Kiipeilijän paluu luontoon

Tiesitkö sinä, että Jyväskylässä on tosi mahtavia ulkoliikuntatelineitä pitkin ja poikin?

Minä en tiennyt, mutta kävin liikuntapalveluiden järjestämällä maksuttomalla luennolla, jonka vetivät Tuomas Rytkönen ja Olli Koskinen Athleticasta ja viikko sen jälkeen oli demo Tuomiojärven Street Workout -telineillä.

Koska itse koen olevani kömpelö ja heikkokin, jäi minulta kiipeily väliin, mutta opin todella monta ”tavallista” liikettä, joita voin itse kuntoilijana hyödyntää joko telineiden ja/tai vastuskuminauhojen avulla. Pikkuhiljaa kehittyy myös ketteryys ja sitten voi liikuttaa itseään monipuolisemmin koko ajan.

Omalla kehonpainolla harjoittelu sopii sekä sisällä että ulkona kaikenikäisille: lapsille, aikuisille ja senioreille. Liikkeitä voi muokata oman tason mukaisiksi.

Kuvat ovat Heikistä, joka oli niin omassa elementissään, ettei edes kameraa muistanut. Hänellä on luontainen palo tällaisiin kiipeämisiin ja akrobaattisiin temppuihin, kun taas minä olen arempi.

Katsokaas tätä:

Demosta vastasi neljä Athletican valmentajaa, jotka ovat liikunnan ammattivalmentajia. Heille iso kiitos, he ovat tosi osaavia kavereita!

Lämmittely näiden kavereiden vetämänä oli hassunhauskaa: ensin pyöriteltiin auki niveliä ja tehtiin erilaisia muuveja, joissa vaadittiin pyöritystä eri suuntiin.

Tärkeintä ei ollut onnistua, vaan ”vaivata” vähän aivoja jumpan aluksi.

Homma ei helpottunut, kun siirryimme hiekkarannalle tekemään erilaisia eläinkävelyitä: sehän huipentui jopa ameeba-kävelyyn, mikä oli ainakin minulle tosi hauskaa ja tunsin meneväni ihan solmuun sen aikana.

Lämmittelyjen jälkeen jakauduimme neljään ryhmään ja kävimme läpi erilaisia liikekehittelyitä yläkropalle, jaloille ja keskivartalon lihaksille ja sitten oli vielä tuo temppuklinikka, joka olikin tosi suosittu.

Ihan huikeaa, meillä heräsi ainakin halu lenkkeillä näillä suunnilla ja käydä vetämässä lenkin aikana pieni jumppa telineitä hyödyntäen!

Tästä ei treenimaisemat parane, olimmehan tosiaan Tuomiojärven rannalla!

Miten pääset vauhtiin?

Telineet seisovat esimerkiksi Tuomiojärvellä uimarannan kohdalla paikoillaan odottamassa sinua ihan joka päivä, mutta liikuntapaikoilla on myös ohjattuja ulkoliikuntakuntopiirejä, kahvakuulaa ja Asahi-ryhmiä.

Kuntopiireissä hyödynnetään eri puolilla kaupunkia olevien lähiliikuntapaikkojen ulkokuntoilulaitteita. Ryhmät ovat maksuttomia, eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista.

Kaupungin sivuilta löydät aikataulut: Kesän ulkoliikunta 15.5.-22.6.2017

//Anne

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.