Tölttiä ja huikeita maisemia

Hapanmaitoa, mysliä, banaania ja fariinisokeria – islantilainen aamiainen nautittu, joten hyppää satulaan ja lähde mukaan ratsastusvaellukselle Pohjois-Islantiin!

Muutama vuosi sitten toteutin yhden haaveeni ja matkustin Islantiin. Toinen haave toteutui myös, koska tein reissussa 300 kilometrin pituisen islanninhevosvaelluksen.

Osallistuin Ishestarin kansalinväliselle reissulle ja vaelsimme Itä-Islannin tuntureilla vapaana kulkevan hevoslauman kanssa. Vaihdoimme päivän aikana hevosia 2-3 kertaa.

Sen verran hurahdin tuohon kummalliseen maahan ja näihin hevosiin, että säästäminen uutta reissua varten alkoi saman tien.

Kesällä 2016 suuntasin toistamiseen tarujen saarelle kohti pohjoista ja uutta vaellusta varten

Yhdeksän hengen suomalaisporukkamme odotti innoissaan matkaa Fjördurin vuonon erämaahan, jossa ei ole ollut enää vakituista asutusta 1940-luvun jälkeen. Seuranamme olivat vain persoonalliset islanninhevoset, linnut, naalit sekä upea luonto trolleineen, menninkäisineen ja taruineen. Sekä tietysti hyvät eväät!

Oppaana meillä oli Satu Rämö, tuo Islannissa asuva mainio persoona ja monitoiminainen, joten reissusta tulisi varmasti hauska ja antoisa. Järjestävänä tahona meillä oli Polar Hestar ja sen kokenut isäntä sekä upeat hevoset.

Erämaahan mukaan pakkasimme satulalaukut ja lisäksi mukaan lähti muutamia kanto-ja vaihtohevosia kuormineen, tällä kertaa ei ollut mukana hevoslaumaa.

Etenimme henkeäsalpaavissa maisemissa ja pidimme sopivasti taukoja, jotta hevoset (ja ratsastajat) saivat levätä ja syödä. Islannin erämaissa ratsastaessa upeaa on se, että liikennettä ja vastaantulijoita ei ole.

Matkan aikana saimme kuulla Islannista faktaa ja fiktiota, siis anteeksi – kyllä menninkäisiä on oikeasti olemassa.

Maasto oli hyvin karua ja ajoittain mietin, mihin ja miten päin hevoset jalkansa laittavat, jotta tästäkin maastosta selvitään. Edessä oli nimittäin todella jyrkkiä ja kivisiä ylä-ja alamäkiä, kapeita polkuja ja jokien ylityksiä sekä ns. luonnonesteiden hyppäämistä, koska osa hevosista ylitti pienenkin puron tai ojan komealla pompulla. Edellisen kerran kokemuksella tiesin, että nämä pollet kyllä hommansa hoitavat, jos vain ratsastaja hoitaa oman osansa.

Päivän päätteeksi hevosille tehtiin narusta ja kepeistä laidunalue, jolle pollet kirmasivat piehtaroinnin jälkeen seuranaan vapaasti laiduntavat lampaat.

Yövyimme makuupusseissa erämaamökeissä, jotka vastaavat Suomen vuokra- ja autiotupia. Naisporukallamme oli ruhtinaaliset oltavat, koska ruokahuollostamme vastasi hevostallin henkilökunta, joka on miesvoittoista.

Olipa kerrankin mahdollisuus istua ja ihmetellä, kun ruoka tulee sujuvasti pöytään ja tiskitkin hoituvat käden käänteessä, voi tätä elämän nautintoa!

AnnaLaaksoIceland05

Erikoisin tulistelupaikka elämässäni on varmasti ollut tämä Islannin syrjäinen erämaavuono. Olipa upea kokemus nauttia auringonlaskusta Atlantin rannalla, kun ajopuista tehty nuotio loimuaa vieressä.

Ratsastusvaelluksella Islannin erämaassa oleellisinta on oikea asenne, erämaahenkisyys ja maastoratsastustaidot, ei niinkään vuosissa mitattava ratsastuskokemus. Hieman hurjapää pitää myös olla, samoin avoin mieli, siinä eväät matkaan lähtiessä.

Ratsastus, niinkuin muukin retkeily, on mielekäs ja nautinnollinen laji sen suhteen, että sitä voi tehdä missä päin maailmaa tahansa.

Puolisoni kanssa reissatessa teemmekin usein niin, että hänen harrastaessa omia lajejaan, minä olen varannut itselleni ratsastusretkiä, joilla pääsee hyvin tutustumaan paikalliseen luontoon ja ihmisiin. Nautinnolliset laukkaretket merenrannalla Skotlannissa ja upea Saarenmaa on tullut tutuksi hevosen selästä käsin.

Vaellusta voi siis tehdä monella tapaa ja tämä on yksi niistä mieleenpainuvimmista tavoista, jälleen kilahtaa roponen säästöpossuun seuraavaa retkeä varten. Haaveista tuppaa aina ajoittain tulemaan totta!

//Anna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: