Aurinkoinen Vaarunvuori

Vaarunvuoren luontopolku Korpilahdella valikoitui kohteeksemme sen vuoksi, että siitä joutuu kohtuuttoman usein ajamaan ohi.

Samasta syystä ja samalla reissulla vierailimme pitkästä aikaa entisen työystävämme, nykyisen ystävämme Merjan luona: siitäkin nimittäin joutuu ajamaan usein ohi, kun olisi kivempi pysähtyä juttelemaan.

 

Vaarunvuoren luontopolun kierros ei ole pitkä, vain 4 kilometriä, eikä se ole vaativa vaikka vuorelle kipuaakin ja maisema on komea. Maisema vaihtelee hakkuuaukosta pieniin lampiin (Juonaanjärvi ja Särkijärvi) ja polun vieressä on monenlaista nähtävää.

 

Meidät yllätti iloisesti nuotiopaikalta löytynyt joulukalenteri, jonka tuon päivän luukusta paljastui hiirulainen.

Piirretty siis. Oikeat olivat juhlineet jonkun jättämässä roskapussissa.

HG7A3050.jpg

Siniset pilkut puissa johdattivat meidät nuotiopaikan kautta näköalapaikalle. Siellä maiseman ohella nautimme pikkukoiran riemusta, teestä ja auringonpaisteesta.

 

Kun maisemaa tuli ihailemaan muutakin porukkaa, lähdimme itse jatkamaan. Näköalapaikan jälkeen on vuorossa reitin historiallisesti mielenkiintoinen osuus:

Täällä on 30-luvulla alkanut linja-autoliikenne, ja liekö tottakaan, että ylämäkeen on pitänyt miesten nousta kyydistä työntämään autoa, mutta näin kerrotaan.

Kuulostaa hurjalta, mutta tie on tosiaan suora, jyrkkä ja kovin kapea. Linja-autoja siinä ei ole kulkenut 80-luvun jälkeen, kun uusi tie valmistui ja tämä jäi huoltouraksi.

 

Kun palasimme parkkipaikalle ja ajoimme Merjan luo kahville, piti meidän yksissä tuumin Merjan kanssa todeta, että Keski-Suomessa on mahdottoman komeita maisemia.

//Anne

Muita juttuja Vaarunvuorelta:

Upe Nykänen, Jalkaisin: Korpilahti, Vaarunvuoret
Retkipaikka, Jussi Judin: Vaarunvuoret, etelän ja pohjoisen luonnon kohtaamispaikka
Luontoon.fi: Vaarunvuorten reitit
Kartta: Retkikartta.fi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.