä voi mennä mihin vaan, aurinko paistoi ja kevyt tuulenvire keinutti ihan aavistuksen.

Huomasin, että aiemmat harjoittelukerrat ja opiskelemani teoria auttoivat: ymmärsin meloessa sen, mistä veto lähtee ja mihin se päättyy, jaloista lähtien koko kroppa työskentelee ja hartiat pysyvät rentoina alhaalla.

Tästä on hyvä jatkaa! Ensi viikolla lähdemme koulun kesävaellukselle Etelä-Konnevedelle ja siellä kilometrejä karttuu ihan eri tavalla.

//Anne

 

 

3 Replies to “Vapailla vesillä”

 1. Teilläkin siis lähdetty melonnan tielle! 🙂 Jo muutamien kertojen jälkeen olen itse todennut, että aivan uusi maailmahan se avautuu kun vesillä retkeilee.
  Todella mukavaa puuhaa tuo melonta vaikuttaisi olevan. Voi olla, että itsekin pääsen kesällä testaamaan myös kajakkia ja sitten voi hieman miettiä kumpiko on se oma juttu, kajakki vai kanootti vaiko kenties molemmat 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo! Minulla tämä kuuluu kouluhommiin, varastotilan puuttuessa en omaa varmaankaan hanki, mutta minusta tulee varmasti innokas vuokraaja tänä kesänä! Ja kyllä se vaan on mukavaa hommaa.

   Vieraskynämme Teemu kirjoitteli myös jutun omasta ensikosketuksestaan kajakkiin, se tulossa blogiin sunnuntaina. //Anne

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.