Hädässä teltta pystytetään jopa ilman kaaria

Yhtenä viikonloppuna lähdimme juhlistamaan mummoni synttäreitä Savoon. 

Kuten tavallista, halusimme nukkua pihalla teltassa.

Teimme polun pellon reunasta keskelle hyvälle paikalle ja tamppasimme teltan kokoisen alueen lumeen. Levitimme teltan lumelle ja aloimme pystyttää sitä. Sehän ei ole kovin hankalaa, kun vain muistaa ottaa kaikki tarvittavat asiat mukaan.

Telttakaaret.

Jostain syystä, kun teltta oli rullalla keittiön nurkassa, kaaret ja kiilat vieressä erillisessä pussissa, lähtiessä koppasin mukaan ainoastaan rullan enkä pussia. Muistan vielä nähneeni pussin, mutta aivot eivät rekisteröineet että sen kuuluisi olla mukana. En huomannut, että kaaret eivät pitäneet minkäänlaista ääntä käärössä.

Alue oli jo tampattu, joten en suostunut perääntymään ulkona nukkumisesta. Voittehan te nukkua sisällä, sanoivat isä, täti, serkku ja mummo. Itse asiassa myös Heikki. Ei, tiuskaisin ja lähdin etsimään narua.

Tökkäsin suksisauvat hankeen ja tein polttopuista lumiankkureita. Autotallista löytyneestä narusta ja teltasta viritin pienen laavun suksisauvojen varaan ja kömmin sisäteltan ja ulkoteltan väliin pötköttelemään.

Kangas jäi vielä löysälle keskeltä, mutta muuten olin tosi tyytyväinen asumukseemme. Ensi kerralla olen huolellisempi kankaan pingottamisessa.

Illan, yön ja aamun aikana saimme nauttia hienosta konsertista, jonka meille tarjosivat pikkulintujen lisäksi helmipöllö ja palokärki. Palokärjen huuto aamusella tosin olisi voinut olla hieman kauempanakin, mutta sen lentotapa oli hauska seurattava.

Hätämajoitusta tuli testattua turvallisissa olosuhteissa ja kuitenkin saimme sen melko onnistuneesti pystyyn. Minulle myös selvisi, miksi aina pitää olla mukana narua: se on todella tarpeen yllättävissä tilanteissa.

Kiitämme: linnunlaulu, luovuus, loistava tuuletus, suoja tuulelta.

Moitimme: vinossahan se on, mutta aika jämäkästi oli lumiankkurit lumen sisällä, joten ei suoristettu ja saatte arvostella tekeleeni semmoisenaan. Vinossahan se on joskus koko elämä!

//Anne

 

2 vastausta artikkeliin “Hädässä teltta pystytetään jopa ilman kaaria”

  1. Jee, ultralite meininkiä. Kuorma kevenee kun jättää kaaret kotiin😀. Mulle kävi melkein sama, oli väärät kaaret mukana, eli ei edes ultrakevyt. Vain ultra kiukutus. Kyseinen episodi löytyy blogistani osasta Sarmitunturin vaellus😀.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.