Mikonniemen laavu

Ilta Muuratsalossa ei saanut jännittäviä käänteitä, ellei lasketa sitä, kun auto melkein jäi kiinni hankeen, taivas meni pilveen, pulkka kaatui metsässä ja otsalamppu rikkoontui.

Joulukuulla Ulla taas houkutteli meitä retkelle. Olimme kuulleet kohteestamme myös työkaverilta ja karttaa tutkittuamme päädyimme siihen, että tämä olisi juuri tämän viikonlopun retkikohde.

 

Saavuimme metsäautotielle myöhään illalla ja pienen parkkeerauspanikoinnin päätteeksi farmarimme oli saatu kiinni hankeen ja taas irti hangesta ja parkkeerattu pitävälle tienpohjalle kääntöpaikalle.

Suosittelen opettelemaan hankalissa olosuhteissa ajamista kaikille seikkailijoille!

Oli pilkkopimeää, kun suunnistimme metsässä rantaa kohti. Laavun tarkka sijainti ei ollut saatavilla netissä, mutta suurpiirteinen sijainti oli meille niin selkeä, että uskalsimme ottaa riskin ja etsiä reitin metsän läpi. Löysimmekin pian polun, joka vei oikeaan suuntaan ja sitä kautta löytyi myös laavu.

 

Laavulla oli muutama puu edellisen kävijän jäljiltä, mutta meilläpä olikin omat puut mukana. Sytytimme nuotion ja pystytimme teltat, sillä laavu on pienenlivakka, vain istumapaikkoja sisältävä.

Kovin hyvä tähtienkuvausreissu tämä ei ollut, koska taivas meni pilveen, mutta mukavaa meillä oli siitä huolimatta. Yöllä teltassa nukutti hyvin, vaikka teltat olivatkin pienessä mäessä ja makuualusta ja makuupussi liukuivat pikkuhiljaa teltan reunaan.

Aamu valkeni edelleen hieman pilvisenä, mutta maisemasta huokuva zen oli suorastaan pysäyttävä.

Mikäs näissä maisemissa on aamukahvia juoda!

 

Ullan kanssa naureskelimme Heikin karvahatulle ja pitihän ne Mielensäpahoittajaa mukailevat potretit ottaa meistäkin, ettei menisi liian vakavaksi tämä retkeily. Jotenkin alkoi vielä nyt tätä kirjoittaessa maaliskuulla naurattaa.

 

//Anne

Lisätietoja:

Niemen eteläpuolella olevassa saaressa on myös laavu, mutta siellä emme vielä ole päässeet käymään.

Lähistöllä sijaitsee muutamia hienoja käyntipaikkoja:

Retkipaikka, Upe Nykänen: Muuratsalon mainiot kivet

Retkipaikka, Anssi Toivanen: Muuratsalon Hakolanvuoren Tapion alttari

Retkipaikka, Jussi Judin: Lullinvuoren luola

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.